Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Tv tunerkártya ( nincs hang )

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Szeretnék segitséget kérni a problémámhoz.Van egy Creatix 917 - es tunerkártyám.Kép van csak hang nincs, vagyis sirtereg.Érdekességképpen a egy kettõ csatornán van hang,mtv 1 , tv 2,.Próbáltam Vista operációs rendszeren és csoda mert tökéletesen mûködik minden.Van hang. És mindez ugyanazon a konfigon a kártya ugyanazzal a beállitásokkal. :pislog:

Asus P4P800E Deluxe, Creativ Sound Blaster 5.1, Intel 2.4 proci, 1 Gb ram. Win XP oprendszer.

Minden segitséget köszönök!

• 2 weeks later...
Halasi Miklós
Posted

:lol: Komolyan mondom, lassan kõbe kellene vésni ezt a hibát...

Elõször is: Windows XP és régebbi rendszerek alatt mindig GERMANY vagy AUSTRIA beállítást használj. Ez utóbbi a legjobb egyes tunereknél, mert a NICAM hang ott van, a németeknél meg A2, így nem biztos, hogy a három fõadónak jó lesz a hangja.

Másodszor: Vista alatt azért lehet jó, mert ott a DirectX 10-ben végre javították az országunk tévénormáját PAL-B-re (korábban SECAM volt).

Harmadszor: ezt az apró, immáron lassan 20 éves változást pár gyártó még nem vezette át a driverébe (Pinnacle és ATI), így ezek a tunerek továbbra is hibásan mûködnek Vista alól, mert nem a DirectX-bõl szedik a normatáblát, hanem a saját, hibás bejegyzéseikbõl. Így megint jöhet az elsõ pontban írt trükk. ;)

Ezzel persze a MediaCentert szivatod meg, mert hiába vennél hozzá EPG-t, ha más országra kell beállítanod. ;):démonikacaj:

• 4 months later...
Posted

Hali,

én már pár éve tulaja vagyok egy már nem is tudom milyen Pinnacle TV tunernek, de még nem tudtam kipróbálni egészen mostanáig. Bedugtam össze kötöttem a kábelét az alaplappal (CD_IN helyre dugtam mivel csak ide ment be) de nincs hang. De még csak sistergés se de egyik adónál se :( tudna valaki segíteni?

Posted

Ez egy kicsit kevés információ, mert…

Szóval amennyiben azt a szoftvert használod, amit én, tehát az eredeti gyárit és a kártyád is hasonló, akkor tv bekapcsolás után, beállítások – „audio” – Majd ott a három lehetőség. Én nem használom a külső csatlakozót, így első ablak hangkártya. Második a kimeneti hang. Harmadik a felvétel hangja. Ha ezek megvannak, nem ajánlja fel az újra indítást, de többnyire igényli.

Utólag: Megpróbálom megnézni ezt a cd bemenet dolgot, de had ne szedjem szét.

Posted (edited)

Megnéztem eszközkezelõbe, ez egy 110i és igen a gyárit használom...

A hang ablakban az analógnál ezek vannak: KÉP

Amúgy megnéztem a és a CD_IN az biztos jó hely, ez az egyik jelölése az audio bemenetnek.

Edited by Gereby
Posted

Jáááj!

EZ az a kártya, ami már többszörösen meghaladta a földi halandó életem eddigi tapasztalatát.

A legjobb, amit tehetek, két dolog.

1. Nálam sem egyszerű, de van a tv szoftver, ahol feldobja az előzőekben felsorolt lehetőségeimet, aztán állítanom kellett a hangkártya szoftverén is, többek között, mert automatikusan minimumon volt az a sáv, amit a tv használt. (lehet, hogy nálad is.) Továbbá állítanom kellett a Windows hangnál is a hangszórókat.(Nálam kissé megkutyulta az 5.1 a sztereót.)

2. Van a te kártyádnak egy külön topikja. Ha az új üzenetek megtekintésénél beállítod, hogy ne a mait, hanem a hetit mutassa, nem is kell sokat visszamenned az időben. Hátha abból meg tudsz valamit, vagy eléred azt a két fórumozót, akiknél más jellegű hiba mutatkozott. Ők, ha jól emlékszem, már működő hanggal használták. (rossz képpel) Lehet, hogy rajtuk meg te tudsz segíteni. :tárgyalás: Remélem összejön!

Posted

Most kipróbáltam ChrisTV-vel de ugyanaz, kicsit szórakoztam a Windows hangsávjaival is de nem nagyon akar működni szal inkább majd felhívom akitől vettem hátha hardveres gyíkja van :S Azért köszi a helpet!

Szerk.: Sikerült! Az volt a probléma mint már sok embernél is, csak nállam valamiért nem sistergett de lényeg az, hogy át állítottam Német régióra és már van is hang :)

Posted

Nekem Belgiumot kiválasztva tökéletes minden.

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Problémám lenne tv-tuner kártyával kapcsolatban:

Adott egy Mercury Tv-tuner card

Windows vista Op. rendszer

Christv 4.99 tv tuner Progi (teljes)

Képem van hangom is de csak ha közvetlenül a hangrendszerre kötöm a Tv-tuner hamgkimenetet

a hangkártyán meg nem hallok semit! :nem:

Ez egy alaplapi hangkártya (NVidia Geforce 61150SE Nforce 430)

Ez egy High Definition Hangeszköz!

Kérném segítségeteket hogyan tudnám megszólaltani a hangkártyán keresztül is!

Nem sikerült még megoldást találnom! :ötlet:

Posted

Engedélyezni kell a Line-In-t a hangkártyán.

Posted

Össze van kötve a hangkártyával a tv kártya? ( egy olyan kábel, ami a hangkártya és a cd között is van, ha van. Vékony szürke vagy fekete, általában négypólusú, de csak három eres a vezeték)

Posted
Engedélyezni kell a Line-In-t a hangkártyán.

Hogy tudnám engedélyezni line in-t Vista alatt?

Sikerült engedélyeznem,de továbbra sincs hang! :(

Össze van kötve a hangkártyával a tv kártya? ( egy olyan kábel, ami a hangkártya és a cd között is van, ha van. Vékony szürke vagy fekete, általában négypólusú, de csak három eres a vezeték)

Nincs összekötve!

Alaplapi a hangkártya! Megoldható lenne így is?

Posted

Igen.

A csatlakozók környékén az alaplapon, van egy olyan feliratú csatlakozó, hogy aux.