Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Notebookomba vettem egy memóriát és valahogy szeretném belevarázsolni :)

A notebookom típusa IBM ThinkPad Z61m. Tudomásom szerint leggyakrabban a memóriát alulra vagy a klaviatúra alá szokták betenni (vagy mindkettõ lásd HP). Én megnéztem, de alul csak a HD van, amit egy csavar kicsavarásával el lehet érni. Ezért arra gondoltam, hogy a klaviatúra alatt van. Alul volt 5 csavar, ami mellett ott volt a klaviatúra jel azokat kicsavaroztam és már mozgott is a klaviatúra csak kiszedni nem tudtam a helyérõl. Esetleg valakinek valami ötlete hogy hogyan lehet kiszedni? Nekem azt mondták, hogy úgy ki lehet szedni az egész klaviatúrát, mint egy tálcát.

A segítséget elõre is köszi

Üdv :)

Posted

IBM-nél alul szokott lenni a memória, oldalt a HDD. De rá is van rajzolva. Meg a manual is írja, mert ezek szabadon cserélhetõek.

Posted

Igen az a memória a tapipad alatt. Azt kell kivenned.

Posted

Sikerült is bõvíteni a gépemet :) A burkolatot kicsit nehézkes volt visszatenni de a végén csak sikerült

Köszi a segítséget :kocc:

Üdv

• 5 weeks later...
Posted

Sziasztok! A vinyót hogy kell bõvíteni a notiban? Nálm a bill alatt van, ki tudom venni, de a beépítõkeretet nem sikerült leszedni róla. Caompaq Armada 1520 asom van, nagyon kicsi a vinyója (1 gigás a bad sectorok miatt) :Sír:

Posted

Értelem szerûen veszel egy méretben és csatlakozoba stimmelõ HDD-t aztán kiszeded a mostanit és belerakod. Nem lehet túl nehéz kiszedni szerintem ;)

• 1 month later...
Posted

HI

Kaptam egy használt notebookot COMPAQ PRESSARIO 2100 .

Szét szeretném szedni, mert behalt a hangszóró és a venti.

Körbe aluról kiszedtem a csavarokat ketté is vált majdnem de középen még fogja két csavar de ahhoz nem lehet hozzá férni ugyan azt nem látom hogy csavar fogja-e de ugyanolyan lábak vannak a közepén mint a szélén de semmilyen letakart vagy gumírozót luk nincs rajta hanem csak a nyákot látom.

Hangsúlyozom nem vagyok kezdõ de hátha valaki már találkozott ilyennel.

Szervízbe nem viszem.

Megoldódot rájötem belekerült vagy 4 órámba de sikerült már ép majdnem feladtam de elég szemét meg oldás.

Le kel szedni a claviaturát és az alat fordítva vanakak a csavarok a claviaturát meg ugy lehet leszedni hogy elõte a hangszorót védõ perforált lemezt kel ki patintani.

És még a biost szeretném lenulázni mert az elõzõ tulaj mikor megvete letitkositota a biost és elfelejte a jelszót itt lehet valahogy cmos restet csinálni.

• 1 month later...
Posted

Szevasztok!

Van nekem egy Fujitsu-Siemens A1655G-m. A dvd író elszállt benne, kb 1 hónapja járt le a garanciája. Segítségeteket szeretném, hogyan tudom kibontani a régit, az új beszerelése már egyértelmû, talán.

Posted

Ha nem tudod, és majd újat veszel, annyi hogy elviszed magaddal a gépet és ott belerakják neked azonnal és máris megtudod azután hogyan kell majd csinálni.

Posted

Aha így érthetõ, én itthon akitõl vásároltam helyben ingyen belerakta. Sajnos mivel nem azonos a tipusom ezért inkább nem mondanam el hogy hogyan kell.

Posted

légy szíves!!!!!!!!! :(

Már azért is, hátha van némi :ötlet: azonosság. Igérem, :nem: fogom a gépem szétverni.

Másrészt, csak így tudom meg, pontosan milyen kell.

Posted

Szóval nálam mivel nem vezetékesen csatlakozik csak simán ki kell húzni belõle ugyanúgy vissza. Semmi mást nem kell. Gyanítom hogy nálad nem pontosan úgy néz ki a dolog, tehát szereld le az alján mûanyagot, aztán keresd meg hol van a DVD hátha nálad is úgy kell. Egyébként még megnézheted a manualját is a gépnek ha ezzel elsõre nem menne. De kezdheted a manual -al is éppen, hátha benne van.

Posted

KÖSZÖNÖM!

Tényleg nem mertem csak úgy nekiugrani. :istenvagy:

• 7 months later...
Posted

Nekem egy Medion MD 4120 as latopom van és szeretnék bemóriát tenni azt szeretném meg kérdezni, hol van a memóriák helye?

Medion MD 41200-as laptopom van

ha valakinek van service manualja a laptophoz annak nagyon örülnék! :-)

üdv: djfnz