Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVI kártya + analóg TFT


fhorvath

Recommended Posts

fhorvath

Hali!

 

Van egy Fujitsu Siemens 22"-os wide monitorom analóg csatival. Eddig sima kábelell volt összekötve a videokártya analóg kimenetelérõl. Vettem most egy DVI-VGA zsinórt és összekötöttem a videokari DVI kimenetét a monitor analóg bemenetelével. Na, itt jöttek a gondok: amíg a VGA-VGA kábellel volt összekötve nem volt semmi probléma, viszont most néha behullámzik a kép, a képernyõ felsõ harmadában mintha sötétebb lenne a kép - bár néha magától jó lesz, majd újból elállítódik.

Ez esetleg a DVI-VGA kábel sajátossága, vagy rossz a kábel, vagy talán a monitor még állítgatja magát - kb 1/2 órát ment eddig az új kábellel!

 

A válaszokat elõre is köszönöm,

 

HF

 

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

A kábelezés lesz rossz. Ha van analóg kimenet a videókártyán, csak azt használd. Ha csak DVI, akkor sincs gond, mert ez a középsõ csatlakozóin analóg jelet is ad. Használni kell a hozzá adott DVI-Analóg véget és sima analóg kábellel továbbvinni a jelet. Így biztosan jó lesz.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Predator

Van egy samsung 223bw 22col monitorom van rajta analog és dvi csati is.

Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a kető között, illetve mivel jobb vagy rosszabb egyik a másiktól.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Használd a DVI csatolót, az digitális, ezért nincsenek benne konverziók. Ha a sima VGA-t használod, akkor a következõ a helyzet: digitális --> VGA átalakítja analóggá --> bemegy a monitorba, átalakítódik digitálissá. Ez a konverzió veszteséget okoz, emiatt érdemesebb használni a DVI-t, szebb a kép (és ha már kifizetted a liszensz díjat, akkor használd ;)).

Link to comment
Share on other sites

Predator

HI

 

Megfogattam a tanácsot, és átraktam DVI-ba, mintha élesebb lenne a kép, de szerintem nem nagyon szembetűnő. Hanem egy valamit nem értek: AUTO confrigurácios beálító gomb most nem müködik, miért? "AUTO ADJUSTMENT NOT AVAILABLE"

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Becsoft

Nem szorosan ide kapcsolódik, de jobb topikot nem találtam, újat meg nem akartam nyitni. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy olyan monitort, amin van RGB és DVI bemenet is akkor mûködne-e úgy a dolog, hogy az egyik géphez az RGB csatival, a másikhoz a DVI-al kötném? Természetesen a 2 gépet nem egyszerre használom, de lehet hogy a gép kikapcsolt állapotában is érzékeli hogy csatlakoztatva van (pl az itthoni monitorom kábele ha be van dugva a gépbe, de a gép ki van kapcsolva, akkor csak villog a LED, ha viszont kihúzom a kábelt akkor "No signal"). Mûködik ez így? És ha mindkét géprõl kap jelet, akkor mit csinál a monitor?

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Többnyire be lehet állítíni a jelforrást, szóval szerintem menni fog.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...