Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2007. novemberi számról

Recommended Posts

Posted

Azon gondolkodom, hogy az X60s célközönségének milyen alkalmazások/feladatok miatt van szüksége 1G-nél több memóriára, és 60G-nél nagyobb HDD-re? :hmm:

Posted

Nagyon tetszik a fejhallgatós cikk dizájnja telitalálat :) De az egyik Kossnál megint valami tödelési baki csúszott be. Az "ekvalézer" szó honnan jött? szerintem borzalmas. Egyébként tartalmas lett a lap örülök a 2 fókusztesztnek

Posted

Sziasztok! Már majdnem kiolvastam az újságot, nagyon tetszettek a címlapsztorik. Mindenesetre egy kifogásolni valóm van az egyik cikkben. Történetesen az adatmentéses cikkre gondolok, ahol hiányolm a merevlemez adatvisszaállításának költségét. Ugyanis én úgy hallottam, hogy ez százezres nagyságrendû, ami viszont nem igazán éri meg egy átlagfelhasználónak.

Posted

A Kürt szakember nyilatkozatában kb. 30-300ezer közötti összeg szerepel.

Posted

Egy igen apró észrevételelt említenék az iMac-es cikk kapcsán: a Mighty Mouse régi változatán is "volt jobb gomb", ugyanis be lehetett állítani, hogy az ennek megfelelõ részre kattintva úgy viselkedjen, mint egy jobb gomb.

Egyébként nagyon rendben volt a lap, ahogy mindig is. Viszon egy kicsivel több Apple-ös cikk jó lenne. Mondjuk egy vagy két OS X-es program számonként hasznos lenne. Rengeteg ingyenes és fizetõs alkalmazás van erre az op. rendszerre is, ami igazán említésre méltó. Pl.: iLife csomag, Parallels Desktop, AppZapper, Sofa Control, Salling Clicker, iWork, Adium stb.

Persze világos, hogy ehhez egy Apple gép kéne, amin tesztelni lehetne ezeket a programokat, meg ember aki ezzel foglalkozik, és nem biztos, hogy a szerkesztõségnek van erre kapacitása. De ha megoldható, akkor szerintem csak a javára válna a lapnak.

Oh, igen. A Firefox tippek remek ötlet volt, tanultam is néhány új dolgot! :oké:

Posted

Hello!

Kérlek titeket segítsetek!

Elõször is jöjjön a gratuláció az ujsággal kapcsolatban, mert nagyon jóra sikeredett! :)

És most jöjjön a problémám!

Eddig az ujság mellé csomagolt NOD32-õt használtam, de az utóbbi idõben egyre lassabb lett a gépem!

Feltelepítettem a napokba szintén az ujság mellé csomagolt Panda Internet Security 2008 programot ami már a gyorskeresõbe 16 vírust irtott ki!

Szóval az eddig általan tisztelt NOD32 egy rakás****!

De lenne egy olyan kérdésem hogy mivel a Pandához nem jár semilyen kód amivel én regisztárciókor tudom bizonyítni hogy én a PCW olvasója vagyok, ezért ezt nem úgy tudom használni hogy a következõ hónap 15-éig?

Kérlek titeket segítsetek!

Posted

A 9. oldalon ez szerepel a NOD32-rõl: [...] november 15-éig használhatjuk [...]

Ez biztos? Nem inkább december 15-éig?

Posted

Tisztelt Szerkesztõség!

Régóta olvasójuk vagyok és ezután sem fogok váltani, de lenne egy apró megjegyzésem.

A Vásárlási Tanácsadó rovatot gyakran olvasom, és látom hogy nincs egyetlen olyan kész gép amit AMD processzorral ajánlanának.

Nem tudom mi az oka, de ez így kicsit egyoldalú. Informatikusként, és kereskedõként /Számítástechnikai üzletben vagyok társ/ állíthatom hogy az AMD platform is kiváló alap, vagy még talán jobb is mint az Intel, fõleg játékok terén.

Nem volna rossz ha az egyébként jó Intel konfigurációk mellett megjelenne egy-egy hasonló képességû Amd gép is a Vásárlási Tanácsadóban.

Köszönetel Orbán Árpád

Posted
(csapdani @ 2007. november 11. 17:49) 215485[/snapback]

A 9. oldalon ez szerepel a NOD32-ről: [...] november 15-éig használhatjuk [...]

Ez biztos? Nem inkább december 15-éig?

Erre kaphatnék választ?

Posted

Az a baj, hogy erre a kérdésre nem tudok most normális választ adni. Isten bizony megpróbáltam, és vagy cinikus, vagy irónikus, vagy sértő lett, és egyiket sem szeretném.Ezért inkább elszámolok 100 ezerig, majd utána megpróbálom rá azt válaszolni, hogy "de" anélkül, hogy bármit hozzátennék. Meglátjuk, sikerül-e.

De.

Posted

A lehető legjobb válasz egy leendő előfizetőnek. Gratutálok. Azt hiszem még gondolkozom az előfizetésen.

Posted

Köszönöm. Melyik? A "de" vagy a "nem akartalak megbántani"? ;)

Most, hogy így egymás között maradtunk, igazán megsúghatod, hogy te, mint (volt) leendő előfizető tényleg azt gondoltad, hogy három év után hirtelen 10 napra csökkentettük a teljes verziós NOD32 használati idejét? Halál komolyn hittél benne? Vagy csak találtál egy hibát, ami mellett 100 emberből 97 simán mosolyogva elsétál, de te nem tudtad annyiban hagyni? ;)

Posted

És én kaphatnék választ a kérdésemre?

Mert nekem is nagyon jól jönne egy kimerítő válasz. :)

Telek Zoltán
Posted
(Ricsikr @ 2007. november 11. 16:46) 215462[/snapback]

De lenne egy olyan kérdésem hogy mivel a Pandához nem jár semilyen kód amivel én regisztárciókor tudom bizonyítni hogy én a PCW olvasója vagyok, ezért ezt nem úgy tudom használni hogy a következő hónap 15-éig?

A mellékleten egy spec Panda verzió található, ami install és aktiválás után 1 hónapig használható. Tehát ebben nem a 15-ei korlát van benne.

Posted

Köszönöm a segítséget!

De engem még akkor az érdekelne, hogy ha letelik az egy hónap (és kézhez kapom a legujjabb PCW-öt), akkor ha a gépemen levő Pandát letörlöm, és újra felrakom a DVD mellékleten található Pandát, akkor én azt újra használhatom egy hónapig???????????????????

Posted

Én a nagy monitorteszthez szeretnék hozzászólni. Elhiszem hogy helyhiány miatt írtok minden monitorrol ilyen kis rövid cikkeket, de akkor az legalább lényeges dolgokról szóljon. A monitor külsejét felesleges elemezgetni, hiszen egy fotó alapján el tudja dönteni az ember hogy szép-e vagy sem. Az OSD-menünek sincs jelentõsége: az átlag felhasználó hazaviszi a monitort, beállítja a paramétereket és évekig nem is nyúl hozzá. Ráadásul manapság szoftverbõl történik a beállítás, úgyhogy a monitoron lévõ gombokról is felesleges írni. Én a helyetekben a csatlakozókról se szövegelnék sokat, mindenki meg tudja nézni a termékleírásban.

Véleményem szerint azokkal a tulajdonságokkal kellett volna foglalkozni, amelyek nem derülnek ki a monitor adatlapját olvasgatva. Ilyen például az utánhúzás (ghosting): hiába 2ms vagy 5ms a válaszidõ, bizonyos színárnyalatok közti váltás még manapság is túl sokáig tart. Nem tudom hogyan teszteltétek a monitorokat, de aki megnéz egy filmet vagy játszik egy pörgõs FPS-sel az észreveszi ezt a jelenséget.

És én személy szerint nagyon kíváncsi lettem volna arra, hogy melyik gyártó monitorján vehetõ észre legkevésbé.

Még 1 észrevétel: miért 90%-ról indul a képminõség értékelése? Mert ha egy TN+ paneles monitor el tud érni 90-96%-ot akkor egy sík képcsöves 100hz-es CRT monitornak kb 150-et kéne kapnia. Azt javaslom inkább pontozzátok külön a színhûséget, feketeszín-visszaadást, bevilágítást, ghosting-ot, látószöget stb, mert az hogy képminõség 93% nem mond nekem túl sokat.

A fejhallgatós teszt viszont nagyon tetszett. Nekem Sennheiser HD500 van itthon (gondolom ez a HD 555 elõdje), és valóban rengeteg hang szökik ki: a szomszéd szobában is simán lehet hallani a zenét :) .

Posted

Nagyrészt egyétertek az előttem szólóval. Annyit azért hozzátennék, hogy a külsőről érdemes szót ejteni anyagminőség szempontjából, az OSD-ről meg a gombokról pedig annyit, hogy kényelmes, jól használható-e vagy nem éppen szerencsés az elrendezés, elhelyezkedés. De az igaz, hogy ezek maximum pár mondatot érdemlő kérdések, nem ezek a hangsúlyosak.

Az értékelés pedig gondolom úgy kell érteni, hogy TN panelesek között 93% (hogy példánál maradjak). Ennek van értelme, mármint kategórián belül pontozni, és hogy a kategória az nem úgy általánosan "monitor" vagy "TFT". De azt jó ötletnek tartom, hogy ne képminőség legyen, hanem amiket például Aneurysm felsorolt.

Posted

Meg elég szerencsétlen a helyzet abból a szempontból hogy 1 modellnek létezik több változata, ugyanis többféle panelgyártó terméke kerülhet bele. Pl. Samsungoknál van 'A' panel, 'C' panel és 'S' panel. Utóbbi az eredeti Samsung, a másik kettő meg valami más gyártmány amely természetesen gyengébb minőségű. Fórumokban sokszor hallani olyat, hogy valaki egy teszt alapján úgy dönt, hogy vásárol mondjuk egy Samsung 226BW-t. Aztán kiderül hogy a tesztben az 'S' típus szerepelt, ő meg egy 'C' típust kapott, ami meg sem közelíti az tesztben leírt képminőséget. Arról nem is beszélve hogy a firmware verziója is nagyban befolyásolhat, pl LG L226WTQ-nál olvastam hogy némely verziónál brutális mértékű a ghosting. Mellesleg az enyém ilyen, úgy tűnik a rosszabbikból kaptam :( , kész zsákbamacska. Majd megpróbálom gariztatni, hátha...

Persze nem várom el hogy mindegyik létező verzióról írjatok de esetleg egy legközelebbi tesztben meg lehetne említeni ezt a panel-lottó témát pár sorban egy keretes írásban.

Posted

A monitortesztben szerintem is szerencsés lenne/lett volna foglalkozni a különbözõ panelek problémáival, ill. a részletesebb képminõségi mutatókkal.

Még a típusválasztáshoz szólnék hozzá: nem tudom miért maradt ki pl. a népszerû Samsung 226BW, ill. az LG-tõl miért nem került be a pont elõbb említett LG L226WTQ, aminek van HDCP-kompatibilis DVI csatlakozója. (Ugye a tesztben szereplõ LG-nek gyakorlatilag a legnagobb hibája ennek hiánya volt.) Így sokkal jobb lenne az összehasonlítási alap, és tényleg a képminõség alapján lehetne dönteni azonos adottságok mellett.

Egyébként ajánlok egy nagyon alapos összehasonlító tesztet itt:

http://www.lesnumeriques.com/article-312.html

Sajnos franciául van, de 29db(!) 22 collos monitor szerepel benne. Külön ajánlom a részletes tesztfotókat (face á face), ami alapján pontosan össze lehet õket hasonlítani, még franciatudás nélkül is (pl. 226BW vs. 226WTQ: http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=...2=1708&ph=1

Ja és Aneurysm, köszi a Youtube-linket, hasznos volt! (Utána láttam, hogy van még fönn több is a WTQ-ról)

Posted
(hedgehog @ 2007. november 18. 12:12) 216615[/snapback]

Ja és Aneurysm, köszi a Youtube-linket, hasznos volt! (Utána láttam, hogy van még fönn több is a WTQ-ról)

Örülj neki, hogy csak YouTube-on találkozol ilyennel.

Posted

HaHó!

Gyors kérdés: szokott megjelenni ComputerWorld elõzõ havi négy szám egyben + elõzõ havi PcWorld.

Már megjelent, csak lemaradtam vagy még meg tudom szerezni?

További kellemes napot kíván mindenkinek:

ljsemegi@freemail.hu