Csaba_# Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Már többször hallottam, hogy a PS/2 -s egerek jobban muzsikálnak nagy gépigényû játékoknál, mint az USB-sek. pl.: lassabbak, nem olyan gördülékenyek stb.. Ez most kacsa, vagy nem?
Fujitsu Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Ez marhaság. Az én alaplapomon egyáltalán nincs PS/2-es port, USB-s az egerem és a billentyûzetem is. Tökéletesen teljesítenek a játékokban, még jobban, mint a PS/2-esek!
Csaba_# Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Például itt is van egy cikk róla! A harmadik oldalon az ASUS P5K Deluxe tesztnél! (a lap alján, a hátlapi panel képe fölötti szövegrész)
Fujitsu Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Így nem maradt más hátra, mint USB-s egeret használni, amely sokszor nem olyan gördülékeny játékok alatt, mint PS/2-es társai. Ez nyilván a tesztelõ egyéni tapasztalata. Biztosan vannak olyan USB-s egerek, amelyek gyengébb teljesítményt nyújtanak a játékokban, valószínûleg a cikk írója is ilyenekkel találkozott. Nekem egy viszonylag egyszerû egerem és billentyûzetem van, mindkettõt a gépemhez adták gyárilag, és állíthatom, hogy az általam kipróbált játékokban (CoD4, CoD2, CoD, Max Payne 2, NFS Carbon és Most Wanted – hogy csak néhány nevet említsek) remekül teljesítettek. De próbáltam már más USB-s egereket is (például noteszgéphez), és azokkal sem volt semmi problémám, még a játékokban sem. Úgyhogy én azt mondom, ha egy márkás, jó minõségû USB-s egeret veszel, akkor azzal valószínûleg nem lesz semmi gondod. Arról nem is beszélve, hogy a PS/2-es portok tulajdonképpen már õskövületnek számítanak, egyre kevesebb alaplapon találhatjuk meg õket.
Csaba_# Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Nekem egy sima Asus P5K deszkám van, ezen sincs PS/2. Őszintén szólva ezért aggódtam be egy picit a hír hallatán, remélem hogy alaptalanul.... Egyébbként fura, hogy az egyik legnevesebb gyártó, ilyen könnyelműen beáldozza a PS/2-t mindössze 2 db USB portért. Elkerülte a figyelmemet vásárláskor, csak a teljesítményét és a jó ár/érték -ét néztem, alap dolognak gondoltam hogy biztos van rajta, akkor esett le az állam amikor kivettem a dobozból...
Fujitsu Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Nekem is egy Asus gyártmányú alaplapom van, de én egyáltalán nem hiányolom a PS/2-es portokat. Egyébbként fura, hogy az egyik legnevesebb gyártó, ilyen könnyelmûen beáldozza a PS/2-t mindössze 2 db USB portért. Szerintem egyáltalán nem fura. A PS/2-es portok egyre kevesebb alaplapon vannak rajta, ami nem is csoda, mert a PS/2-es port már õskövület. Már 10 évvel ezelõtt gyártott alaplapokon is rajta volt.
Arkangyal1528464506 Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Én Ps/2 és vezeték nélküli egér különbséget tudok, ott ps/2 egyértelmû gyõztes, de most sajna nem tudom milyen sebessége van a ps/2-nek. Küldem egy emailt A4Tech-nek, hátha tudnak valami okosat mondani .
Arkangyal1528464506 Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Na itt, A4Tech válaszolt . Az USB gyorsabb a PS2-nél, általánosan a ps2 frekvencia 40-97HZ, míg az USB porté 125HZ vagy több. Arki
Fujitsu Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Tökéletesen teljesítenek a játékokban, még jobban, mint a PS/2-esek! Na ugye! Az USB gyorsabb a PS2-nél Én is ezt tapasztaltam.
ProFiler Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 A PS2-es portra kötött egerek valóban gyorsabban reagálnak, mint az USB-sek, ráadásul egyátalán nem erõforrásigényesek. Ez igaz. A port frekvenciája amúgy nem jelent semmit, hanem az a lényeg, hogy az adott portra kötött eszköz milyen gyorsan tud kommunikálni a processzorral. Az USB-re való váltást viszont már elõnyként kell felfogni, annyira kihegyezték a drivereit, hogy alig érezni valami lassulást. a PS/2-es port már õskövület. Már 10 évvel ezelõtt gyártott alaplapokon is rajta volt. Pontosabban már 20 évvel ezelõtt gyártott alaplapokon is használták (épp 1987-ben jelent meg elõször az IBM Personal System 2 gépekben). Ciao.
Soma01 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Az is igaz viszont, hogy ha valami miatt kicsit fagyizik a gép, vagy hosszan gondolkodik inkább, akkor az USB-s egér is megáll arra az idõre, de a PS/2 az nem.
Csaba_# Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Nekem egy sima Asus P5K deszkám van, ezen sincs PS/2. .... Egyébbként fura, hogy az egyik legnevesebb gyártó, ilyen könnyelmûen beáldozza a PS/2-t mindössze 2 db USB portért. Érdekes, hogy az ASUS a P35 chipset-tõl kezdve rendszeresen lehagyta a PS/2-es egérportot az alaplapjairól (pl.:Q35,X38,X48 stb..). És most a legújabb P45 esetében újra visszarakta. Úgylátszik mégse tudunk oly könnyen lemondani a jóöreg PS/2-es egerünkrõl.
Fujitsu Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Érdekes, hogy az ASUS a P35 chipset-tõl kezdve rendszeresen lehagyta a PS/2-es egérportot az alaplapjairól (pl.:Q35,X38,X48 stb..). És most a legújabb P45 esetében újra visszarakta. Igen, mert van igény a PS/2-es portokra. Úgylátszik mégse tudunk oly könnyen lemondani a jóöreg PS/2-es egerünkrõl. Én már lemondtam róluk.
Recommended Posts