Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek!

Szóval kezdem az elején, ADSL internetem van itthon 2 számítógép és ezeket egy SMC Barricade Router köti össze. Kezdetben minden oké volt ám windows újrainstall óta az egyik gép nem éri el a másikat.

Normális esetekben a router mindent beállít magától, ám a Hálózati Helyek > Munkacsoport Számítógépei menüpontban csak az egyik gép szerepel. A másik gépen ha valamit megosztok, azt gondtalanul elérem, de ez visszafelé már nem működik. Tehát a gép, ami látható a munkacsoport számítógépeiben, mindkét gépről nem érhető el csak saját maga által; azonban a másik gépen történő megosztások elérhetőek mindkettő számára. Remélem érthető a probléma.

Na a gond az, hogy vettem egy nyomtatót, ami éppen arra a gépre van csatlakoztatva ami nem szerepel a munkacsoport számítógépei listán. Szépen megosztom a nyomtatót, megadom neki a nevet de erről a gépről nem érem el. Ez logikus, hiszen magát a másik gépet mint a munkacsoport tagját se látom.

A tűzfal és minden egyéb be van állítva, a routert resetelni megpróbáltam, és semmi se változik. Már formáztam is akkor is ugyanez a helyzet. A helyi hálózatot installáltam (Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat) úgy ahogy kellett, de mégsem jó. Az OP rendszerek mindkét gépen WIN XP SP2, minden frissítés megvan hozzájuk. Az Antivírusom AVG Free de az is be van állítva. Én már kifogytam az ötletekből, amit ki tudtam próbálni, azt megtettem. Aki tud segíteni annak ezer köszönet.

Posted

A nem látható gépnek pingelhetõ az IP-címe? \\IP-cím módszerrel sem érhetõ el? Tûzfalakban a fájl és nyomtatómegosztás engedélyezve van?

Posted

Közben sikerült megoldani, rájöttem, hogy mindkét gép hálózati átjárón csatlakozik az internetre. Hát igen az egyszerû dolgokon könnyû elcsúszni. Egy probléma azonban még mindíg fönn áll. A Fájlmegosztás nem mûködik. Az egyik gép nem éri el a másikat. "Hozzáférés megtagadva. Nincs hozzáférési joga a hálózati erõforrás használatához, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával." vagy valami hasonló hibaüzenet jelenik meg. A másik gép minden gond nélkül elérhetõ bármikor. Itt azonban már nem tudom mi lehet a gond, mert minden engedélyezve van és akkor is.

Közben olvastam kicsi Proharware-t is és inkább feladom a dolgot. Volt ott egy gyerek akinek ugyanez a gondja, millió ötletet mondtak mindent kipróbáltam és ugynaz a gond.

"//Joey(családi) nem érhetõ el. Lehet hogy nincs joga a hálózati erõforrás használatához, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával hogy megtudja van e hozzáférési joga.

A hozzáférés megtagadva."

Ami nem megy, az nem megy, közben már egy szakember is volt, és õ is feladta. :nem:

• 4 months later...
Posted

Hello!

http://support.microsoft.com/kb/318030/hu

------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, és még egy cukorság: :)

http://halozat.extra.hu/

Később (5 nap):

Hello!

De rohadtul örül a fejem!! :D :D :D :D

Rájöttem hogy mi a baja gépemnek, hogy miért nem látja még saját magát sem a munkacsoport számítógépeiben! Össze vissza lestem a Windowsot szolgáltatásokat meg minden vackot, és közben egy progika volt a tettes. A neve Ashampoo PowerUP XP Platinum 2!! Ennél a hálózati beállításoknál be volt pipálva az hogy a számítógépemet elrejtse más gépek elől. :) Én úgy örülök!!!!