Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS A7V880 SATA?

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Segítség kéne ASUS A7V880 alaplap ügyben. Megy-e rajta a SATA felületû vigyó? Elõre is köszi.

Posted

De hogyan? Kettõ darab SATA csatlakozó van rajta. A 1-es jalölésûre rákötöttem egy vigyót és a BIOS nem is látja. Nem is találok rá beállítási lehetõséget. /Ettõl még lehet./ Lehet, hogy frissíteni kéne. A lemezén ezt találtam csak az a fránya angol az a baj. VIA VT6420 SATA BIOS

1. 6420Rxxx.rom

BIOS supports RAID. If subclass code is 0x01 (IDE) before this BIOS executed, BIOS

will execute nothing.

2. 6420Nxxx.rom

BIOS does not support RAID functions. If subclass code is 0x01 (IDE) before this BIOS

executed, BIOS will execute nothing.

After BIOS is executed, the subclass code will be set to 0x01 (IDE). és mellékelve a rom. kiterjesztésû kettõ db file.

Posted

Lehet, hogy a vezérlõ alapból tiltott (disabled). Az integrált eszközöknél meg kell nézni a biosban, és ha így van engedélyezni kell (enabled). SATA controllert keress. Ennek Bios frissítés nélkül is jónak kell lennie.

Posted

Éppen itt a baj, semmi nem utal a BIOS-ban arra, huogy lehetne ezt szabályozni. Egy helyen említi a VIA chip beállításainál a "VIA RAID SATA BOOT ROM" menüpontban ahol alapbeállítás az engedélyezés. Sehol máshol mégcsak nem is említ más fajta SATA beállítást. Legszívesebben elcserélném egy IDE csatolofelületesre és minden gondom megoldódna.

Posted

Sajnos nincs rá mód. Az alaplapon ott a felirat de a jumper tüskék nincsenek beforrasztva.

Posted

Pontosan milyen vinyóról van szó?

Posted

Azt szerintem mindenképp le kell jumperelni SATA1-nek. Nézd meg a gyártó oldalán, hátha találsz leírást hozzá.

Posted

A merevlemezen keresd a jumpert ne az alaplapon!

Posted

Ott kerestem de nincsen rajta sehol.

• 3 weeks later...
Posted

A megoldás, merevlemezcsere lett samsung-ra és mûködik a rendszer.