Micimack0 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Hy! Nem rég vettem 2x1Gb Geil DDR2 800MHz (PC6400) (Kit) Memóriát! És próblémám van a Bios-ban lévõ beállításokkal! A memóriához ez a beállítást adták meg 5-5-5-15 és 1.80 V, ezeket beállítottam de a többi részét nem tudtam és így állandóan lefagy a gép kék halállal! Leírom mit állítottam be: Memory Voltage: 1.80V DRAM CAS# latency: 5 Dram RAS# to CAS# Delay: 5 DRAM Clocks DRAM RAS# Prechange: 5 DRAM Clocks DRAM RAS# Activate to Precha: 15 DRAM Clocks DRAM Write Recovery time: ????? DRAM Clocks DRAM TRFC: ????? DRAM Clocks DRAM TRRD: ???? Rank write to read delay: ??? Read to precharege delay: ??? Write to Precharge delay: ??? Szóval ahova kérdõ jelet írtam oda nem tudom hogy mit kell állítani tud valaki segíteni, vagy ezeket hol tudnám megnézni??? (ASUS P5B Deluxe, Intel Core 2 Duo E6400) THX!
nagyjani Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Szerintem elsõ behelyezéskor jobb lett volna auto-n hagyni a beállításokat. Így egy Asus alaplapban el kell hogy induljon.
Micimack0 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Úgy elindul csak idõvel elkezd fagyogatni!!!
nagyjani Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Hát akkor a memóriákkal lesz a gond. Ha dualban használod, ami valószínû, akkor válogatott memóriákat célszerû használni. Legalább a sorszámuk egymához közeli legyen, akkor esetleg jó lesz. Ha nem, akkor ki kell cseréltetni õket egyformákra.
Aneurysm Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Nálam is volt ilyen hiba. Alaplapot kellett cserélni, mert a memória jó volt.
Micimack0 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Ezeket a memórikát így egybe vettem ezeket direkt így gyártották le (KIT) De váltóztattam a feszültségen fel vittem 1.90V-ra és így ugy tünik Mûködik rendesen!! De ahova írtam a kérdõjeleket oda nem tudjátok milyen értékeket kell írni?
Aneurysm Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Én autóra beállítom õket, csak a 4-4-4-12 -t írom be kézzel, meg még talán a feszültséget.
Micimack0 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 De ezeket az értékeket nem lehet auto beállítani valamit meg kell adni!!!!
Aneurysm Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Mármint arra gondoltam hogy "load optimized default", vagy hogy is hívják.
Soma01 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 A memóriára rá van írva, hogy mennyi fesz. kell neki. Nekem pl 2.1V kell az Ultrához, CAS4-nél. Itt van szó róla még: Link Én is kinlódtam kicsit vele, mire beállítottam a jó CAS4-es idõzítéseket, de végül sikerült. Az auto beállítás nem jó ilyen memcsiknél. Az 1.8-ra teszi a memóriát és CAS5-re állít mindent, gondolom a kompatibilitás miatt.
Predator Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Na egyszer ezzel jól meg szívtam én is. Nekem is azt mondták, hogy alaplap hiba aztán kidrült, hogy a geilek voltak hibásak. De vagy ötször viszaküldtem a szervíznek majd végül kiküldték a gyártohoz, és ott elismerték, hogy tényleg hibásak. Kaptam két újat azóta egy kékhalálom sem volt, da azelőtt meg állandóan. MEM TESTET NEKI
Recommended Posts