Jump to content
GSForum - Segélyvonal

flash action script probléma


buma

Recommended Posts

buma

A kérdésem az lenne: Van hat ütközéses akcióm egy filmben. Azt szeretném, ha az akciók lezajlottak a legutolsó gomb felengedése után egy üzenet jelenjen meg. Tehát valahogy be kellene gyûjtenem az infókat, (ütközés) aztán tárolni, és ha teljesül a feltétel, akkor az említett módon lepörögjön a végsõ szöveg, mondjuk game over, vagy konyec...mittom én. Az ütközések megvannak, csak tovább nem tudok lépni.

 

Link to comment
Share on other sites

Tasi

Hirtelen felindulásból az éjszaka közepén én úgy csinálnám, hogy számolnám az ütközéseket egy változóval és ha az értéke 6, akkor konyec :). Bár nemtudom, hogy egy mc ütközhet-e többször is? Ha igen akkor ez nem lesz jó. :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

buma

Igeeeeen!! én is ezen a nyomon indultam el, --egy napi gyötrelem után.

A gombok csak egyszer ütköznének, de nem meghatározott sorendben. Tehát mondjuk nem a sorrend szerinti lenne az utolsó, hanem tetszõleges. Akkor változókat írjak? Ja, az akciók egy alsóbb rétegen történnek, tehát _root.valami1...stb. Úgy indítottam, hogy a fõ idõsávra tettem egy akciót, abban írtam meg a változókat, de még agyalok a képleteken..sajna nagyon kezdõ vagyok, de lekesít ha sikerül. s elkell némi jó segítség néha.Köszi a hozzászólásodat :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...