Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Creative SB Audigy 2 Platinum probléma

Recommended Posts

Posted

Üdv

Van egy ilyen kártyám ami a régi gépenben mûködött.

Nemrég vettem új alaplapot procit stb. és ebbe a konfigba akartam betenni a hangkártyát.

A probléma az, hogy miután felrakom a driverét meghal a windows (inditás után fagy, csak reset gombal tudom újrainditani).

Amit már próbáltam és nem segített: Újabb driver gyártótol, másik pci slot.

Biosba ki van kapcsolva az integrált hangkártya.

Az alaplap egy asrock 775Dual-VSTA (lehet hogy ezzel van baj, a két giga ddr-t sem szerette)

Ha valaki tud valami okosat az szóljon.

Posted

Valószínûleg inkompatibilitás áll fenn az alaplap és a kártya között, de az is lehet, hogy a Win nem támogatja. :hááát:

Posted

Ja, gondolom az alaplappal van gond.

Videókártya progijával is szenyózott. Ati kártya az új konfigban a Catalyst Control Center rendre elszállt. Ezt a problémát azóta sikerült megoldanom, ill jött ki frissebb szoftver amivel már jó.

Nem hiszem hogy Windows probléma. Ugyanaz a 32 bites sp2-es rendszert raktam fel uarrol a cd-rõl.

Azóta már próbáltam 32 bites eng, ill 64 bites Xp-t is.

Nem értem hogy lehet inkompatibilis a kártya és az alaplap...

Posted

Ilyen nekem is volt a fent elmített hangkártyával akkor a hozzá adott cdrõl MINDEN softwert felraktam a gépre.

Akkor nekem csak egy teljes újrahúzás segített(mondjuk épp újrahúzáskor volt ez a probléma :P ) és az hogy szelektíve raktam fel a segédprogikat.

Azt tudom hogy a gyári driver nem segített hisz az egyik alkalmazásnak akadt össze a bajsza a winfossal -pardon-

Remélem segítettem valamelyest.

Sok sikert!

M