InterPici Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Van két remek programom, a 2006-os Borland Turbo C++ és a 2005-ös Microsoft Visual C++ express edition. Ezekkel csak annyi a bajom, hogy nem tudom hogyan, és mivel lehet lefordítani a C forráskódomat, illetve nem tudom hogyan lehetne bennük használni a "step over"-t.
Bata László Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 A kezdõ programozók általában egy hét intenzív tanulás után jutnak el odáig, hogy fordítani, linkelni majd nyomkövetni tudják az elsõ "Hello World!" binyolultságú C programjukat. Szóval, ne kérd, hogy ezt itt mind elmagyarázzuk - nem két mondat a válasz. Irány a könyvesbolt és/vagy az internet!
InterPici Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Az egy hét intenzív tanulás megvan hozzá, mivel ezt tanulom az egyetemen, csak itt linuxot használunk, és Anjuta fejlesztõi környezetet, amivel gombnyomásra lehet fordítani, és futtatni. A fenti programoknál ezt a gombot nem találom, ezért, kérdeztem, hogy windows alatt e programokkal hogyan tudom lefordítani. A "step over"-rel meg arra akartam kilyukadni, hogy mikot engedik a programok a használatát. Ugyanis korábban tanultam pascalt, ahol fordítás nélkül lehet "step over"-t használni, ellentétben az említett programjaimmal.
Calyd Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Hát hogy is mondjam... a Borland változatot nem ismerem, de gyanítom nincs nagy különbség benne a Visual Studio-hoz képest abban az értelemben, hogy mindkettőben van egy gomb, ami éppen fordításra és futtatásra szolgál. Nem igazán értem a kérdést, hogy ez miért is olyan bonyolult. Kis zöld háromszöget kell keresni, ez a szokásos. Amúgy nagyon nem rémlik nekem, hogy Pascalban fordítás nélkül (tehát fejlesztési időben) lehetne step over-t használni.
Joegang Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Sziasztok! Nekem egy hatalmas kérdésem van. Eddig Dev-c++-t használtam minden rendben volt, de sajnos kénytelen voltam a Borland C++ 6-ot felrakni és ebben lehetetlen beírni a pontosvesszõt.
Calyd Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Hát ilyen bizony előfordul. Vannak bizonyos foglalt kombinációk minden környezetben. Két lehetőség kínálkozik: Alt Gr + ASCII kód, vagy ha ad rá lehetőséget a rendszer, akkor a kombináció megváltoztatása. Esetleg segíthet az, ha átváltasz angol kiosztásra, pontosvesszőt beírod, majd vissza.
Recommended Posts