Jump to content

C forrás fordítása


InterPici
 Share

Recommended Posts

InterPici

Van két remek programom, a 2006-os Borland Turbo C++ és a 2005-ös Microsoft Visual C++ express edition. Ezekkel csak annyi a bajom, hogy nem tudom hogyan, és mivel lehet lefordítani a C forráskódomat, illetve nem tudom hogyan lehetne bennük használni a "step over"-t.

Link to comment
Share on other sites

Bata László

A kezdõ programozók általában egy hét intenzív tanulás után jutnak el odáig, hogy fordítani, linkelni majd nyomkövetni tudják az elsõ "Hello World!" binyolultságú C programjukat. Szóval, ne kérd, hogy ezt itt mind elmagyarázzuk - nem két mondat a válasz.

 

Irány a könyvesbolt és/vagy az internet!

Link to comment
Share on other sites

InterPici

Az egy hét intenzív tanulás megvan hozzá, mivel ezt tanulom az egyetemen, csak itt linuxot használunk, és Anjuta fejlesztõi környezetet, amivel gombnyomásra lehet fordítani, és futtatni. A fenti programoknál ezt a gombot nem találom, ezért, kérdeztem, hogy windows alatt e programokkal hogyan tudom lefordítani.

A "step over"-rel meg arra akartam kilyukadni, hogy mikot engedik a programok a használatát. Ugyanis korábban tanultam pascalt, ahol fordítás nélkül lehet "step over"-t használni, ellentétben az említett programjaimmal.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Calyd

Hát hogy is mondjam... a Borland változatot nem ismerem, de gyanítom nincs nagy különbség benne a Visual Studio-hoz képest abban az értelemben, hogy mindkettőben van egy gomb, ami éppen fordításra és futtatásra szolgál. Nem igazán értem a kérdést, hogy ez miért is olyan bonyolult. :hááát: Kis zöld háromszöget kell keresni, ez a szokásos.

 

Amúgy nagyon nem rémlik nekem, hogy Pascalban fordítás nélkül (tehát fejlesztési időben) lehetne step over-t használni.

Link to comment
Share on other sites

Joegang

Sziasztok!

 

Nekem egy hatalmas kérdésem van. Eddig Dev-c++-t használtam minden rendben volt, de sajnos kénytelen voltam a Borland C++ 6-ot felrakni és ebben lehetetlen beírni a pontosvesszõt.

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Hát ilyen bizony előfordul. Vannak bizonyos foglalt kombinációk minden környezetben. Két lehetőség kínálkozik: Alt Gr + ASCII kód, vagy ha ad rá lehetőséget a rendszer, akkor a kombináció megváltoztatása. Esetleg segíthet az, ha átváltasz angol kiosztásra, pontosvesszőt beírod, majd vissza.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...