Jump to content
GSForum - Segélyvonal

RAID kártya

Recommended Posts

Posted

Hello!

Behaltak az alaplapon az IDE csatlakozók, egy RAID kártyán keresztül vannak most rákötve a vinyók és az optikai meghajtók a gépre. Így viszont csak Linuxot tudok feltelepíteni, mert az XP csak hibát jelez! Nem tudna valaki valamilyen megoldást, hogy milyen módon lehetne felrakni a Windows-t?

Konfig.:

Abit IS7, P2600, 1536 MB DDRAM, NV7300 GT, Seagate vinyók + Toshiba és Nec optikai meghajtók.

A válaszokat elõre is köszönöm,

HF

Posted

Telepítsd fel a kártya drivereit. Milyen hibát jelez az XP ? Hogy érted azt, hogy az alalapi IDE csatlakozók behaltak ?

Az alaplapi chipset drivereket szoktad telepíteni ?

Posted

Hali!

A RAID kártyát felismeri a gép - gondolom a Linux ezért is ment fel. Az XP nem ír ki semmi hibát, egyszerûen a telepítés elején mikor újra indul a gép lefagy!

Az IDE csatikra csatlakoztatott meghajtók belassulnak - már amikor a gép felismeri õket -, illetve ezeken keresztül még a Linuxot sem lehet feltelepíteni.

A chipset drivereket nemcsak az XP alá lehet felrakni?

HF

• 1 year later...
Posted

Üdv!

Uhh.. :lol: kicsit régen volt itt fórumozás!

A következõ a problémám!

Egy géphez akartam egy régebbi tipusú winchestert kapcsolni de az öszes (régi, ilyen

http://kepfeltoltes.hu/view/090210/n_vtele...ltoltes.hu_.jpg

sata hely már foglalt volt, ezér vettem egy Bestek RAid controller card ot!

Ez szép meg jó, de érdekes módon nem adtak hozzá telepítõ CD-t, és a dobozon feltüntetett honlap cím se él! :mérges:

Ezzel meg is "lékeltek"! :lol:

Vagyis nem tudom felismertetni a windows-al!

Tud nekem valaki segíteni hogy honnan tudok drivert szerezni hozzá?

És ha meg van a telepítés akkor is még csak egy lépéssel vagyok közelebb a célhoz mivel akkor már a winyót tudom csatlakoztatni a géphez, de mivel a táp bemenet is más ezért kéne valahonnan szereznem egy ilyen

http://www.ithinkibrokeit.co.uk/articles/s.../SATA-Power.jpg

kábelt!

Megtudja valaki mondani hogy mi ennek a NEVE??

Üdv:Mr.Peter

Posted

A felsõ képen a soktûs az a floppyé. A másik kettõ SATA.

Drivert úgy tudsz keresni, hogy leolvasod a legnagyobb chip feliratát. Egyértelmûen látszik rajta, mi a típusa.

Posted

Köszönöm a tippeket! Sikerült drivert töltenem az internetrõl!

Két pc boltban is voltam és sajnos sehol sem kaptam sata tápkábel átalakítót úgy, hogy lehet, hogy majd rendelek egyet!

Posted

Üdv!

Mivel nem sikerült ide sata átalakítót szereznem ezért arra gondoltam hogy veszek néhány csatlakozót meg drótot(mert ezeket lehet kapni) és elosztom az egyik tápkábelt!(az egyik dvd meghajtóét)

Ez mennyire szabályos és "bevett" módszer?? És ha megcsinálom akkor mennyire terheli meg a tápegységemet?

Vagy inkább ezzel ne próbálkozzak??

Posted

Nem lesz rosszabb a helyze,t, mintha gyári kábelt használnál. Persze ha rendesen megcsinálod.