Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Creative X-fi xtreme gamer Optical Out?


GreenLaser

Recommended Posts

GreenLaser

Hello!

 

Össze szeretném kötni a hangkarit és az erõsítõmet de eddíg csak 3 db jack-bõl 2rca kábellel volt de minõségi okokból szeretném inkább digitálisan megoldani az optikai kimeneten keresztül mivel így nem kell konvertálni és kevésbé romlik a minõség.

Az lenne a kérdésem, hogy egy dvd film esetén 5.1 átjön az optikain keresztül és valamilyen módon korlátozva van ez minõségileg?

 

Elõre is köszi

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Persze, hogy átmegy. Minõségi korlátozást nem értem hogy gondolod, hiszen a digitális adatfolyam nem változik. Az erõsítõ fel fogja ismerni, hogy milyen az adatfolyam és úgy küldi szét.

Link to comment
Share on other sites

GreenLaser

Abból gondolom h lehet minõségi korlátozás, hogy ITT

a lap alja felé azt írják a Creative oldalán h: Note: Sound Blaster X-Fi supports Dolby Digital and DTS bitstream out at 48 kHz only.

De nem tudom h ez az optikai kimenetre van vagy mire?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

"Optical Out supports stereo SPDIF" Ezt is írják, úgyhogy sajnos nem tudom miért, de nem fog jönni rajta az 5.1. Ez nekem is csalódás, mert a régi Audigy-m is tudta ezt.

Link to comment
Share on other sites

Matvác

Nem Nem Nem éééés nem.

 

 

Alapból amikor nincsen 5.1es hang használva(Dolby, vagy DTS film) akkor a géped egy 2.0ás stereo hangjelet fog kiküldeni az erősítőnek digitálisan.(Windows alap hangok, Winamp stb...)

Ez mindenhol így van még az én Audigy 2 ZSemmel is. Így halgatom a zenét. Stereó jel jön, azt a hangfal settem érzékeli, és stereo X2 ben halgatom a zenét(4hangszótó szól és a mélynyomó)

 

Amikor filmet nézek akkor meg átvált Dolbyra a hangfal(Mert a gép is elkezd kódolatlan jelet küldeni az erősítőnek) és élvezem a rendszer 5.1-es adotttságait.

 

 

MINDENHOL így van amin van SPDIF kimenet.

 

Viszont nagyon is megéri mert az adatveszteség nulla, hangminőség tökéletes.

 

Ha valami nem megy keress fel msnen, sokat utánna olvastam ennek a témának.

 

Üdv M

 

 

 

U.i.: A 48 kHz meg annyit tesz hogy 48 kHzen küldi csak a jelet, ami még mindig bőven jó. Nekem tud 96-ot is azaz studió minőségű hangot(De ez már messze az a szint amit nem hallasz meg ;)(az emberi fül általában 22kHz felett nem igazán észlel különbséget ))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
blevy

Sziasztok

 

Vettem egy X-Fi gamer extreme kártyát leárazva mert hiányos volt a doboz. Nincs meg hozzá a lemez. Creative oldaláról leszedtem néhány driver csomagot, de az audio console -n kívül semmi indítható, beállítási lehetõséget tartalmazó cucc sem települ. Nincs eq vagy esetleg hangerõ szabályzó. Tudnátok nekem segíteni abban, hogy valaki elküldené a cd lényegi részét?

 

Köszönöm elõre is!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Brandon86

Sziasztok!

 

Összekötöttem a hangkártyámat (X-fi Xtreme Gamer) a házimozimmal optikai kábelen keresztül. Hivatalosan a vezérlõpultban (Windows 7 64 bit) a hangbeállításoknál be kell kapcsolni a Digital i/o-t a "Custom" címke alatt. Nekem olyanom nincs, és addig nem tudom használni rendesen a kábelt, amíg ezt be nem kapcsolom. A Creative Consolban sem lehet beállítani. Már a Creative-val is felvettem a kapcsolatot, de csak azt válaszolják, hogy pipáljam be a digitális kimenetelt. Link a Creative által megadott utasításhoz

Nekem persze nem így néz ki, már végignéztem minden ablakot. Addig csak sztereóban fog szólni minden (ismétlem MINDEN, azaz a DVD-k is, amik 5.1-ben vannak), amíg ezt be nem kapcsolom.

Volt valakinek hasonló problémája? Vagy esetleg tudtok valamilyen megoldást rá? Elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

A Creative driver-ének útjai kifürkészhetetlenek... :hááát:

Nem lepődnék meg, ha 32 bites Windowsba ugyanez működne.

Link to comment
Share on other sites

Brandon86

Megmondom õszintén, én se... :D De ezért nem vagyok hajlandó másik oprendszert felrakni... :nem:

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Van egy új driver is a Creative honlapján. Azzal próbálkozol, vagy ami driver CD-n volt?

Link to comment
Share on other sites

Brandon86

Persze, teljesen friss mindenem, a cd-hez nem is nyúltam, mert tudom, hogy nem windows 7 kompatibilis, de amúgy anno a régi driverrel sem volt jó. Ráadásul majdnem, hogy teljesen frissen feltett windowsról van szó, szóval annyira más program sem zavarhat be. :S

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nálam a hasonló sima Xtreme így néz ki:

 

IPB kép

 

Nálad innen hiányzik a digitális kimenet? Egyébként a Speciális fülön (Egyéni nincs is) nálam sincs ilyen lehetőség. Kipróbálni sajnos nem tudom, minden esetre ha ráküldök hangot, akkor a zöld csík mozog.

 

Az Audio Console-on csak a digitális felvételt tudod a hangszórókra irányítani, neked nem az kell.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...