InterPici Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Sziasztok! Tudna valaki mondani egy olyan fejlesztõi környezetet assembly programozásra amiben van "step over"? Illetve szemmel tudnám tartani a regiszeterek tartalmát, setleg még a vermet is. Jelenleg a turbo assembler 5.0 van meg, de azzal nem tudom szerkeszteni a *.asm kiterjesztésû fájlokat, úgy vettem észre, hogy az csak exe-t nyit meg. Elõre köszi a segítséget.
puschkin Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Hali, asm kiterjesztésû file-ok szerkesztéséhez elég egy notepad is, vagy bármilyen más editor. A futtatás nyomonkövetéséhez használd a Turbo debugger-t, ez mutatja a futtatás során a flag-ek és regiszterek aktuális állapotát. Amúgy a turbo assembler nem szerkesztõ, csak fordító progi, azaz a forráskódot lefordítja futtatható exe-nek.
InterPici Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 És hogyan lehet lefordítani? Mert még nagyon kezdõ vagyok, nem értek hozzá.
puschkin Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 És hogyan lehet lefordítani? Mert még nagyon kezdõ vagyok, nem értek hozzá. alapvetõen a következõk kellenek: - vmilyen editor a forráskód megírásához - tasm.exe - tlink.exe - td.exe ha kész az asm forrásfile, akkor 2 parancsot kell kiadnod: tasm [path]file; tlink [path]file ez a két lépcsõ csinál az asm-bõl exe-t. (lehet hogy elõbb van a tlink, nem vagyok benne biztos mert már 3 éve nem használtam) ha exe-t akarsz szerkeszteni, ahhoz a wdasm32 -t ajánlom, ezzel tudod megnézni az assembly forráskódját, és ha meg van mit akarsz módosítani a hexeditorral megteheted, de akkor ismerned kell a mnemonic-okat. Ebben inkább tudnék segíteni, mert ezt még szoktam használni (pl: idõkorlátos trial-ok feltörése stb...).
Recommended Posts