Botond 0 Share Posted November 3, 2007 Helló! Egy olyan problémám van, hogy szeretnék a régi laptopomon ADSL netet, de ez nem akar összejönni. Hogyan kell ezt megcsinálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAZ-2108 0 Share Posted February 27, 2008 A hozzászólásod óta sok idő telt el. Gondolom már találtál megoldást. De hátha van másnak is ilyen problémája, meg én még csak most regeltem ide. RASPPPOE-t kell letölteni. Google kidob számos helyet ahol fent van. Illetve egyes internet szolgáltatók oldalán is megtalálható. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Author Share Posted February 28, 2008 Sajna még nem találtam meg a megoldást . Sajnos a RASPPOE ppoe-s netkapcsolatokhoz használható csak mint pl a t-online ha jól tudom. Az én kapcsolatom szimpla statikus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kernel 0 Share Posted February 28, 2008 Hallottam már PPPoE megoldású TV-kábeles netszolgáltatóról, de PPPoE nélküli ADSL-rõl még nem (legfeljebb talán bérelt vonalon, de az nem lakossági mûfaj). Más kérdés, ha routeren keresztül csatlakozol, a router lép be, ilyenkor a számítógépre nem kell PPPoE, hanem csak egyszerû hálózati kapcsolat van, amely mûködhet fix IP-cím beállítással is. Ebben nincs semmi nehézség, az oprendszer ilyenkor észre sem veszi, hogy kábelrõl jön a net vagy ADSL-rõl, mivel csak helyi hálót lát. Úgyhogy innen kezdve talán konkrétabb információkat kellene megadni, esetleg a szolgáltató nevét sem fontos titkolni, bár nem tudom, mennyire okoz problémát ezen a fórumon (reklám szempontjából), ha véletlenül le mered írni a nevét. Ha azt mondod, ADSL, szerintem mindenki PPPoE-re gondol és itt nem csak a T-Online-ról van szó, hanem a T-Com számtalan más kiskereskedelmi partnerérõl, akiken keresztül a T-Com az ország nagyobb részét lefedi, valamint emellett még más szolgáltatók is vannak, akik szintén ADSL, szintén PPPoE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabcsi55 0 Share Posted March 3, 2008 Én azt szeretném kérdezni hogy bent van a hálokártya pci, az net utp csatlakozó kábelen van, hol találom az új csatlakozás varázslót vagy hasonlot.Mert modemre van varázsló elöre is köszönöm mindenki válaszát.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kernel 0 Share Posted March 4, 2008 Nem ártana tisztázni, hogy van-e beállítva router és az intézi az ADSL bejelentkezést, de amennyiben nem, akkor: http://www.t-online.hu/dokumentumok/bealli...e_protokoll.pdf http://download.chip.eu/hu/RASPPPOE-0.98b_79856.html A linkbe valami oknál fogva szóközt tesz a fórummotor, tehát a szóköz kihagyásával kell használni, működik: www.t-online.hu/dokumentumok/beallitasok/windows98_dsl_internetkapcsolat_letrehozasa_raspppoe_protokoll.pdf Vagy ha esetleg problémát okoz, most már innen is letölthető: http://kernel.uw.hu/windows98_adsl.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabcsi55 0 Share Posted March 6, 2008 Köszönöm szépen müködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Author Share Posted March 9, 2008 Nekem statikus IP-s netem van ami ugyebár nem egyenlõ a PPPoE-vel. A netre csatlakozáshoz annyit kell tennem, hogy beállítom azt, hogy "Csatlakozás állandó szélessávú kapcsolattal" a kapcsolat vatázslóban. Van lehetõség win 98-on ilyen nettel router nélkül netezni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kernel 0 Share Posted March 9, 2008 Nekem statikus IP-s netem van ami ugyebár nem egyenlő a PPPoE-vel. Lehet egyenlő, a kettő nem zárja ki egymást. Például én is kérhetek statikus IP-címet az ADSL PPPoE netemhez, legfeljebb valamivel többet kellene fizetni érte. Ha egy routerhez csatlakozol, az oprendszer csak helyi hálózati kapcsolatot lát, melyhez nem kell PPPoE. A router mögötti helyi hálón én is beállíthatok magamnak statikus IP-címet, ez teljesen független a szolgáltató által kiosztott akármilyen címtől (fix vagy dinamikus), amellyel az Interneten jelen vagyok. Talán valaki már beállította számodra a routert, amely saját beépített PPPoE kliensével csatlakozik a netre, tárolva a jelszót is, ahogy kell. Ilyenkor az említett varázslást általában felesleges elvégezni. Win98-nál pont annyi a teendő, mint XP-nél, vagyis bedugni a kábel végét és működik (amennyiben a hálókártyát felismerte a Windows, de ha nem, akkor ahhoz drivert kell telepíteni). Feltételezésem szerint a routertől kapod az IP-címet. A routert kiiktatni biztonsági okból sem célszerű, de ha mégis megteszed, a Windows 98-ra PPPoE kliens telepítése szükséges, valamint loginnév/jelszó megadása is a csatlakozáshoz. Mindez elképzelt tényállás, tapasztalatok alapján. Sajnálatos módon találgatni kell, nem vagy túl informatív. Legalább ideírhatnád, hogy titok a szolgáltatód neve (pláne az előfizetési csomagod elnevezése), vagyis nem reménykedhetünk abban, hogy valaha is megtudjuk és ezáltal jobban átláthatjuk a probléma mibenlétét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts