Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Könnyen kezelhetõ, ingyenes fotokategorizáló szofvert keresek!

Recommended Posts

Posted

A segítségeteket szeretném kérni. Olyan fényképrendezõt keresek, ahol meg lehet adni a fotó információknál kulcsszavakat (lehetõleg többet is) és a szoftver rendelkezik keresõvel is és meg is találja ezeket a címszavakat. Ez a funkció volna a legfontosabb, de nem lenne hátrány, ha magyar nyelvû és könnyen kezelhetõ lenne. Szerintetek?

Posted

A Picasa 2.7 alkalmas erre. Ingyenes, és ahogy tudom magyar verzió is van. (Nekem angol van.)

Az angolban a View > Keywords alatt lehet kulcsszavakat (többet is) a képhez rendelni, és a jobb felsõ sarokban lévõ keresõben lehet rákeresni.

Link

Posted

Én nem tartom jó ötletnek a program által hozzárendelt kulcsszavakat. Jobban szeretem a kép EXIF, illetve IPTC fejlécét kitölteni, mert az akkor ott lesz a kép fájlában bárhová is viszem, bármelyik programban nézem. Erre az Exifer nevû kis progit használom.

Ezeket a kulcsszavakat bármelyik képkatalogizáló program (Picasa, PicaJet, Photoshop Elements, ACDSee, stb.) be tudja magánk importálni. Eddig a legjobban a PicaJet felelt meg az igényeimnek, de az sajnos kissé bugos és már évek óta ígérik a 3-as verziót.