Laczy75 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Üdv! A következõ problémám van z új gépre telepítettem a win2000-et és már telepítéskor is csak 130GB-ot lát a HDDbõl mig az alaplap felismeri 250GB-osként, Sata winyó Gigabyte alaplap, core2 proci 1,5 gb Ram. Mi lehet a hiba? Van erre valami javításvagy ez nem is a W2K hibája? Segítséget elõre is köszönöm. Laczy
nascar Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Ez a Win2000 hibája. Ez az oprendszer alapból nem támogatja a ATAPI lemezmeghajtók 48 bites LBA-ját (Logical Block Addressing), ezért csak 130 GB körüli meghajtót lát az oprendszer! Megoldást itt találsz: Microsoft Win2000 LBA támogatás :!: Ha nem akarsz a Registry-ben turkálni, akkor van egy kis progi ami elvégzi helyetted ezt a beállítást: EnableBigLba Tool
Laczy75 Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Köszi! Ez volt a gond, most már működik rendesen, és most már tuom hogy én kerestem rosszul a google-ban azért nem adott használható találatot. Köszi mégegyszer.
Recommended Posts