calver Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Üdv Van egy ilyen kártyám ami a régi gépenben mûködött. Nemrég vettem új alaplapot procit stb. és ebbe a konfigba akartam betenni a hangkártyát. A probléma az, hogy miután felrakom a driverét meghal a windows (inditás után fagy, csak reset gombal tudom újrainditani). Amit már próbáltam és nem segített: Újabb driver gyártótol, másik pci slot. Biosba ki van kapcsolva az integrált hangkártya. Az alaplap egy asrock 775Dual-VSTA (lehet hogy ezzel van baj, a két giga ddr-t sem szerette) Ha valaki tud valami okosat az szóljon.
Fujitsu Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Valószínûleg inkompatibilitás áll fenn az alaplap és a kártya között, de az is lehet, hogy a Win nem támogatja.
calver Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Ja, gondolom az alaplappal van gond. Videókártya progijával is szenyózott. Ati kártya az új konfigban a Catalyst Control Center rendre elszállt. Ezt a problémát azóta sikerült megoldanom, ill jött ki frissebb szoftver amivel már jó. Nem hiszem hogy Windows probléma. Ugyanaz a 32 bites sp2-es rendszert raktam fel uarrol a cd-rõl. Azóta már próbáltam 32 bites eng, ill 64 bites Xp-t is. Nem értem hogy lehet inkompatibilis a kártya és az alaplap...
Matvác Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Ilyen nekem is volt a fent elmített hangkártyával akkor a hozzá adott cdrõl MINDEN softwert felraktam a gépre. Akkor nekem csak egy teljes újrahúzás segített(mondjuk épp újrahúzáskor volt ez a probléma ) és az hogy szelektíve raktam fel a segédprogikat. Azt tudom hogy a gyári driver nem segített hisz az egyik alkalmazásnak akadt össze a bajsza a winfossal -pardon- Remélem segítettem valamelyest. Sok sikert! M
Recommended Posts