matesmate Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Sziasztok! Van egy Compaq laptopom, magyar win 98 at telapítetem fel rá, de a hangkártya sehogy sem akart lejátszani semmit. (Még a hangerõszabályzó sincs ott a tálcán.) Feltettem próbaképpen német win 98 at, tökéletes a hang, hangerõszabályzó is a helyén van. (Nem szeretném használni a német 98 at, bár meg lehet érteni mindent.) A kérdésem tehát: Hogyan lehet kiszedni a német win 98 ból az eszközillesztõket? (és hogyan lehet telepíteni a magyar win alatt?)
Fujitsu Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Miért nem nézed meg a hangkártya pontos típusát és keresel hozzá egy illesztõt?
matesmate Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 ESS1878 a tipusa, kerestem eszközillesztõt, de nem találtam újabbat. (Letöltöttem márpárat, egyikkel sem mûködött)
Fujitsu Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 És a német Windowsban mit ír ki az illesztõprogram tulajdonságainál? Azok alapján talán már lehetne keresni megfelelõ illesztõt.
matesmate Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Este átteszem a németes vinyót, majd megnézem, hogy mit ír ki.
matesmate Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 A német windowsnál ezek voltak az eszközkezeõben: Audio-,Video- und Gamecontroller ES1688 AudioDrive (WDM) ES1878 Control Interface (WDM) ES1878 Plug&Play AudioDrive (WDM) Gameport Joystick A magyarnál meg ezeket írja az eszközezelõ: Hang-, video- és játékvezérlõk: ES1878 Plug and Play AudioDrive (WDM) Es1878 vezérlõ illesztõ (WDM) A német windowsban a Multimédia tulajdonságainál a Hang fülnél is megjelennek a kiválasztott eszközök, de a magyarnál csak annyit ír ki, hogy Nincs visszajátszó eszköz. Lehet, hogy egy Microsoft Windows Plus for 98 segítene a dolgon, de azt ne találom sehol.
Fujitsu Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Hát... Windows 98-ra nem fognak kiadni mostanában drivereket. Talán próbálkozz a Windows 2000-rel.
matesmate Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Win 2000em nincs, de megpróbálok szerezni. (de ahoz kellene egy nagyobb vinyó is a laptopba, alaphelyzetben 900 mega a win 2000)
Fujitsu Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Akkor próbáld meg a Windows Millenniumot feltenni.
matesmate Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 A windows me-t feltehetném, de nem tudok róla semmit. Nem tudom, hogy lehet-e úgy csinálni, mint a win 98-nál, hogy felmásolom usb-n a telepítõ cd-t a vinyóra, és onnan elindítom. Az me fájlrendszeré sem ismerem, ha leformázná a telepítõ a laptop vinyót, utána már nem tudnék rá feltenni semmit se (nem jó a cd olvasó). Meg annyi rosszat hallottam az me-rõl...
Fujitsu Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 A ME-rõl sajnos elsõsorban nekem is csak negatív tapasztalataim vannak, de végül is 4 évig azt használtam, úgyhogy túl sok rosszat nem mondhatok rá... Nagyjából ugyanaz, mint a Windows 2000 (azzal a különbséggel, hogy ez utóbbi jóval stabilabb), de sokban nem különbözik a Windows 98-tól sem. Szóval szerintem meg lehet próbálni, hogy feltelepíted.
matesmate Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Már szereztem egy me-t, majd feltelepítem nemsokára.
matesmate Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Nem lehet telepíteni a laptopra az me-t, mer túl kevés neki a proci. Már a telepítõ elindításánál ki is írja. Megpróbálom telepíteni az angol win 98 at, hátha azzal mûködik a hang. Pedig teljesen jól menne az me, 133 as proci van benne, és 80 mega ram
Fujitsu Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Én meg egyszer pont ellenkezõleg jártam. Egy haveromnak összeraktunk egy elég jó gépet (kétmagos proci, 1 giga RAM, stb.), de mivel legális XP éppen nem volt kéznél, ezért feltettük a Windows Millenniumot a gépre. Hát vagy ötször indult újra a telepítési folyamat... Elõször a 32 bites "gyermekvezérlõk" nem tetszettek neki, aztán meg másra panaszkodott... Szóval ott a teljesítménytöbblet, itt meg a teljesítményhiány okozott gondot.
matesmate Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Délután felmásoltam a win 98 angol telepítõ cd-t a noti vinyóra, de nem akar felmászni. Feltelepül, de bootolásnál már nem áll fel a rendszer, teljesen lefagy. /a cd rom még mindig nem jó, majd kell vennem egy noti vinyó--> IDE átalakítót / A p1es tesztgépemen pedig teljesen jól feláll az EN 98 at. Egyszer már tettem fel a win 98at P4esre, de nem tetszett neki a proci. Ezek a régi rendszerek nem tudnak kezelni ekkora nagy procit meg ilyen dsok memóriát.
Fujitsu Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Szerintem az lenne a korrekt, ha CD-rõl telepítenéd a rendszert, mert hát mégis úgy szokás... Ezek a régi rendszerek nem tudnak kezelni ekkora nagy procit meg ilyen sok memóriát. Ja, vettem észre! Képzelheted, hogy viszonyult a ME a kétmagoshoz!
matesmate Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Vettem már egy cd olvasót a notihoz, csak eddig lusta voltam elmenni a postára érte. Az értesítõt már megkaptam, hogy megérkezett. Majdhétfõn elhozom. Remélem jó lesz a csatlakozója (spéci van a notiban...).
Fujitsu Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Reméljük a legjobbakat! Egyébként tényleg jobb, hogy a Windows 98-at teszed fel, az legalább egy stabil rendszer, ellentétben a ME-vel...
matesmate Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Elhoztam a cd olvasót a postáról, sajna nem jó a csatlakozója. Közben megolódott a probléma, kaptam kölcsön egy noti vinyó-IDE átalakítót, felmásoltam az angol win 98 cd-t (mert a magyarnál nem volt jó a hang), feltelepítettem, és már Mûködik a hang is. Az angol windows nem kezeli rendesen az APM-et, csak úgy akart feltelepedni, hogy ki volt húzva végig a konektorból (aksiról ment). Még szerencse, hogy 3,5 óráig bírja az akku Már csak a programokat kell feltennem. Angol win + magyar progik...Remélem nem ütik ki egymást. Most van egy fölösleges noti cd-m, meghirdetem a teszveszen Errõl a notiról volt eddig szó (A cd rom a képen az eredeti.)
tunning12 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Hali Volt egy alaplapra integrált hangkártyám de az valamiért elment. Ezen tökéletesen szóltak a hangszóróim (sp---hf 360x). Most vettünk egy c-media hangkártyát viszont azzal nem szól úgy mint a régivel. Mindkét hangszóróból szól a magas hang de a mélyből szól a leghangosabban és mikor jönne a basszus akkor a magas lehalkul (a mély hangszóróból) és a mélyt nyomja viszont mikor a mély hangnak vége újra hangosan kezd szólni a magas hang . Mit csináljak vele? SEGÍTSÉG!! ír: Hogy csináljam meg hogy a mélyből a mély szóljon a magasból pedig a magas
Recommended Posts