Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ObjectDock


Tomi0076

Recommended Posts

Tomi0076

Sziasztok!

A szeptemberi számban megjelent az ObjectDock 1.9. Xp-re telepítettem, beállítgattam magamnak, megtetszett és használnám.

Arra viszont nem jöttem rá, hogy, hogyan mûködhet feladatkezelõként és, hogyan tudja eltüntetni (kiváltani) a tálcát. Segítsetek légyszi!

Válaszokat elõre is köszi, üdv: Gy.Tamás

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

A beállításainak valamelyik fülén van egy jelölõdoboz, hogy "Tálca elrejtése". Vagy Hide Tray? Régen használtam, most az otthoni gépen is a RocketDock van helyette. Az teljesen új, hogy feladatkezelõként is mûködhetne.

Link to comment
Share on other sites

Tomi0076

Köszi, addig megy, hogy tálca elrejtése.

A szeptemberi szám 92.-oldalán van róla 1 cikk (Tószegi Szabolcs) ő írta, hogy feladatkezelőként is működik, de az nem is fontos. Viszont a tálcát nem elrejteni szeretném, hanem kiváltani. Így se Start menü, se épp futó progik, se más fontos infók. A RocketDock tudja ezeket?

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Nálam az 1.0-nak a telepítõje volt, felraktam, hogy mit csinál, és a futó programok ikonja meg is jelent rajta automatikusan. A RocketDock-kal két baj van (1.3-as), egyrészt nem ajánlja fel a Tálca elrejtését (persze el lehet pakolni puszta kézzel is), másrészt mintha szelektálná a futó programokat: az Operát mutatta, a TotalCommandert nem. Közös bajuk egyébként, hogy a rendszertálcához nem sok közük van, tehát a vírusirtó, tûzfal, meg ami még oda húzódik vissza, nem elérhetõ. De most már megnézem azt az 1.9-est is. A RocketDock-ot pedig én mindig is Tálca mellett, nem helyett használtam.

Link to comment
Share on other sites

Tomi0076

Na köszi, nem lettem túl boldog. Azért írd meg, hogy mi a tapasztalatod az 1.9-cel, hátha elkerülte valami a figyelmemet.

Nálam a futó progik sem jelentek meg. Esetleg másvalakinek ötlete?

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Most dolgoz(gat)om ki a PowerPro lapot, ami kizárólag ennek a programnak a lehetõségeit fogja taglalni, de hogy mikor lesz belõle valami, azt még nem tudom. Elméletileg ki tudja váltani a Start menüt, a Tálcát, talán még a Rendszertálcát is, plusz elõugró indítósávokat tud a képernyõ bármelyik szélén produkálni (igaz, nem nagyítja olyan szépen az ikonokat), de a kezelése kicsit nehézkes és magyarul se tud.

Szóval a millió beállítását fogom képekkel és leírásokkal kitenni.

Az Object Dock meg olyan, amilyen. Esetleg berakhatod az ikonjai közé a Start menüt, de akkor ablakként fog megjelenni...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...