Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ADLS Windows 98-on

Recommended Posts

Posted

Helló! Egy olyan problémám van, hogy szeretnék a régi laptopomon ADSL netet, de ez nem akar összejönni. Hogyan kell ezt megcsinálni?

• 3 months later...
Posted

A hozzászólásod óta sok idő telt el. Gondolom már találtál megoldást. De hátha van másnak is ilyen problémája, meg én még csak most regeltem ide. :)

RASPPPOE-t kell letölteni. Google kidob számos helyet ahol fent van. Illetve egyes internet szolgáltatók oldalán is megtalálható.

Posted

Sajna még nem találtam meg a megoldást :( . Sajnos a RASPPOE ppoe-s netkapcsolatokhoz használható csak mint pl a t-online ha jól tudom. Az én kapcsolatom szimpla statikus.

Posted

Hallottam már PPPoE megoldású TV-kábeles netszolgáltatóról, de PPPoE nélküli ADSL-rõl még nem (legfeljebb talán bérelt vonalon, de az nem lakossági mûfaj).

Más kérdés, ha routeren keresztül csatlakozol, a router lép be, ilyenkor a számítógépre nem kell PPPoE, hanem csak egyszerû hálózati kapcsolat van, amely mûködhet fix IP-cím beállítással is. Ebben nincs semmi nehézség, az oprendszer ilyenkor észre sem veszi, hogy kábelrõl jön a net vagy ADSL-rõl, mivel csak helyi hálót lát.

Úgyhogy innen kezdve talán konkrétabb információkat kellene megadni, esetleg a szolgáltató nevét sem fontos titkolni, bár nem tudom, mennyire okoz problémát ezen a fórumon (reklám szempontjából), ha véletlenül le mered írni a nevét.

Ha azt mondod, ADSL, szerintem mindenki PPPoE-re gondol és itt nem csak a T-Online-ról van szó, hanem a T-Com számtalan más kiskereskedelmi partnerérõl, akiken keresztül a T-Com az ország nagyobb részét lefedi, valamint emellett még más szolgáltatók is vannak, akik szintén ADSL, szintén PPPoE.

Posted

Én azt szeretném kérdezni hogy bent van a hálokártya pci, az net utp csatlakozó kábelen van, hol találom az új csatlakozás varázslót vagy hasonlot.Mert modemre van varázsló elöre is köszönöm mindenki válaszát.. :nem:

Posted

Nem ártana tisztázni, hogy van-e beállítva router és az intézi az ADSL bejelentkezést, de amennyiben nem, akkor:

http://www.t-online.hu/dokumentumok/bealli...e_protokoll.pdf

http://download.chip.eu/hu/RASPPPOE-0.98b_79856.html

A linkbe valami oknál fogva szóközt tesz a fórummotor, tehát a szóköz kihagyásával kell használni, működik:

www.t-online.hu/dokumentumok/beallitasok/windows98_dsl_internetkapcsolat_letrehozasa_raspppoe_protokoll.pdf

Vagy ha esetleg problémát okoz, most már innen is letölthető: http://kernel.uw.hu/windows98_adsl.pdf

Posted

Köszönöm szépen müködik.

Posted

Nekem statikus IP-s netem van ami ugyebár nem egyenlõ a PPPoE-vel. A netre csatlakozáshoz annyit kell tennem, hogy beállítom azt, hogy "Csatlakozás állandó szélessávú kapcsolattal" a kapcsolat vatázslóban. Van lehetõség win 98-on ilyen nettel router nélkül netezni?

Posted
Nekem statikus IP-s netem van ami ugyebár nem egyenlő a PPPoE-vel.

Lehet egyenlő, a kettő nem zárja ki egymást. Például én is kérhetek statikus IP-címet az ADSL PPPoE netemhez, legfeljebb valamivel többet kellene fizetni érte.

Ha egy routerhez csatlakozol, az oprendszer csak helyi hálózati kapcsolatot lát, melyhez nem kell PPPoE. A router mögötti helyi hálón én is beállíthatok magamnak statikus IP-címet, ez teljesen független a szolgáltató által kiosztott akármilyen címtől (fix vagy dinamikus), amellyel az Interneten jelen vagyok.

Talán valaki már beállította számodra a routert, amely saját beépített PPPoE kliensével csatlakozik a netre, tárolva a jelszót is, ahogy kell.

Ilyenkor az említett varázslást általában felesleges elvégezni. Win98-nál pont annyi a teendő, mint XP-nél, vagyis bedugni a kábel végét és működik (amennyiben a hálókártyát felismerte a Windows, de ha nem, akkor ahhoz drivert kell telepíteni). Feltételezésem szerint a routertől kapod az IP-címet.

A routert kiiktatni biztonsági okból sem célszerű, de ha mégis megteszed, a Windows 98-ra PPPoE kliens telepítése szükséges, valamint loginnév/jelszó megadása is a csatlakozáshoz.

Mindez elképzelt tényállás, tapasztalatok alapján. Sajnálatos módon találgatni kell, nem vagy túl informatív. Legalább ideírhatnád, hogy titok a szolgáltatód neve (pláne az előfizetési csomagod elnevezése), vagyis nem reménykedhetünk abban, hogy valaha is megtudjuk és ezáltal jobban átláthatjuk a probléma mibenlétét.