Denon555 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Sziasztok! Szeretnék segitséget kérni a problémámhoz.Van egy Creatix 917 - es tunerkártyám.Kép van csak hang nincs, vagyis sirtereg.Érdekességképpen a egy kettõ csatornán van hang,mtv 1 , tv 2,.Próbáltam Vista operációs rendszeren és csoda mert tökéletesen mûködik minden.Van hang. És mindez ugyanazon a konfigon a kártya ugyanazzal a beállitásokkal. Asus P4P800E Deluxe, Creativ Sound Blaster 5.1, Intel 2.4 proci, 1 Gb ram. Win XP oprendszer. Minden segitséget köszönök!
Halasi Miklós Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Komolyan mondom, lassan kõbe kellene vésni ezt a hibát... Elõször is: Windows XP és régebbi rendszerek alatt mindig GERMANY vagy AUSTRIA beállítást használj. Ez utóbbi a legjobb egyes tunereknél, mert a NICAM hang ott van, a németeknél meg A2, így nem biztos, hogy a három fõadónak jó lesz a hangja. Másodszor: Vista alatt azért lehet jó, mert ott a DirectX 10-ben végre javították az országunk tévénormáját PAL-B-re (korábban SECAM volt). Harmadszor: ezt az apró, immáron lassan 20 éves változást pár gyártó még nem vezette át a driverébe (Pinnacle és ATI), így ezek a tunerek továbbra is hibásan mûködnek Vista alól, mert nem a DirectX-bõl szedik a normatáblát, hanem a saját, hibás bejegyzéseikbõl. Így megint jöhet az elsõ pontban írt trükk. Ezzel persze a MediaCentert szivatod meg, mert hiába vennél hozzá EPG-t, ha más országra kell beállítanod.
gegejunior Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Hali, én már pár éve tulaja vagyok egy már nem is tudom milyen Pinnacle TV tunernek, de még nem tudtam kipróbálni egészen mostanáig. Bedugtam össze kötöttem a kábelét az alaplappal (CD_IN helyre dugtam mivel csak ide ment be) de nincs hang. De még csak sistergés se de egyik adónál se tudna valaki segíteni?
ezermester Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ez egy kicsit kevés információ, mert… Szóval amennyiben azt a szoftvert használod, amit én, tehát az eredeti gyárit és a kártyád is hasonló, akkor tv bekapcsolás után, beállítások – „audio” – Majd ott a három lehetőség. Én nem használom a külső csatlakozót, így első ablak hangkártya. Második a kimeneti hang. Harmadik a felvétel hangja. Ha ezek megvannak, nem ajánlja fel az újra indítást, de többnyire igényli. Utólag: Megpróbálom megnézni ezt a cd bemenet dolgot, de had ne szedjem szét.
gegejunior Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 (edited) Megnéztem eszközkezelõbe, ez egy 110i és igen a gyárit használom... A hang ablakban az analógnál ezek vannak: KÉP Amúgy megnéztem a és a CD_IN az biztos jó hely, ez az egyik jelölése az audio bemenetnek. Edited March 1, 2008 by Gereby
ezermester Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Jáááj! EZ az a kártya, ami már többszörösen meghaladta a földi halandó életem eddigi tapasztalatát. A legjobb, amit tehetek, két dolog. 1. Nálam sem egyszerű, de van a tv szoftver, ahol feldobja az előzőekben felsorolt lehetőségeimet, aztán állítanom kellett a hangkártya szoftverén is, többek között, mert automatikusan minimumon volt az a sáv, amit a tv használt. (lehet, hogy nálad is.) Továbbá állítanom kellett a Windows hangnál is a hangszórókat.(Nálam kissé megkutyulta az 5.1 a sztereót.) 2. Van a te kártyádnak egy külön topikja. Ha az új üzenetek megtekintésénél beállítod, hogy ne a mait, hanem a hetit mutassa, nem is kell sokat visszamenned az időben. Hátha abból meg tudsz valamit, vagy eléred azt a két fórumozót, akiknél más jellegű hiba mutatkozott. Ők, ha jól emlékszem, már működő hanggal használták. (rossz képpel) Lehet, hogy rajtuk meg te tudsz segíteni. Remélem összejön!
gegejunior Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Most kipróbáltam ChrisTV-vel de ugyanaz, kicsit szórakoztam a Windows hangsávjaival is de nem nagyon akar működni szal inkább majd felhívom akitől vettem hátha hardveres gyíkja van Azért köszi a helpet! Szerk.: Sikerült! Az volt a probléma mint már sok embernél is, csak nállam valamiért nem sistergett de lényeg az, hogy át állítottam Német régióra és már van is hang
Nyunyumaci Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Sziasztok! Problémám lenne tv-tuner kártyával kapcsolatban: Adott egy Mercury Tv-tuner card Windows vista Op. rendszer Christv 4.99 tv tuner Progi (teljes) Képem van hangom is de csak ha közvetlenül a hangrendszerre kötöm a Tv-tuner hamgkimenetet a hangkártyán meg nem hallok semit! Ez egy alaplapi hangkártya (NVidia Geforce 61150SE Nforce 430) Ez egy High Definition Hangeszköz! Kérném segítségeteket hogyan tudnám megszólaltani a hangkártyán keresztül is! Nem sikerült még megoldást találnom!
ezermester Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Össze van kötve a hangkártyával a tv kártya? ( egy olyan kábel, ami a hangkártya és a cd között is van, ha van. Vékony szürke vagy fekete, általában négypólusú, de csak három eres a vezeték)
Nyunyumaci Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Engedélyezni kell a Line-In-t a hangkártyán. Hogy tudnám engedélyezni line in-t Vista alatt? Sikerült engedélyeznem,de továbbra sincs hang! Össze van kötve a hangkártyával a tv kártya? ( egy olyan kábel, ami a hangkártya és a cd között is van, ha van. Vékony szürke vagy fekete, általában négypólusú, de csak három eres a vezeték) Nincs összekötve! Alaplapi a hangkártya! Megoldható lenne így is?
ezermester Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Igen. A csatlakozók környékén az alaplapon, van egy olyan feliratú csatlakozó, hogy aux.
Recommended Posts