Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A következõ gondom van a fenti gépen a WinXPSP2 beállításával:

- Az energiagazdálkodási lehetõségeknél bármelyik profilt választva egy idõ után mindig visszaállítja "valmi" a monitor- merevlemez- készenlét lekapcsolás értékeit 15, 30, 20 percre. Ha feltelepítem az Acer ePowering programrendszert itt is hasonló a helyzet csak kisseb 1, 2 perces értékekkel. :S

A BIOS-ban is kikapcsoltam már az automatikus energiagazdálkodást.

Mi okozhatja ezt a jelenséget?

Posted

Újabb érdekes jelenségek:

- A monitor kikapcsolása 5 órára van állítva a monitor mégis 15 perc eltelte után kikapcsol. Ekkor nem állítja vissza 15 percre az energiatakarékossági beállításokat (Nem fut program).

- Hosszabb üresjárat után (FLY2000TV megy közben, itt a képernyõvédõ le van tiltva), mikor megmozdítom az egeret a fényerõ kis mértékben módosul, megnézve a beállításokat azok is a szokásos állásba ismét visszaálltak.

- Készenléti üzemmódból egy idõ után hibernálta magát a gép.

Esetleg ezek az idõzítések benne vannak a BIOS-ban?

Posted

Még nem találkoztatok ilyen problémával?

Most ott tartok, hogy újratelepítettem a windowst, és hasonló gondom van. Kivéve, hogy most a "Soha" beállításra vált át az energiagazdálkodás. A BIOS-ban ki volt kapcsolva az energiagazdálkodás telepítésnél.

(Nem telepítettem a AMD processzor meghajtóprogramot.)

Érdekes!

* MÁS *

Csatlakoztattam a géphez egy külsõ monitort. Engedélyeztem az asztal kiterjesztését a második monitorra.

ATI X1100 vezérlõ (hasonló a tapasztalatom más ATI-s vezérlõvel is)

A következõ gondjaim vannak:

- Ha az overlay megjelenítést elsõre a második megjelenítõn indítom el az nem indul el csak lefagy a program. Ha ezután ki szeretném szedni a programot a rendszer (valószínûleg csak a grafikus része) lefagy, a kurzor is kimerevedik. Ha bekapcsolás, vagy újraindítás után az elsõ képernyõn történik az overlay megjelenítés indítás onnantól kezdve nincs ilyen gond.

- Egyes programok nem jelenítik meg az mpeg2 es videót a külsõ monitoron (pl.: Windows Media Player).

- A videó lejátszás nem indul el az elején, csak egy kis idõ után jelenik meg a külsõ monitoron (pl.: WMV)

Hogy lehetne ezen segíteni (driver frissítés nem oldotta meg a problémát)?