Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Lemeztöredezettség-mentesítõ

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a lemeztöredezettség-mentesítõ elindításakor az egyik partíción a következõt írja ki: "a lemeztöredezettség-mentesítõ azt észlelte, hogy a Chkdsk a következõ köteten való futásásra van ütemezve:(E:) Futtassa a Chkdsk /f parancsot." :?:

A másik partíción a lemeztöredezettség-mentesítõ nem tud indulni. :Sír:

A segítséget elõre is köszönöm.

Posted

Ha az XP saját töredezettség mentesítõjét használod, annak 15% szabad helynek kell lenni a merevlemezen. FAT32 vagy NTSF-re van formázva a HDD? 8)

Posted

Illetve futtatsd le a Scandisk-et!

Posted

kori! NTFS-re van formázva.

Mike22! Mivel amatõr vagyok, elõbb magyarázd el hogy csináljam:(

Posted

Az NTSF-el nem szokott probléma lenni. Inkább használj valamilyen külső töredezettség mentesítőt. :ötlet: Merevlemez vizsgálathoz használd a HD Sentinel programot, mert lehet hibás is a HDD.

Posted

Köszi kori asegítséget:) A lemezkarbantartót is kipróbáltam,de probléma megmaradt. A többi partíción minden megy:) Külsõt használok:SmartDefrag a neve.

Még egy kérdés: a HD Sentimel mit csinál??

És köszönöm a segítséget.

Posted

Nos letöltöttem és szőrnyű dolgokat írt ki. 75 sérült fájl, stb. Nem is nagyon értetttem:(

Inkább valakit hívok aki ért hozzá, mert nem akarom tovább rontani a dolgokat.

Ha letörlök jónéhány dolgot, akkor rendbe lehet még tenni?? Vagy marad sérülten?

Posted

Ha sérült a merevlemez, akkor azt nem nagyon lehet már helyrehozni... :hááát:

Posted

A SmartDefrag talált 7 töredezett fálj-t! a végére oda volt írva-nincs elegendõ hely- lehet, hogy ezeket kellene letörölni?? :huh:

A másik partíción viszont semmi hibaüzenet,csak egyszerûen a lemeztöredezettség-mentesítõ nem indul el. Igaz ezt még a SmartDefraggal nem próbáltam.

Posted
lehet, hogy ezeket kellene letörölni?

Meg lehet próbálni. ;)

Posted

@repcsi

A Hard Disk Sentinel egy merevlemez ellenőrző és felügyelő alkalmazás, melynek célja, hogy a felderítse az esetleges merevlemez problémákat, teljesítmény csökkenéseket és a várható meghibásodásokat. Segítségével előre jelezhető a merevlemezzel kapcsolatos problémák jelentős része, így elkerülhetővé válnak a kritikus adatvesztések. A fileok rendbehozatalával nem foglalkozik. ;) Mennyi szabad hely van a merevlemezen? Valószínű kevés és ezért nem boldogul vele a Smart Defrag.

Posted

Nos az egyik probléma megoldódott, "az elsõ", de a második ahol 44% a szabad tárhely ott azt írja ki, hogy a lemeztöredezettség-mentesítõ nem indulni. Ilyenkor mi a teendõ??

Hál istennek az elsõ megoldódott, töröltem a fájlokat és lõn, igaz csak 4 % szabad de mûködik.

kori: Nekem magas amiket mutogatott a sentinel :Sír:

Posted

Akkor miért nem idézed be ide? ;)

Posted

Hát megpróbálom, bár nem tudom hogy kell????? :nem: nem megy a képfeltöltés:(

Posted

Fujitsu!!! Ezt tudtam kimásolni:

A lemez felületén található 85 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.

A lemez önteszt során talált 16 hibás szektort.

Az szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggõ területet alkothatnak.

A lemez felületén található 72 gyenge szektor, mely(ek) késõbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).

Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos idõközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen elõforduló újabb problémákat.

Ajánlatos az adatok sûrû mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

Posted

Úgy fest, annak a merevlemeznek annyi... :hááát:

Posted

Mindenkinek tudom ajánlani az O&O defrag lemeztöredezettségmentesítõ programot, ami szerintem sokkal megbízhatóbb a windows-ba beépítettnél, még az ingyenes változata is. A fizetõs változatát is lehet használni 15 vagy 30 napig. Be lehet ütemezni, hogy mikor és mejik meghajtót vagy patríciót töredezettségmentesítse, és még háttérállapotban is képes dolgozni.

Posted
Mindenkinek tudom ajánlani az O&O defrag lemeztöredezettségmentesítõ programot, ami szerintem sokkal megbízhatóbb a windows-ba beépítettnél, még az ingyenes változata is. A fizetõs változatát is lehet használni 15 vagy 30 napig. Be lehet ütemezni, hogy mikor és mejik meghajtót vagy patríciót töredezettségmentesítse, és még háttérállapotban is képes dolgozni.

Nem az a baj,hogy nem sikeres, hanem az, hogy el sem indul!!!!

, hogy el sem indul!!!!

Posted

Annak a partíciónak valószínûleg annyi... Rosszabb esetben a merevlemeznek is. :hááát:

A kérdéses partíción lévõ fájlokat gyorsan mentsd le valahová, a partíciót pedig töröljed. ;)

Posted

Nos, talán sikerült.

url=http://kepfeltoltes.hu/view/071101/827218754n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img

Ami a particíón vanazmûködik.

Hogytudom formatálni, hogy ne kelljen mindent letörölni??

Posted

Ezt most nem értem. :hááát: A merevlemezt akarod formázni? Vagy mit? :)

Posted

Hát ha lehet és nem kell mindent újratelepíteni akkor igen. Vagy töröljek le mindent róla?

Amásik kérdésem mert sokat hallottamazOOdefragról azt honna tölthetem le mert mindenütt csak zip-ben van és nem engedi telepíteni mert sérült fájl-t ír ki :dühös:

A particiót hogy tudom törölni???

A másik:ez a sentinel 2 particiót jelölt piros pipával. Ez hiba tudom ,de mit jelentenek??

Posted

Azt a merevlemezt, amelyiken az a sok hibás szektor meg mindenféle volt, formázd le (de elõtte ments le róla minden adatot)! Aztán a formázás után nézd meg, hogy a kérdéses winyóval mi a helyzet. De szerintem nem nagyon lehet segíteni rajta... :hááát:

Ez hiba tudom ,de mit jelentenek?

Azt, amit már írtam. Valószínûleg azt a két partíciót jelölte a HD Sentinel piros pipával, amelyek a rossz merevlemezen vannak. Ezért mondom, hogy adatmentés, aztán utána próbálkozhatsz még formázással, bár szerintem lõttek annak a winyónak. :hááát:

Posted

Nos az egyiket sikerült kijavítani. Javítgatom a másikat, sajnálnám az egész vinyót kidobni, mert a többi partíción elég sok dolog van :Sír: És ami érdekes, hogy ezen a rossz D partícióról is minden mûködik 8)

Lehet, hogy tényleg egy teljesen új vinyót kell vennem és mindent elmenteni.Nem lesz kis munka :dühös:

De hát ez van, ezt kell szeretni.

Nagyon köszönöm a tanácsokat, remélem sikerül jó hírekkel jelentkeznem Fujitsu :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...