Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2007. októberi számról

Recommended Posts

Telek Zoltán
Posted

És íme! :)

cimlapok.jpg

Nyomdaszervezési okokból az előfizetői példányok csak a mai nappal kerülnek kipostázásra, ezért minden előfizetőtől türelmet kérünk. :upsz:

Felvillantva néhány téma:

:ny Ki figyeli a monitort? - Nyílt titkok a munkahelyen

:ny Helyzeti előny - Internet mindig, mindenhol

:ny Benne vagyunk a tévében! - Videomegosztó szolgáltatások

:ny Fókuszban: DirectX10-es videokártyák

:ny Windows Vista SP1 Beta

:ny Váltani? Ugyan! - Éljen a Windows XP – jó sokáig!

Várjuk a kritikákat és, ha megérdemeljük, a dicséretet! ;)

Posted

A DirectX10-es VGA tesztnek nagyon örülök :) Szuper!+ a P35-ös alaplapteszt is! De hogy valami rosszat is írjak: kivágtatok egy csomó VGA-t a ventijeiknél. :lol: De remélem soha nagyobb baj nem lesz. :)

Posted

Jesszus! Komolyan kérdezem: hogy kerül az októberi szám 7.oldalára a szeptemberi szám 7. oldalának hasábja? :lol: Azt hittem, hogy újra a szeptemberi számot kaptam meg.

SzalacsiBacsi
Posted

Én is ezt olvastam, neveztesen hogy a KI FIGYELI A MONITORT? cikk beharangozója alatt a Tartalomjegyzékben az elõzõ havi Forma-1-es cuccról van szó. :-)

Telek Zoltán
Posted

Sajnos ez a tördelésnél besikeredettt, mindenkitõl elnézést :huh:

De maga a cikk hogy tetszett? Az már nem a Forma 1-es szövege, nem? :D

Posted

Hali,

A "Ki figyeli a monitort?" cikkben a Net Monitor programról, valaki mondja már meg, hogy hol a szoftver honlapja. Se egy verzió, se egy gyártó.

Köszi

Posted

Nincs nálam az újság, de szerintem ez nem egy konkrét termékről szól, hanem egy szoftverkategóriáról, kb. mint vírusirtó. Egy csomó net monitor szoftver van --> Google.

Posted

érdekes mert nekem úgy tûnt, hogy 1 konkrét "Net Monitor" nevû programról van szó (ha jól emlékszem még az is benne van a cikkben, hogy 4 változata van), aminek az elérhetõsége engem is érdekelne.

Posted

Videokártya tesztnél nekem nem stimmelnek a teszt adatai. Nem látom, hogy minden kategóriát ugyanazzal a beállításokkal teszteltetek-e, de pl. a World in Conflictnél a felsőkategória az alsó kategóriánál is gyengébben szerepelt. :huh: Valamint más játékoknél is pl. ugyanolyan teljesítményre volt képes, mint a középkategória.

Az XP-s cikk nagyon tetszik. Ugyan nem értem a végére, de tök jó, hogy így összeszedtetek sok-sok hasznos programot, ami megfizethető áron van, vagy ingyenes. :taps:

Posted
(Athos @ 2007. október 10. 15:26) 209899[/snapback]

Az XP-s cikk nagyon tetszik. :taps:

Az amerikai Computerworldösöké az érdem, én csak lefordítottam és kicsit reszeltem rajta itt-ott. ;) Bíztam benne, hogy tetszeni fog! :hááát:

Posted
(abuci @ 2007. október 10. 9:23) 209853[/snapback]

A "Ki figyeli a monitort?" cikkben a Net Monitor programról, valaki mondja már meg, hogy hol a szoftver honlapja.

A cikkben szereplő Net Monitorról itt találsz bővebb infót.

Videokártya tesztnél nekem nem stimmelnek a teszt adatai. Nem látom, hogy minden kategóriát ugyanazzal a beállításokkal teszteltetek-e, de pl. a World in Conflictnél a felsőkategória az alsó kategóriánál is gyengébben szerepelt. :huh: Valamint más játékoknél is pl. ugyanolyan teljesítményre volt képes, mint a középkategória.

Sajnos nincs előttem az újág, de emlékeim szerint a táblázat mellé van írva, hogy az egyes kategóriáknál eltérő beállításokkal dolgoztak a srácok. Emiatt csalóka az érték egy-egy gyengébb kártya esetében, de természetesen ettől még fedik a valóságot, csak a külön kategóriákban szereplő termékek összevetésére nem alkalmasak.

Posted

Kérlek nézd meg a táblázat alatt (az oldalszám felett) lévő leírást. Idézem: "A tesztek a különböző kategóriákban eltérő tesztbeállításokkal történtek".

Erre azért volt szükség, mivel értelmetlen lett volna egy belépőszintű kártyát olyan beállításokkal tesztelni, ahol csak 1-2 fps-t tudtak volna generálni. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az adott kategóriától elvárható beállításokkal milyen teljesítményt érnek el a kártyák. Értelemszerűen a felsőkategóriánál maximális effektetket használtunk maximális beállítások mellett, míg a középkategóriánál a medium beállításokat preferáltuk csökkentett effektekkel, és így tovább.

Posted

Elküldtem a helyes választ az SMS-nyereményjátékra és egy ilyen üzenet jött vissza: "Jelen szolgáltatás ékezetes szöveget és bináris üzenetet nem támogat. Kérjük, ellenõrizze, majd ismételje meg kérését!".

Most akkor ez mit jelent? Tuti hogy a helyes választ küldtem el és jól.

Posted

Kipróbáltam, "Gratulálunk, Ön a helyes választ adta meg...". :huh:

Ha megnyerem a kártyát, neked adom. (Még AGP-s az alaplapom, nem tudok mit kezdeni vele.)

Posted

Köszi Balázs :) . Nem úgy van hogy PCWorld munkatársak és közvetlen hozzátartozók nem vehetnek részt a játékban? :P

Posted

A telefonszámom alapján még nem tudják, hogy én vagyok! ;) Ha hívnak majd a nyereményért, azt mondom, hogy Aneurysm vagyok. Csak az a lényeg, hogy õk mutatkozzanak be elõbb. :P Viccet félretéve: megoldjuk.

Telek Zoltán
Posted
(Aneurysm @ 2007. október 13. 8:17) 210254[/snapback]

Elküldtem a helyes választ az SMS-nyereményjátékra és egy ilyen üzenet jött vissza: "Jelen szolgáltatás ékezetes szöveget és bináris üzenetet nem támogat. Kérjük, ellenőrizze, majd ismételje meg kérését!".

Szia!

Küldd el a telefonszámod a velemeny@pcworld.hu-ra és utánanézünk az alapján, hogy jött e bármi tőled.

A Nokia egyik-másik típusával szokott ilyen probléma lenni sajnos... :mérges:

Posted

Az XP-s cikk nagyon tetszik. :taps:

Üdvözletem! Az XP-s cikk lemezkarbantartással kapcsolatos témájánál azt javasolják, hogy a régen használt fájlok tömörítését ne engedélyezzük. Nyilván tudatlanságomból adódóan, de nem találom ennek a műveletnek a kikapcsolási lehetőségét. Ahogy indítom a lemezkarbantartót, azonnal ezzel kezdi a műveletet. Hogyan akadályozzam meg? Tisztelettel kérem segítségüket!

Posted

A lemezkarbantaró elindulásakor a program kiszámítja, hogy az utóbb felkínált mûveletek elvégzésével mennyi területet tud felszabadítani. Nem végzi el a mûveletet, csak félreérthetõ, amit kiír.

Posted

Köszönöm az útbaigazítást, további jó munkát!

Posted

Egy adatokkal telepakolt 500-as winyó újrapartícionálása meddig tart? Én pár éve próbáltam egy jóval kisebben és valami 6 óra volt mire végzett.

Posted
(meesee @ 2007. október 16. 19:18) 210741[/snapback]

Üdvözletem! Az XP-s cikk lemezkarbantartással kapcsolatos témájánál azt javasolják, hogy a régen használt fájlok tömörítését ne engedélyezzük. Nyilván tudatlanságomból adódóan, de nem találom ennek a mûveletnek a kikapcsolási lehetõségét. Ahogy indítom a lemezkarbantartót, azonnal ezzel kezdi a mûveletet. Hogyan akadályozzam meg? Tisztelettel kérem segítségüket!

Itt egy megoldás a problémádra.

A Lemezkarbantartó jelentõs felgyorsítása.

A lemezkarbantartó indulásakor a program elõször hosszasan elemzi, mennyi helyet lehetne régi fájlok tömörítésével felszabadítani, és amíg ezzel el nem készül, nem is enged tovább a beállításaihoz. Pedig ezt a becsomagolási funkciót egyáltalán nem is használjuk.

Egy registry-beavatkozással tartósan kikapcsolhatjuk az idõrabló elemzést.

Indítsuk el a Registryszerkesztõt, és menjünk a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches kulcsra. Jelöljük ki a Compress old files alkulcsot, és a Fájl/Exportálás paranccsal hozzunk létre egy REG fájlt biztonsági másolatként a helyreállításhoz. Utána töröljük a teljes bejegyzést.

A rendszer újraindítása után nem lesz elemzés, így gyorsabban eljutunk a lemezkarbantartó beállításaihoz. Ezen kívül a Régi fájlok tömörítése beállítás is kimarad az ablakból.

Ha vissza akarjuk állítani az eredeti állapotot, indítsuk el dupla kattintással a létrehozott REG fájlt, és hagyjuk jóvá az értékek átvételét az Igen-re kattintva.

Forrás: Chip 2007/11

• 3 weeks later...
Posted

TISZTELT SZERKESZTÕSÉG!

Novemberben nem lesz észrevétel, kritika és elismerés!?

• 2 weeks later...
Posted

Hello.

Most egy olyan kérdést teszek fel, amire valószínüleg nem érkezik érdemi válasz, de azért hátha...

A kérdésemet a lap munkatársaihoz intézem.

Az októberi szám 24. oldalán ki az a nõ?

Minden információ érdekel.

Tudom nem mindennap írnak ilyen kérdést, én is 1 hónapot gondolkoztam rajta :)

Nem mellesleg örülök, hogy egyre több olyan kép van az újságban, ahol hölgy is szerepel. Grat.

A kedvenc reklámom a 2007. márciusi szám 31. oldalán található. Teljesen komolyan: Hiányzik ez a reklám.