Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A PS/2-es egerek jobbak játékoknál mint az USB-sek ?

Recommended Posts

Posted

Már többször hallottam, hogy a PS/2 -s egerek jobban muzsikálnak nagy gépigényû játékoknál, mint az USB-sek. :pislog:

pl.: lassabbak, nem olyan gördülékenyek stb..

Ez most kacsa, vagy nem? :?:

Posted
Ez marhaság. Az én alaplapomon egyáltalán nincs PS/2-es port, USB-s az egerem és a billentyûzetem is. Tökéletesen teljesítenek a játékokban, még jobban, mint a PS/2-esek!
Posted
Így nem maradt más hátra, mint USB-s egeret használni, amely sokszor nem olyan gördülékeny játékok alatt, mint PS/2-es társai.

Ez nyilván a tesztelõ egyéni tapasztalata. Biztosan vannak olyan USB-s egerek, amelyek gyengébb teljesítményt nyújtanak a játékokban, valószínûleg a cikk írója is ilyenekkel találkozott. Nekem egy viszonylag egyszerû egerem és billentyûzetem van, mindkettõt a gépemhez adták gyárilag, és állíthatom, hogy az általam kipróbált játékokban (CoD4, CoD2, CoD, Max Payne 2, NFS Carbon és Most Wanted – hogy csak néhány nevet említsek) remekül teljesítettek. De próbáltam már más USB-s egereket is (például noteszgéphez), és azokkal sem volt semmi problémám, még a játékokban sem.

Úgyhogy én azt mondom, ha egy márkás, jó minõségû USB-s egeret veszel, akkor azzal valószínûleg nem lesz semmi gondod. Arról nem is beszélve, hogy a PS/2-es portok tulajdonképpen már õskövületnek számítanak, egyre kevesebb alaplapon találhatjuk meg õket. :)

Posted

Nekem egy sima Asus P5K deszkám van, ezen sincs PS/2. Őszintén szólva ezért aggódtam be egy picit a hír hallatán, remélem hogy alaptalanul.... :hááát:

Egyébbként fura, hogy az egyik legnevesebb gyártó, ilyen könnyelműen beáldozza a PS/2-t mindössze 2 db USB portért. :pislog:

Elkerülte a figyelmemet vásárláskor, csak a teljesítményét és a jó ár/érték -ét néztem, alap dolognak gondoltam hogy biztos van rajta, akkor esett le az állam amikor kivettem a dobozból...

Posted

Nekem is egy Asus gyártmányú alaplapom van, de én egyáltalán nem hiányolom a PS/2-es portokat.

Egyébbként fura, hogy az egyik legnevesebb gyártó, ilyen könnyelmûen beáldozza a PS/2-t mindössze 2 db USB portért.

Szerintem egyáltalán nem fura. A PS/2-es portok egyre kevesebb alaplapon vannak rajta, ami nem is csoda, mert a PS/2-es port már õskövület. Már 10 évvel ezelõtt gyártott alaplapokon is rajta volt. :hááát:

• 3 weeks later...
Arkangyal1528464506
Posted

Én Ps/2 és vezeték nélküli egér különbséget tudok, ott ps/2 egyértelmû gyõztes, de most sajna nem tudom milyen sebessége van a ps/2-nek. Küldem egy emailt A4Tech-nek, hátha tudnak valami okosat mondani :).

Arkangyal1528464506
Posted

Na itt,

A4Tech válaszolt :). Az USB gyorsabb a PS2-nél, általánosan a ps2 frekvencia 40-97HZ, míg az USB porté 125HZ vagy több.

Arki

Posted
Tökéletesen teljesítenek a játékokban, még jobban, mint a PS/2-esek!

Na ugye! ;)

Az USB gyorsabb a PS2-nél

Én is ezt tapasztaltam. :)

• 2 weeks later...
Posted

A PS2-es portra kötött egerek valóban gyorsabban reagálnak, mint az USB-sek, ráadásul egyátalán nem erõforrásigényesek. Ez igaz. A port frekvenciája amúgy nem jelent semmit, hanem az a lényeg, hogy az adott portra kötött eszköz milyen gyorsan tud kommunikálni a processzorral. Az USB-re való váltást viszont már elõnyként kell felfogni, annyira kihegyezték a drivereit, hogy alig érezni valami lassulást.

a PS/2-es port már õskövület. Már 10 évvel ezelõtt gyártott alaplapokon is rajta volt. :hááát:

Pontosabban már 20 évvel ezelõtt gyártott alaplapokon is használták (épp 1987-ben jelent meg elõször az IBM Personal System 2 gépekben).

Ciao.

Posted

Az is igaz viszont, hogy ha valami miatt kicsit fagyizik a gép, vagy hosszan gondolkodik inkább, akkor az USB-s egér is megáll arra az idõre, de a PS/2 az nem.

• 6 months later...
Posted
Nekem egy sima Asus P5K deszkám van, ezen sincs PS/2. ....

Egyébbként fura, hogy az egyik legnevesebb gyártó, ilyen könnyelmûen beáldozza a PS/2-t mindössze 2 db USB portért. :pislog:

Érdekes, hogy az ASUS a P35 chipset-tõl kezdve rendszeresen lehagyta a PS/2-es egérportot az alaplapjairól (pl.:Q35,X38,X48 stb..). És most a legújabb P45 esetében újra visszarakta. :hááát:

Úgylátszik mégse tudunk oly könnyen lemondani a jóöreg PS/2-es egerünkrõl. :P

Posted
Érdekes, hogy az ASUS a P35 chipset-tõl kezdve rendszeresen lehagyta a PS/2-es egérportot az alaplapjairól (pl.:Q35,X38,X48 stb..). És most a legújabb P45 esetében újra visszarakta. :hááát:

Igen, mert van igény a PS/2-es portokra. ;)

Úgylátszik mégse tudunk oly könnyen lemondani a jóöreg PS/2-es egerünkrõl.

Én már lemondtam róluk. :)