Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

A Tv-bõl felvettem a tv kártyámmal egy filmet németül,és meg szeretném rendesen nézni.Találtam hozzá több feliratot is magyarul,de nincs szinkronban rendesen.Próbáltam a bs playert,és a vlc playert is de hiába próbálom szinkronizálni nem megy,el van csúszva.Letöltöttem a vobsub-ot is de azt meg végképp nem értem hogy mûködik mert a programba se video se txt.(felirat) fájlt nem tudok bemásolni.Van erre egyáltalán megoldás?Ha nekem kell itthon az csak nem illegális talán...

Posted

Ha úgy vetted fel a filmet, az szinte biztos, hogy nem onnan indul, mint amihez a felirat készült. (a film elejéhez szinkronizálják az elsõ elhangzó mondatot).

Tehát, vagy a film elejét trimmeled ki valamilyen videószerkesztõvel, vagy a Subtitle Workshop-ba beimportálod a feliratot meg a folmet, és ott az idõzítéseknél adott ponthoz, vagy adott idõvel csúsztatsz.

Posted

KÖszönöm! Jónak tűnt ez a subt.works. program, beillesztettem az első mondatot és az utolsót a helyére (igazítás-menüpont) és ott jó is lett de a közepe még mindig zavaróan csúszik.

Posted

Úgy kellene csinálni, hogy a szerkesztés menüpont alatt, az idõzítéseknél, a késleltetést válaszd. Itt be tudod állítani, hogy mennyivel tolja el az egészet elõre, vagy vissza. Az originál feliratot töltsd be. és elõtte halgass bele a filmbe, hogy hányadik perc/másodpercnél indul a szöveg. A feliratot megnézed, hogy hol kezdõdik az elsõ sor, és annyit tolod, az elõbb írtak alapján, amennyit kell. Így az egész odébb megy.

Posted

Ha hozzá adtuk a feliratot hogy lehet a filmmel együtt el menteni?

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!

Egy jó ideje már használok .srt kiterjesztésű feliratokat, azonban a napokban - nem tudom mi történhetett - , de hirtelen úgy döntöttek a programjaim h nem hajlandóak többet feliratokkal foglalkozni! Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baj. A Nero Showtime eddig lejátszotta automatikusan ha egy mappában és u.azon a néven volt a felirat, most erre sehogysem hajlandó(még azoknál a filmeknél sem amiket korábban u. így ezzel a programmal néztem meg). Az Allok avi to mp4 konverter eddig gond nélkül ráégette a feliratot a filmre, most meg úgy csinál mintha megsértődött volna... a BSplayert pedig többszöri uninstal után sem tudom használni mer valami error code 0000ra hivatkozva bezárja magát - de mondjuk ez más témakör.

Szóval szerintetek hogyan létezhet ez? Valami rendszer beállítás ment el? Hogyan tudnám kijavítani, turkálnom kell a registryben :S ?

A válaszotokat előre is köszönöm.

Posted

A BSPlayert mikor raktad fel? Mert ezt a progit észlelve nagyon sokan "megsértõdnek".

Posted

Hát, már régen fenn van, de kb 1 hónapja raktam újra, mer behalt(talán amikor H264es filmet akartam nézni vele).

nem tudom mi lehet a baj, de most felraktam a GOM Playert és ez viszi a feliratokat...

A többit továbbra sem értem h mér van megsértõdve :hááát: .

De addig nem zavar amíg a GOM Player is önálló életre nem kel :) .

Posted

A GomPlayer szerintem jelenleg a legjobb lejátszó. Ingyenes, van magyar kiegészítõje, gyors és saját, beépített kodeket használ. Ami a BSPlayert illeti, addig amíg kizárólag filmeket nézel, addig nincs is vele gond. A problémát szerintem az okozza, hogy kodekjeivel "összeszemeteli" a rendszert, ezért a multimédiás alkalmazások kiakadnak tõle. Szerintem töröld, a GomPlayer amúgy is jobb megoldás.