Jump to content
GSForum - Segélyvonal

C forrás fordítása

Recommended Posts

Posted

Van két remek programom, a 2006-os Borland Turbo C++ és a 2005-ös Microsoft Visual C++ express edition. Ezekkel csak annyi a bajom, hogy nem tudom hogyan, és mivel lehet lefordítani a C forráskódomat, illetve nem tudom hogyan lehetne bennük használni a "step over"-t.

Bata László
Posted

A kezdõ programozók általában egy hét intenzív tanulás után jutnak el odáig, hogy fordítani, linkelni majd nyomkövetni tudják az elsõ "Hello World!" binyolultságú C programjukat. Szóval, ne kérd, hogy ezt itt mind elmagyarázzuk - nem két mondat a válasz.

Irány a könyvesbolt és/vagy az internet!

Posted

Az egy hét intenzív tanulás megvan hozzá, mivel ezt tanulom az egyetemen, csak itt linuxot használunk, és Anjuta fejlesztõi környezetet, amivel gombnyomásra lehet fordítani, és futtatni. A fenti programoknál ezt a gombot nem találom, ezért, kérdeztem, hogy windows alatt e programokkal hogyan tudom lefordítani.

A "step over"-rel meg arra akartam kilyukadni, hogy mikot engedik a programok a használatát. Ugyanis korábban tanultam pascalt, ahol fordítás nélkül lehet "step over"-t használni, ellentétben az említett programjaimmal.

• 2 weeks later...
Posted

Hát hogy is mondjam... a Borland változatot nem ismerem, de gyanítom nincs nagy különbség benne a Visual Studio-hoz képest abban az értelemben, hogy mindkettőben van egy gomb, ami éppen fordításra és futtatásra szolgál. Nem igazán értem a kérdést, hogy ez miért is olyan bonyolult. :hááát: Kis zöld háromszöget kell keresni, ez a szokásos.

Amúgy nagyon nem rémlik nekem, hogy Pascalban fordítás nélkül (tehát fejlesztési időben) lehetne step over-t használni.

Posted

Sziasztok!

Nekem egy hatalmas kérdésem van. Eddig Dev-c++-t használtam minden rendben volt, de sajnos kénytelen voltam a Borland C++ 6-ot felrakni és ebben lehetetlen beírni a pontosvesszõt.

Posted

Hát ilyen bizony előfordul. Vannak bizonyos foglalt kombinációk minden környezetben. Két lehetőség kínálkozik: Alt Gr + ASCII kód, vagy ha ad rá lehetőséget a rendszer, akkor a kombináció megváltoztatása. Esetleg segíthet az, ha átváltasz angol kiosztásra, pontosvesszőt beírod, majd vissza.