system54 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Nem rég találtam a drag-nak a kódját: on (press) { startDrag (this); } on (release) { stopDrag (); } Én olyat szeretnék kérdezni tőletek hogyha azt a dolgot aminek megadtam a drag-ot és alrább raktam és ha elengedem menjen vissza kiinduló pontra! Gondolom én a stop darg-hoz kell valamit írni X: Y:???? Hogy nézne ki így a kód? Előre is kösz!
Tasi Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 a kérdésedben benne van a válasz is Ha elengeded -on (release)- akkor menjen vissza a kiinduló pontra. _x = 10; _y = 10; Amúgy még mindig swf.hu.
system54 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 EZT még én is kitudtam taláni. Csak azt nem tudom hogy hova kell írni! És olyat vajon lehet hogy amikor megadom, hogy menjen vissza a kiinduló pontra, akkor egy animációként menjen vissza? Biztos lehet csak nem tudom hogy hogy.
Tasi Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 A movieclip-re ird, a visszaút meg: on(release){ stopDrag(); _x -= 5; } itt az x pozícióból mindig kivon 5 pixelt tehát balra mozog. Egy feltétellel meg figyeld hol álljon meg persze ez csak az x tengelyen mozog és feltételezve, hogy csak oldalra húztad el:) Jah, amúgy F1 és nem kell találgatni
Recommended Posts