fhorvath Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Hali! Van egy Fujitsu Siemens 22"-os wide monitorom analóg csatival. Eddig sima kábelell volt összekötve a videokártya analóg kimenetelérõl. Vettem most egy DVI-VGA zsinórt és összekötöttem a videokari DVI kimenetét a monitor analóg bemenetelével. Na, itt jöttek a gondok: amíg a VGA-VGA kábellel volt összekötve nem volt semmi probléma, viszont most néha behullámzik a kép, a képernyõ felsõ harmadában mintha sötétebb lenne a kép - bár néha magától jó lesz, majd újból elállítódik. Ez esetleg a DVI-VGA kábel sajátossága, vagy rossz a kábel, vagy talán a monitor még állítgatja magát - kb 1/2 órát ment eddig az új kábellel! A válaszokat elõre is köszönöm, HF
nagyjani Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 A kábelezés lesz rossz. Ha van analóg kimenet a videókártyán, csak azt használd. Ha csak DVI, akkor sincs gond, mert ez a középsõ csatlakozóin analóg jelet is ad. Használni kell a hozzá adott DVI-Analóg véget és sima analóg kábellel továbbvinni a jelet. Így biztosan jó lesz.
Predator Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Van egy samsung 223bw 22col monitorom van rajta analog és dvi csati is. Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a kető között, illetve mivel jobb vagy rosszabb egyik a másiktól.
Pjotr Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Használd a DVI csatolót, az digitális, ezért nincsenek benne konverziók. Ha a sima VGA-t használod, akkor a következõ a helyzet: digitális --> VGA átalakítja analóggá --> bemegy a monitorba, átalakítódik digitálissá. Ez a konverzió veszteséget okoz, emiatt érdemesebb használni a DVI-t, szebb a kép (és ha már kifizetted a liszensz díjat, akkor használd ).
Predator Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 HI Megfogattam a tanácsot, és átraktam DVI-ba, mintha élesebb lenne a kép, de szerintem nem nagyon szembetűnő. Hanem egy valamit nem értek: AUTO confrigurácios beálító gomb most nem müködik, miért? "AUTO ADJUSTMENT NOT AVAILABLE"
Becsoft Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Nem szorosan ide kapcsolódik, de jobb topikot nem találtam, újat meg nem akartam nyitni. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy olyan monitort, amin van RGB és DVI bemenet is akkor mûködne-e úgy a dolog, hogy az egyik géphez az RGB csatival, a másikhoz a DVI-al kötném? Természetesen a 2 gépet nem egyszerre használom, de lehet hogy a gép kikapcsolt állapotában is érzékeli hogy csatlakoztatva van (pl az itthoni monitorom kábele ha be van dugva a gépbe, de a gép ki van kapcsolva, akkor csak villog a LED, ha viszont kihúzom a kábelt akkor "No signal"). Mûködik ez így? És ha mindkét géprõl kap jelet, akkor mit csinál a monitor?
Gereby Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Többnyire be lehet állítíni a jelforrást, szóval szerintem menni fog.
Recommended Posts