alibombo Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Van egy nagy problémám. A táblázatomban iktatószámok is szerepelnek. Pl. 2/2005, 100/2007, 33/2006, stb. Van-e lehetõség ACCESS-ben, hogy valahogyan évek szerint növekvõ sorrendbe rendezze az iktatószámaimat? Így szeretném: 2/2005 33/2006 100/2007 Megoldható ez valahogyan? Egy év adatainál kis pluszmunkával így csinálom: Nyitottam egy segédoszlopot, amiben csak az iktatószám szerepel, év nélkül, így sorba tudja rendezni nekem egy év adatait. Pl. Segédoszlop Iktatószám 2 2/32007 5 5/2007 10 10/2007 stb. A segédoszlop sorbarendezésével így az iktatószámok is sorbarendezõdnek. Na de nem hiszem, hogy ne lenne valami egyszerûbb megoldás. És ez csak egy év adatainál mûködik, több év iktaktószámainak sorbarendezését nem tudom megoldani. Köszönöm, ha valaki válaszol.
SkyBird Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Így hirtelen arra gondolok, hogy a RIGHT(szöveg,4) függvénnyel leválasztod az éveket is egy oszlopba, és elsődlegesen e szerint rendezed sorba, másodszor pedig az év nélküli iktatószámok szerint. De jobb lenne eleve külön mezőben kezelni az évet. Még egyszerűbb is lenne, mert lehet defaultként megjelentetni beíráskor az éppen aktuális évet, így nem is kell bepötyögni, csak enter, ha nem kell változtani..
Recommended Posts