buma Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 A kérdésem az lenne: Van hat ütközéses akcióm egy filmben. Azt szeretném, ha az akciók lezajlottak a legutolsó gomb felengedése után egy üzenet jelenjen meg. Tehát valahogy be kellene gyûjtenem az infókat, (ütközés) aztán tárolni, és ha teljesül a feltétel, akkor az említett módon lepörögjön a végsõ szöveg, mondjuk game over, vagy konyec...mittom én. Az ütközések megvannak, csak tovább nem tudok lépni.
Tasi Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Hirtelen felindulásból az éjszaka közepén én úgy csinálnám, hogy számolnám az ütközéseket egy változóval és ha az értéke 6, akkor konyec . Bár nemtudom, hogy egy mc ütközhet-e többször is? Ha igen akkor ez nem lesz jó.
buma Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Igeeeeen!! én is ezen a nyomon indultam el, --egy napi gyötrelem után. A gombok csak egyszer ütköznének, de nem meghatározott sorendben. Tehát mondjuk nem a sorrend szerinti lenne az utolsó, hanem tetszõleges. Akkor változókat írjak? Ja, az akciók egy alsóbb rétegen történnek, tehát _root.valami1...stb. Úgy indítottam, hogy a fõ idõsávra tettem egy akciót, abban írtam meg a változókat, de még agyalok a képleteken..sajna nagyon kezdõ vagyok, de lekesít ha sikerül. s elkell némi jó segítség néha.Köszi a hozzászólásodat )
Recommended Posts