Pityus Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Legálisan megvásároltam ezt a programot, és a 4-es verziót cseréltem le vele. Sajnos az elõzõvel ellentétben nem kezeli az ékezetes betüket. Telepítésnél a felajánlott országok közül Magyarországot választottam. Ez elég nagy problémát okoz, mert esküvõi és egyéb filmek menüjét készítve, elég gyakran kellene ékezetes betüket használni. Gyakran használom probléma nélkül az Ulead Programokat, (MediaStudio, Photoimpact, Cool 3D, stb) de most tanácstalan vagyok ezzel a problémával. Ha tudtok segítsetek. Üdv: Pityus
nagyjani Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 A menü készítésnél menj az edit fülre és válassz olyan betütípust, ami támogatja az ékezeteket. Jónak kell lennie, csak a sablonok legtöbbször csak az alap fontokat jelenítik meg.
Pityus Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Természetesen amikor szükséges, eddig olyan betűtípust választottam amelyik kezeli az ékezeteseket is (pl. Times New Roman), de amikor leokézom ebben az újabb verzióban, akkor az ékezetes betűk helyett zagyvaság jön elő.
Norbesz16 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Elõfordulhat, hogy a program nem támogatja az ékezetes betûket. Erre biztosan van megoldás, de sajnos én nem tudom, hogy mi az. Lehe, hogy egy speciális nyelvi kiegészítõ kéne hozzá.
nagyjani Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Én a demót raktam fel gyorsan az egyik gépre, de semmi probléma nem volt vele Vista alatt. Valami más gond lesz, nem biztos hogy ennek a szoftvernek a hibája, hogy a betütípusokat nem lehet rendesen kezelni. Lehet, hogy valami telepített program nemkívánatos dolgokat tett a fontokkal. A többi szoftverrel nincs semmi gond?
Pityus Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Feltelepítettük egyik barátom gépére, és sajnos ugyanezt a hibát produkálja az õ gépén is. Mikor beírjuk a filmkocka mellé a címet, akkor a problémás betûk nagyobb méretûek lesznek, majd amikor befejeztem és mellé kattintok, akkor az é betûbõl egy ákom-bákom, az : á, í, ü, ó betûk négyzetté alakulnak át. Ha lehet "nagyjani" felvenném veled a kapcsolatot ez ügyben, ha nem probléma.
josepapa Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Bocs, én a 3.5 suite verziót próbáltam ki tegnap, és nincs nagyon ötletem a problémámra, ezért jöttem ide: ha szerkesztettem menüt a filmhez, akkor az istennek se akarta megírni a lemezt, állandóan hibát észlelt, és leállt. Menü nélkül se ment a lemez írás, de lagalább az iso és a foldert megcsinálta. így viszont nincs title menüje se a DVD-nek, gyakorlatilag egy chapternek veszi az egészet. Van ötletetek? HOgyan lehel úgy mgoratni vele a lemez, hogy legalább a jelenetek megmaradjanak, illetve mi lehet a abj a menü szerkesztésemmel? Köszi elõre is
josepapa Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Találtam egy megoldást. Csak main menu-vel, title menu nélkül működik. Gondolom, hogy van más lehetőség is, de egyelőre ennek is örülök. Megcsináltam az első menüs lemezem
Pityus Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Azért bosszantó, hogy a vadi új dobozos program újabb verziója nem kezeli az ékezetes betûket. Nem értem, hogy a régebbi 4-es verzióban, bizonyos betûtípusokat, minden gond nélkül lehetett erre használni. Nekem Windows XP van fenn, „nagyjani” említetted, hogy Vistán a demó jól mûködik. Biztos, hogy a 6 plus-t raktad fel? Még abban reménykedek, hogy Halasi Miklós, vagy más hozzáértõ tud valami megoldást.
nagyjani Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 A 6 Plus van fent, és direkt kipróbáltam 5-6 betütípussal, semmi gondja nincs. Szerintem Neked nem is engedi használni a kiválasztott fontot, ezért ugrik mindig vissza az alapra. Az üres kocka meg minden programban elõjön, ha az adott betünek nincs ékezetes megfelelõje. Nem tette írásvédetté telepítéskor a saját rendszerfájljait? Esetleg akkor, ha olyan partícióra települt ami nem engedi a fájlmódosítást. Más ötletem nincs, mondjuk én nem is használtam az újabbakat, csak a 2-est még jó pár éve egy kicsit.
Norbesz16 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Üdv! Nekem egy olyan ötletem lenne, amely az, hogy a Windows van angol nyelvre állítva, azt kéne megnézni, hogy nem-e az a baj, vagy a billentyûzet angol (ezt kizárom). Üdv!
Lalolib Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Vagy egyszerûen program hiba. Nézd meg, hogy van-e esetleg az ulead oldalán frissítés...Van még egy ötletem: próbáld meg magyar fejlesztésü betûkkel. Ha ilyened nincs, ad meg az email cimedet és küldök néhányat.
Norbesz16 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Ez jó ötlet, érdemes megpróbálni, talán beválik.
Pityus Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Videószerkesztésre az Ulead MediaStudio - Video Editor 8-as verzióját használom, és azon most is tudok használni ékezetes betût. Tehát maga a számítógép kezeli õket, csak egyedül ez a 6-os nem. Már 2 frissítés is létezik hozzá, de átnézve a listát, az ilyen problémával nem foglalkozik. Kíváncsi lennék, hogyha "nagyjani" gépére tennénk fel ezt a nálam lévõ programot akkor mi történne, mert eddig 3 gépen próbáltam ki, és mindegyiken sántán mûködik. Lalo köszi a felajánlást, kipróbálnám, hátha ezekkel mûködik. címem: kalocs@freemail.hu
Norbesz16 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Szia! Szerintem most már bebizonyosodott, hogy a programmal van valami baj. Remélem valahogy sikerül megoldanod. Üdv!
Lalolib Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Kiváncsiságból kipróbáltam a 6-os demo verziót Vista alatt, és "általában" nincs gondja az ékezetes betûkkel. Amelyik nem ismeri a magyar karaktereket, ott az ékezetes betûknél az alap Arial fajtát használja. @Pityus: a laptopomat a cégnél hagytam, és azon vannak magyar fejlesztésû betûk, de holnap délelõtt be kell mennem és akkor küldök néhányat.
nagyjani Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Akkor úgylátszik a teljes verzióval lesznek a gondok. Írj egy levelet az Ulead-nak, szerintem segítenek.
Norbesz16 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Szerintem is érdemes a gyártónál próbálkozni, hátha tud megoldást.
Pityus Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Köszi Lalo, megkaptam a fontokat. Nagyon jól és karakteresen készítették el, csak sajnos ezzel sem mûködik együtt a program. Most már tényleg az marad, hogy írok a cégnek, csak angolul tudó emberrel kell majd lefordítatnom a mondandómat.
Norbesz16 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Szia! Szerintem minden cégnek van egy magyar kirendeltsége, ahova a magyar leveleket is lehet küldeni. Szerintem az uleadnak is van ilyen része, mivel a pandának és a Microsoft-nak is van. Azt kéne megtudni, hogy van-e, és az e-mail címüket is érdemes megtudni. Szia!
Pityus Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Megnéztem az Ulead honlapját, de sajnos nem láttam magyar kirendeltség elérhetõséget.
Giraffe1 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Miután a Ulead kb. egy éve Corel tulajdonban van, így elviekben a Codra Kft-nek lehet feltenni a kérdést, és majd õk továbbítják Kanadába.
Pityus Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Köszi a tippet Girrafe, megkeresem õket.
Lalolib Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Nem akarom tovább szaporítani a szót, de nagyon érdekes és fõleg tanulságos történet ez. Egy apró adalék saját tapasztalattal. Azt nem írtad, hogyan és hol vásároltad a programot. Nekem az Ulead VideoStudió 11 van meg amit az ulead weboldalán vásároltam meg és ha jól emlékszem maga a pénzügyi müvelet már magyar nyelven bonyolodott le. Tudni kell, hogy a Videostudio-nak is része a MovieFactory DVD író alkalmazása, hiszen manapság már nem képzelhetõ el videószerkesztõ program DVD író képesség nélkül. Természetesen a programrész le van "butítva", bár ez nem a legjobb kifejezés, inkább a filmek DVD írására koncentrál, tehát adat és zenei DVD-ket nem kezel. De a felépítése, a menûkészítési lehetõsége ugyanaz mint a Factorynak, számtalan sablonnal együtt. Ami a lényeg: a VideoStudio 11 menûkészítõje hibátlanul kezeli a magyar ékezetes betûket. Ezért nem nagyon értem, hogy ugyanaz a programrész a MovieFactoryban nálad miért nem jó. Egyet tudok elképzelni még, hogy az általad vásárolt program egy speciális nemzeti kiadás, mely nem támogatja az "egyéb szabványú" karaktereket. Mivel úgy látom többünket érdekel a dolog, ha végül is lesz megoldás, kérlek oszd meg velünk.
Pityus Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Budapesten a PCLand cégnél rendeltem meg ezt a programot. Mikor megérkezett telefonon értesítettek. Személyesen mentem érte a Jász utcába. Ott kifizettem, és megkaptam az originált dobozos programot. Windows XP SP2-es operációs rendszert használok, és erre telepítettem fel. Elötte letöröltem a 4-es verziót. Telepítés közben a régiókérésnél mivel Magyarországot is felajánlotta, ezt választottam. Miután 2 számítógépet használok arra is feltelepítettem, sőt még a barátom gépén is kipróbáltam, de a probléma mindig megmaradt. Minden más programom normálisan kezeli az ékezetes betűket. (MediaStudio, Photoimpact, Cool3d, stb) Ma felhívtam a Corel képviseletet, ott kaptam egy email címet, ahová elküldtem egy levelet. Kíváncsi vagyok a fejleményekre.
Recommended Posts