tdezso2 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Sziasztok! ASUS nootebookba beépített USB 2.0.1.3 Webcam található, ami szépen mûködik saját programjával, de az MSN-ben nem. Mi a teendõ? Milyen beállítás hiányzik?
Halasi Miklós Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Egyrészt frissítsd az MSN-t 8.5-re, másrészt a webkamerához is keress új drivert, és ha ez a kettõ megvan, talán összejön, ha a driver WDM kompatibilis.
Nelli Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Sziasztok! Segítenétek? Most vásárolt Asus nootbookba beépített 1.3 camerám nem mûködik ír: . Hogyan kell aktíválnom? Külön telepítõ cd-t nem kaptam hozzá. A gép eredetileg üres volt, majd xp került rá. Köszi
Alex99 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Hello, kellene a gép pontos típusa és talán meg tudom mondani.
Alex99 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Itt vannak a driverek. Select product: notebook, select series: x50 series, select model: x50r, és ott van a camera.
wiew1987 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Üdv! Nem tudom, hogy él-e még ez a topic, de nekem olyan problémám lenne, hogy Asus notimban beépített webcam van, és működik is, csak az a baja, hogy fejjel lefelé van a kép. Nem kaptam hozzá programot, és op rendszer se volt a gépen, most win7 van rajta, de nem találtam semmi olyan "helyet"ezen belül, ahol bármit lehetne rajta állítani...előfordulhat az, hogy véletlenül fejjel lefelé van beépítve a kamera? A gép típusa: ASUS K50IJ-SX036L Előre is köszönöm a választ!
Csaba_# Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ez könnyen lehetséges. Nekem a Skype/MSN-en belül a Webkamera beállításai alatt, az Advanced fülön, van olyan hogy Image Mirror (Vertikal/Horizontal). Ez biztosan driver függő, de hátha van valami hasonló beállítás neked is.
teovin20 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Sziasztok! Májusban vettem egy Toshiba laptopot amin Vista Business op.rendszer van. Eddig tökéletesen működött a webkamerája,de most nem ad képet csak a mikrofon működik. Ha egyszer bekapcsolom már nem tudom kikapcsolni, folyamatosan ég a kék ledje. A kép helyett meg azt írja ki hogy "Graph render fail"...mi a teendő? Előre is köszönöm
Csaba_# Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Elsõ körben távolítsd el az eszközkezelõbõl (vagy ha van eltávolító program a programok telepítésénél, vagy a start menüben akkor azzal). Keresd meg az elérhetõ legújabb drivert (ha nincs akkor, akkor elõzõ is jó) és telepítsd föl.
TNA850604 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Sziasztok! Segítséget kérnék. Asus VK221D típusú monitorom van, beépített webkamerával, amit sehogy nem tudok üzembe helyezni. A monitorhoz adtak egy mini-CD-t, rajta egy LifeFrame 2 nevû programmal. (Gondolom, ez a program mûködteti a webkamerát.) Fel is telepítettem, de a parancsikonra kattintás után semmi nem történik. Se hibaüzenet, semmi. Felmentem az Asus honlapjára, onnan is letöltöttem a LifeFrame-et, de ugyanaz lett az eredmény. Windows 7 (32 bit) operációs rendszerem van, ami ugyebár még nem létezett, mikor a kamera már piacon volt. Személy szerint csodálkoznék, ha ez lenne a gond. Ha valakinek volt hasonló problémája, és talált rá megoldást, legyen szíves segítsen!
Csaba_# Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Összekötötted a monitort a géppel USB kábellel is? Ennek hatására kiírta az értesítési területen a telepítés folyamatát? Nézd meg az eszközkelőben, talán a Win 7 már magától felismerte, ha nem keress rá a Windows Update-en. Nem szükséges a LifeFrame 2 ahhoz, hogy használni tudd a kamerát, elég a driver.
TNA850604 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Windows Update-en megtaláltam. Mûködik rendesen, a LifeFrame is elindul. Köszönöm a gyors segítséget!
Erika65 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Hali Nekem Gateway MD7333U laptop tipusu a gepem. Ujbol telepitettem Windows7 home Premium van rajta, alapba nincs bent a cam program kene ra webcamera program. Tud valaki segiteni? 1.3mpx. Eredetileg Camera Assistant Software for Gateway volt rajta.
Erika65 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ezt irja ki vagyis nem ismeri fel, hogyan tovabb? Koszi.
[OP]Destroy-man Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Próbáld meg rendszergazdaként telepíteni. Jobb egérkattintás a telepítõre, futtatás rendszergazdaként (run as administrator). Ha ez nem segít, akkor kerestesd meg a windows updatetel a drivert. Ezt kétféle képpen tudod: 1. Vezérlõpult (Control Panel) -> Rendszer és biztonság (System And Security) -> Windows Update Itt nézd meg a választható frissítéseket. Ha talál webkamerát, akkor pipáld ki, és okézd le. 2. Számítógép (computer) jobb egér -> Tulajdonságok (properties) -> Eszközkezelõ (Device Manager) Itt keresd ki a kamerát, vagy az ismeretlen eszközt, majd jobb kattintás rá, és illesztõprogram frissítése. A feljövõ ablakban válaszd ki, hogy az interneten keresse meg a drivert. Ha minden jól ment, akkor már mûködni fog a kamera.
Erika65 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ezek vannak de valamiert nem muxik Nekem beepitett a cameram van usb tom csatlakoztatni. Mit tegyek..? Ezek a szoveg ablakok ugrottak elo nekem install a driver for this device the driver for mass storage controller is not install the latest driver for the device Apply this fix skip this fix continue troubleshooting without applying this fix trubleshooting has completed troubleshooting was unable to automatically fix all of the issues found. you can find more detalis below mass storage controller dosent have a drive not fixed explore additional options close the troubleshooter http://kepfeltoltes.hu/110105/Noname_www.k...ltoltes.hu_.jpg
KGigi Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ez csak annyi, hogy hiányzik a háttértárvezérlõ drivere. Ezt érdemes pótolni.
[OP]Destroy-man Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ha jól látom a képen, már most is érzékeli a kamerát a gép, és elvileg még müködésre is képes (nem jelez hibát). Probáld meg egy beszélgető programmal beállítani a kamerát (MSN vagy Skype). Ha azok nem látják, akkor nem jó a windowsos driver, és az akassza meg a kamerát.
[OP]Destroy-man Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 MSN-ben: A felső menüsoron eszközök (ha nem jelenne meg, nyomd meg az ALT billentyüt egyszer, utána látszodni fog), majd Hang- és videoeszközök beállítása. Az első ablakban a hangot tudod beállítani, azzal most ne foglalkozz, a következőben pedig a kamerát. Ha nem jelenne meg a kamera képe, nézd meg a fenti lenyilló menüben, hogy ki van-e vállasztva a kamera, ha nincs, akkor válaszd ki. Ha nem látszik a kamera, akkor driver hiba van. Skype: A diagnózis ugyanaz, mint az MSN-nél. A kamerabeállításokat itt találod: Eszközök \ Beállítások \ Általános \ Video beállítások
Recommended Posts