Calmarius Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Miért van az, hogy bizonyos webhelyekrõl nem jönnek le a sütik, amik a regisztrációhoz, meg miegymáshoz kellenek? Pedig meg van engedve nekik! Eddig két webhelynél tapasztaltam ilyet: jatekfejlesztés.hu -> Nem tudok regisztrálni, mert folyton a regisztrációs lapon kötök ki. Újabban a freemail.hu is -> Bejelentkezés után pár másodperccel visszadob a kezdõlapra, hogy letelt a biztonsági idõkorlát, és hogy jelentkezzek be ismét, ily módon még a mail-jeimet se tudom megnézni. Mi okozza ezt? Miért csak az említett webhelyeken? Miért csinálja a freemail is már? Egyedi eset? Vírusírtó vagy a tûzfal kavar??
Calmarius Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 A freemail megjavult. A játékfejlesztés.hu-n továbbra sem tudok regelni, az ottani adminoknak küldem egy mail-t, visszaírtak és azt mondták, hogy nálam van a probléma. De nem értem, hogy mi.
kori Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 A tûzfalad beállítasainál a sütik engedélyezését nézted már? Esetleg a spyware írtódnál ugyazezt.
h.arpad Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Az sütik egy részét szerver oldali, másik részét kliens oldali szkriptek állítják be (oldala válogatja.) Érdemes arról is meggyőződni, hogy nincs-e valamilyen kiterjesztés (AdBlock és persze az átkos és haszontalan NoScript) Firefox esetén, ami a kliens oldali szkriptet (pl. JavaScript) blokkolja alapértelmezésben, (a NoScript esetében ráadásul pedig abszolút értelmetlenül. )
Recommended Posts