Jump to content
GSForum - Segélyvonal

LG DVD író - kiesett egy szivacsgyûrû...

bmoll

Recommended Posts

bmoll

Sziasztok!

LG 4163B DVD íróm kattogott, nem olvasott be semmit sem. Felnyitottam, és egy akkora méretû fehér szivacsgyûrût találtam benne, amekkora szerintem a lemez stabilizálásához kellene.

Mivel nem látszott, honnan esett le, szétkaptam egy polcon álló régi LG CD írót, gondoltam, ott megnézem, de abban meg egyáltalán nem volt ilyen.

Nem volt mit tenni, kipróbáltam az írót szivacs nélkül, különbözõ lemezekkel:

CD-R : ír, olvas

CD-RW: CSAK OLVAS

DVD+-R: ír, olvas

DVD-RW: ír, olvas

Úgy tûnik, hogy hangosabb, mint régebben, viszont a legnagyobb bajom, hogy újraírható CD-t egyáltalán nem ír meg, azt mondja hogy a lemez rossz. De másik íróban ezek a lemezek tökéletesen mûködnek. (persze elõször törölnöm kell, mert ez meg elronja õket)

A Kérdés:

Hová kell ezt a karikát felragasztani?

Üdv: bmoll

Bata László

Az a szivacsgyûrû nem egy hegernyi írható lemez legalsó/legfelsõ lemezével került be az íróba? :) A hengeres (cakebox) csomagolásban szoktak ilyen távtartó gyûrûk lenni.

bmoll

Szia!én nem használok hengeres lemezeket, lehet,hogy az egyik vendégünktõl származna? De akkor meg miért felejtette el az író a CDRW-k írását?

Rejtély számomra.

Fujitsu

Ki az az elmebeteg, aki beteszi azt a szivacsot a meghajtóba? :pislog: Ez olyan, mint mikor valaki azt az átlátszó korongot teszi a meghajtóba, ami a hengeres DVD-tokok alján van... :lol:

• 1 year later...
Pjotr

Ma én is kiszedtem egy ilyet, de ez nem szivacs volt, hanem a kemény mûanyag típusú. Ami még furcsább, hogy ez egy 4163B.