gigi Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Sziasztok! Segítség kéne ASUS A7V880 alaplap ügyben. Megy-e rajta a SATA felületû vigyó? Elõre is köszi.
gigi Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 De hogyan? Kettõ darab SATA csatlakozó van rajta. A 1-es jalölésûre rákötöttem egy vigyót és a BIOS nem is látja. Nem is találok rá beállítási lehetõséget. /Ettõl még lehet./ Lehet, hogy frissíteni kéne. A lemezén ezt találtam csak az a fránya angol az a baj. VIA VT6420 SATA BIOS 1. 6420Rxxx.rom BIOS supports RAID. If subclass code is 0x01 (IDE) before this BIOS executed, BIOS will execute nothing. 2. 6420Nxxx.rom BIOS does not support RAID functions. If subclass code is 0x01 (IDE) before this BIOS executed, BIOS will execute nothing. After BIOS is executed, the subclass code will be set to 0x01 (IDE). és mellékelve a rom. kiterjesztésû kettõ db file.
nagyjani Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Lehet, hogy a vezérlõ alapból tiltott (disabled). Az integrált eszközöknél meg kell nézni a biosban, és ha így van engedélyezni kell (enabled). SATA controllert keress. Ennek Bios frissítés nélkül is jónak kell lennie.
gigi Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Éppen itt a baj, semmi nem utal a BIOS-ban arra, huogy lehetne ezt szabályozni. Egy helyen említi a VIA chip beállításainál a "VIA RAID SATA BOOT ROM" menüpontban ahol alapbeállítás az engedélyezés. Sehol máshol mégcsak nem is említ más fajta SATA beállítást. Legszívesebben elcserélném egy IDE csatolofelületesre és minden gondom megoldódna.
gigi Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Sajnos nincs rá mód. Az alaplapon ott a felirat de a jumper tüskék nincsenek beforrasztva.
Gereby Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Azt szerintem mindenképp le kell jumperelni SATA1-nek. Nézd meg a gyártó oldalán, hátha találsz leírást hozzá.
nagyjani Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 A merevlemezen keresd a jumpert ne az alaplapon!
gigi Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 A megoldás, merevlemezcsere lett samsung-ra és mûködik a rendszer.
Recommended Posts