Jump to content
GSForum - Segélyvonal

4 port USB HUB - nem mûködik

Recommended Posts

Posted

Kedves mindenki!

Néhány hónapja vettem egy USB HUB-ot, aminek a dobozára ez van írva:

LogiLink 4 port USB 2.0 HUB

Linuxot használok, melyen egybõl kifogástalanul mûködött, így aztán nem is foglalkoztam vele. Azonban most úgy hozta a helyzet, hogy windowsra is szükségem van, ám meglepve tapasztaltam, hogy ez a vacak nem mûködik.

Észreveszi, hogy csatlkoztattam hozzá valamit, de nem tudja, hogy mi az, és drivert akar hozzá telepíteni. Nem emlékszem pontosan, hogy kaptam-e CD-t hozzá, de szerintem se azt, se pedig leírást sem.

A dobozra továbbá az is rá van írva, hogy 'Truly Plug & Play automatic System configuration' ám 2 sorral lejjeb már azt írja, hogy 'Windows device drivers installation (need download drivers)' Ez mintha 2 egymással ütközõ információ lenne, de ez még nem is lenne akkora katasztrófa. Az igazán nagy probléma, hogy egy deka webcím sincs se a doboz külsején, se pedig a belsejében eldugva (igaz a karton rétegeket nem bontottam szét, de feltételezem oda már csak nem nyomtatják rá a címet)

Közel 3 órányi google-zés után is csak a véletlennek köszönhetõen találtam rá a gyártó honlapjára, és ott is csak nem kis szerencsével magára a termékre (http://www.logilink.eu/) melynek típusa ua0018a. Az oldal félpítése abszolut logikátlan, és igénytelen. A termékeket típusszám alapján lehet beazonosítani (Itt jegyzem meg, hogy se a dobozon, se pedig a készüléken nincs semmi féle típusszám nincsen) Ez a ua0018a teljesen logikus számsorozat ez mindenkinek egyértelmû, ki az a hülye, aki csípõböl nem vágja rá....

Maga a letölthetõ termékismertetõ egy iszonyú kemény 39 kb-os PDF file, ebbõl már lehet következtetni, hogy a tartalma nem lesz bõ beszédû, valóban nem az.

Az oldalon rövid keresgélés után rátaláltam a letöltések menüpontra, ahol kidob egy hatalmas, kaotikus listát, de átböngésztem, nincs benne a termék.

Még néhány információ:

USB: Valami 2.0-s usb-s kártya, önmagában mûködik.

Én nem vagyok nagy windowsos, és a tudományom itt meg is állt. Kérem, ha valaki tud mondani valami hasznosat, akkor ne tartsa magában.

Köszönettel: Matthew

• 2 months later...
Posted

Én már láttam pár USB hubot, de még nem találkoztam olyannal, amit az XP ne ismert volna fel.

Fel vannak telepítve az alaplap (vagy USB kártya) driverei. Nincsenek az eszközvezérlõben fel nem ismert, vagy hibásan mûködõ eszközök?

Posted

Nekem is az USB kártya a gyanús. Ahhoz tegyél fel új drivert!

• 11 months later...
Posted

Hasonlóan jártam én is, csak azért írom le, hátha másoknak segítség...

Vettem egy bõvítõkártyát, hazahozom, berakom, gép elindít...

Az XP azonnal felismerte és már kezdte is keresni az illesztõt, ami szokatlanul hosszú ideig tartott, (Érdekesség, hogy "állomásvezérlõnek" látta). A végén kiírta, hogy az eszközt nem lehet telepíteni.

Gondoltam elég fura, hogy egy ilyen végtelenül egyszerû eszköz problémát jelent egy rendszeresen frissített Windowsnak...

Elõvettem a gyári telepítõlemezt, van is rajta XP driver, de azonnal kiírta, hogy csak SP1 esetén telepíthetõ... (jéé, a szervizcsomagok lefelé nem kompatibilisek?!). Jobb ötlet híján felkerestem a gyártó honlapját, de ugyanazt találtam ami a telepítõ CD-n volt...

Nem maradt más mint visszavinni és visszakérni a kemény 2100Ft-ot :D

De mivel csak akkor szeretek reklamálni, ha már tényleg minden lehetõséget kizártam, átraktam egy másik PCI sínbe. Itt azonnal USB hubként ismerte fel és tökéletesen mûködik :D:D:D

Nem találok magyarázatot, de a lényeg, hogy mûködik...