RJoco Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Üdv mindenkinek! Egy olyan problémába ütköztem, amihez a megoldás egy USB-rõl indítható Linux lenne. Van egy laptopom 60GB-os vinyóval. Ezen a Windows terpeszkedik el és szükségem is van minden helyre rajta. Viszont túl sok program fut rajta, hogy nagyon sokáig kibírja az akku, meg gyorsan feláljon az OS. Pénzt rákölteni meg most nem tudok és nem is akarok. Csak egy DVD író lévén a LiveCD-s Linuxok nem jöhetnek szóba, mert onnan akarok filmet, hangot lejátszani. Ezért lenne szükségem egy olyan Linux verzióra, ami elfér max. 1GB-os USB-n és elég neki az 512MB RAM Swap partició nélkül. Filmet, hangot akarok lejátszani és fusson rajta az OpenOffice, vagy valamilyen más, hasonló Office csomag. Ha valaki esetleg tud segíteni, azt megköszönöm! További szép napot! RJoco
Linuxbarát Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Szia! Kapásból a Slax-ot tudom ajánlani. Mûködik CD-rõl és USB-rõl is. Többféle kiadása van, különbözõ méretekben. Megszerezheted a http://origo.hu/szoftverbazis Linux rovatából. Ha jól beszéled az angolt, nézelõdhetsz a http://www.slax.org oldalon is. Jó Linuxszozást.
RJoco Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Szia! Köszönöm gyors válaszod, mindjárt meg is nézem! Az angolt sajnos nem beszélem jól, de kiigazodom rajta valamennyire, megnézem az utóbbi címet is. Köszi! További szép estét! RJoco
tvili999 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Sziasztok! Fölraktam a legújabb slaxot egy 8GB-s pendrive-ra és amikor grafikus módban akarom indítani, lefagy ott hogy "Starting up X11 session manager...", de szöveges módban vagy RAM-ra másolva megy. Gyorsan kéne mert holnap viszem infóra egy ötösért. Köszönöm előre is.
Dani991 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Milyen fájlrendszer van a pendrive-odon? Ha FAT32, vagy bármi más, ami nem FAT, akkor formázd FAT-ra.
tvili999 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 FAT, de ha szövegesen be akarom állítani az xorgsetup-pal, ezt írja ki: Fatal server error: Can't read lock file /tmp/.X0-lock root@slax:~#
tvili999 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Meg sikerült csinálni. Letöltöttem az universal installert a pendrivelinux.com-ról és azzal raktam föl.
1933 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Üdv mindenkinek! A Linux Live CD/DVD használóknak a mai napon beírtam egy szomorú tapasztalatot a Skype használati nehézségről az Ubuntu Linux rovatba. 1933.
1933 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Most meg van egy jó hírem! Ha egy 2 GB-os pendrájvra csinálok Live USB-t egy 1 GB-os .ISO fájlból, akkor egy 512 MB-os részt be lehet állítani némi utólagos módosítások végzésére!!! A 2GB-os pendrájvra még egy Skype is rátölthető volt és a változás maradandó volt! Utólag, a Live pendrájvon végzett változások megmaradnak, pl. magyar billentyűzetre átírás, új Skype telepítés, háttér változtatás, stb. Sajnos ez a Live CD/DVD-re nem igaz!
[OP]Destroy-man Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 De abból már tudsz csinálni Live CD/DVD-t.
petzolkri Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ez érdekes ilyenben még nem gondolkodtam. Ha egyszer lesz egy szabad usb-s táram, akkor felrakok egy linux verziót és kiprobálom netbookon. Bár CloneZillát már Így is nyűzöm usb-táron klónozásra. Nagyon nagy segítség a munkában.
1933 Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Destroy-man' timestamp='1415040405' post='465393']De abból már tudsz csinálni Live CD/DVD-t. Igen tudok csinálni Live CD/DVD-t, de akkor lesz egy nem teljes értékű Live CD/DVD gyűjteményem. Nem egyszerűbb a változtatható Live USB? Erre céloztam! Főként az MS által változtatgatott Skype miatt! Mit tudom én, hogy milyen apropóból változtatgatnak! Ez érdekes ilyenben még nem gondolkodtam. Ha egyszer lesz egy szabad usb-s táram, akkor felrakok egy linux verziót és kiprobálom netbookon. Bár CloneZillát már Így is nyűzöm usb-táron klónozásra. Nagyon nagy segítség a munkában. A clonezillát még nem használtam, csak a remastersys-t, az viszont szuper. Sajnos nehéz hozzájutni, mert bár szabad szoftver, de rejtegetik. Ha az ember hozzájut egy ppa címhez, akkor frissítés után feltelepült eddig. A nyers Ubuntut kiegészítve és testre szabva csinál egy Live CD/DVD-t, ami 100%-ig ugyanolyan, mint a telepített verzió, jelszóval indul, stb. Ezt telepítve egy tökéletes másolatot kapunk telepített rendszerünkről egy bármilyen más gépen is.
Temporary Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 ... Ha egyszer lesz egy szabad usb-s táram,... Áthidaló megoldásként, lehet ISO fájlt készíteni USB drájvról is: http://legyes.hu/hu/post/az-usb-pendrive-kepfajl-iromento-programok-kiralya/
[OP]Destroy-man Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Most minek ilyennel szórakozni, hogy ha Linux alatta ott a dd?
Recommended Posts