Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HFS

azaki1528464469

Recommended Posts

azaki1528464469

Szeretnék bemutatni egy egyszerûen használható GPL alatt elérhetõ Http szerver programot a HFS-t.

Ma már viszonylag elég gyors az internet ahhoz hogy kis forgalmú saját szervert üzemeltessünk. Elõnye: sokszor kellene otthonról egy fájl, beleteszem a szerverbe és bárhonnan elérhetem, könnyû karbantartás nem kell minden változást le-föl töltögetni, bármilyen és bármekkora fájt elhelyezhetsz rajta, a 404-es hibákat hamar orvosolhatod, külön-külön adhatsz meg felhasználóknak hozzáférési jogokat mappákhoz fájlokhoz, és õk is küldhetnek fájlokat meghatározott mappákba, nincs reklámcsík mint sok ingyenes tárhelyen (nézz meg egyet 800x600-as felbontásban). Kisebb vállalkozásoknak is el lehet helyezni bemutató adatait melyek a partnerek számára elérhetõvé válnak igény szerint gyorsan módosítható.

Hátránya: a feltöltési sebesség még nem mindenütt elég nagy, de ez áthidalható jelentõsen oly módon hogy a fix részeket elhelyezzük kinti szerveren, a gyorsan változó részt meg a saját gépünkön marad. Nagy fájlok letöltése tõlünk lassú lehet, sokszor megszakadhat, mert nem mindig megy a szerverünk, nem kell megijedni a letöltõ programok általában ott folytatják a letöltést ahol az megszakadt. A biztonságra nem tudok mit mondani de nekem még semmilyen gondom ebbõl nem volt. Hivatkozásokhoz érdemes ékezet nélküli fájl és mappaneveket használni.

És akkor nézzük röviden mit tud a program: a You are in Expert mode kapcsoló fent a legfontosabb

mivel itt kibõvíthetjük vagy csökkenthetjük, a bal sarokban fent, és a jobb egér gombra elõ ugró menüt. Próbáld ki!! Többek közt ennek a gombnak a segítségével érhetõ el hogy szerkeszd a Hfs megjelenését
, alapból így néz ki a böngészõkben
, szerkesztve lehet ilyen vagy még szebb is
. Hozzá adhatsz fájlt, mappát a géprõl, készíthetsz virtuális mappát, és belehelyezhetsz internetes hivatkozást is, a fájlok mappák helyi menüjében is elérheted
. Létrehozhatsz olyan mappát amelybe mások küldhetnek fájlokat
, és az így jelenik meg náluk
. Felhasználókat adhatsz mappákhoz jelszavas védelemmel
. De szabályozhatsz szinte mindent a fel és letöltés sebességétõl a merevlemez használatáig az internetes kapcsolat típusától, a mappa ikonokig
.Egy fontos dolog a fájlrendszer kézi és automatikus mentése
hogy ne keljen minden indításnál beállítani, de lehet csereberélni is. Másoknak megadhatod az elérhetõséged ip címmel, vagy a kezdõ oldaladat is amirõl tovább léphet
. Hogy él e a kapcsolat úgy ellenõrizheted például hogy a szerveredre teszel egy kis képet, és annak a címét adod meg egy feltöltött weblapon hogy ott jelenjen meg. Vagy itt a fórumon így
.

Nem azt mondom hogy ez a legjobb program de hogy nagyon könnyen használhatod és rengeteg a beállítási lehetõség az biztos. Na a progiról egyenlõre ennyit de szívesen várom mások hozzászólását is.

Az én szerverem még egy pár napig elérhetõ ilyen formában ha a nyitva kép itt IPB kép van Link. A felhasználó: fórum a jelszó: fórum.

Ha esetleg te is üzemeltetsz ilyen vagy hasonló szervert és másokkal is meg akarod osztani a rajta lévõ dolgokat küldj egy linket. Készül az oldal amelyen ezek a linkek elérhetõek lesznek, errõl egy kicsit késõbb.

tüsike

helló azaki!!

Ezt jól megcsináltátok.

Kipróbáltam, nekem mûködik.

Én is megcsinálom!

üdv.

azaki1528464469

Küldj egy linket ha kész, megnézzük.

tüsike

Hali !!

Itt a link!!

vagy itt a link.

Melyik működik??

Remélem valamelyik jó!!

azaki1528464469

Hogy él e a kapcsolat úgy ellenõrizheted például hogy a szerveredre teszel egy kis képet, és annak a címét adod meg egy feltöltött weblapon hogy ott jelenjen meg. Vagy itt a fórumon így 11.kép. Ezt próbáltad mert nem mûködik egyik sem 2007 augusztus 18 20:44.

azaki1528464469

Most vettem észre az átküldött fájlt vagy is jól mûködik a szerver. Az ajánlott programot letöltöttem kipróbáltam de még meg kell néznem rajta egy pár beállítást hogy kedvemre mûködjön. De hol vannak a képek amit készítettél.

tüsike

Én elértem a te szervered. Küldök át képet.

A 2-es képeden látható címsorban nekem az a link jelenik meg.

Át kell nézni, a cofig- et, mert lehet, hogy ez is csak belső IP cím??!!

A 11-es kép alapján lipróbálom, azt jelentkezem.

lehet, hogy a router miatt nem tud kimenni??!!

A progiról annyit, hogy nagyon jól konfigurálható, sokat tud!!

Ui:

megtalálta a szervert!

A link

ui:

Hol tudom beállítani a frissítést hogy , amikor más IP -et kapok, akkor azt adja??

azaki1528464469

"A MyIP.hu dinamikus DNS-t nyújt a regisztrált aldomainhez, hogy a regisztrált domain mindig az általad befrissített IP-re mutasson.

Ez azért elõnyös számodra, mert ha valamilyen szervert futtatsz (ftp,web,mail) a domain alatt elérhetõ leszel, ha fel vagy csatlakozva, és befrissítetted az IP-d. " Ezen az oldalon nem errõl van szó???? Bocs ha nem de nekem nincs routerom így nem tudok segíteni. A haverom azt mondta hogy no-ip beállítást használ a routeron te érted hogy mi az és nem kell semmi más úgy is megy a HFS az õ címe http://mandula.no-ip.info/

tüsike

Az igaz, hogy erről beszéltünk.

(( ui: A fórumon a 11 kép alapján ami készült, nem használtam a myip-t, a PCW segélyfórum mégis elérte kívülrő a szerveremet??, vagy hogyan tudott csatlakozni?? ))

ötlet??

Elindítottam a myIp-t.

Megnézem a router beállítást.

Küldtem képeket a szerveredre, én elértem kívülről az enyémet.

ui: Elküldöm a router beállításait, hátha mond valamit.

kép 1 :kép 2

kép 3 : kép 4

kép 5

Ha nem sikerül megoldani, akkor is küldöm a filmet a te szerveredre, azt elérem!!!!!!!!!!!!

üdv: tüsike

azaki1528464469

Vagyis én úgy látom a dolgot hogy kifele mûködik csak be nem lehet jutni de mi blokkolja kép ez megvolt az elsõ indításnál, de lehet más is. Ötlet????

tüsike

Minden tűzfal ki van kapcsolva, a routeren is, az xp-n is.

telepített tűzfalam nincs!!

ui: találtam valamit??? A hfs: a 80-as, a myIp: a 21 porton akar csatlakozni. kinek van igaza????

azaki1528464469

Próbáljuk ki!

tüsike

Helló azaki!

( Olvastam az üzenetedet, és válaszoltam. )

Átállítottam 80-as portra a hfs-t is és a myip-t is. az Ip: 82.131.188.1

1 kép: 2 Kép: 3 Kép:

Más ötlet???

próba!!!

azaki1528464469

(Elnézést hogy másik fórumról idézek) E leírás szerint az Link „Általában az átjáró a router IP címe, ezt írjuk be egy böngészõbe.” átjáró címét kellett volna beírni és …..... folytatná valaki????? Hozzáértõk tessék gépelni egy kicsit vagy egy linket küldeni, segítsünk tüsinek!!!

tüsike

Helló azaki!!

Köszönöm!!

KeLa

tüsike!

Nézegettem a routered képeit, a routered tudja kezelni a dyndns-t. Vagyis tudja frissíteni az IP-t. Érdemes lehet a dyndns.org-on regelni egy domaint a myip helyett, nem kell külön kliens a frissítéshez.

A routernél a 80-as portot forvardoltad a belsõ IP címre? Vagyis a képek alapján a 192.168.2.1 címre kell átirányítani a 80-as portot.

A myip kliens letudod ellenõrizni, ha belépsz a myip.hu oldalon. Ott látod frissült e a cím.

tüsike

Helló kela!

Örülök hogy hozzászóltál:

A 80- as port az úgy jött ki, hogy a myip ezen akart csatlakozni, a hfs meg a 21-es porton.

Próbaképpen állítottam át, ( utána a 21- es következett volna)nem tudtam mi fog történni, de a lényeg az, hogy nem működik.

A myip oldalon frissült az ip cím, azt be is írta a hfs címsorába, mégsem ment.

Annak örülö, hogy routert be lehet állítani, de a beállításhoz nem értek.

Ha lennél szíves bővebben kifejteni a beállítást, nagyon megköszönném.

Előre is köszi.

KeLa

Mind a két program a HTTP porton akar csatlakozni ez törvényszerű, ezért a myip legyen a 80-as porton, a szervered legyen a 8080-as porton.

Sajnos az SMC routert annyira nem ismerem, nekem D-Link és NETGEAR van.

A DDNS alatt a Dynamic DNS Enable legyen és valahol megtudod adni a regisztrált domaint, például: tusike.dyndsn.org ha így regisztrálsz.

A port forwardot a NAT/Virtual Server résznél kell beállítani, de a routerekkel foglalkozó topikban többet is megtudsz.

Ezt feltétlen nézd meg! SMC port forwardig HFS-hez

Esetleg itt találsz a routeredhez megyarnyelvű leírást: SMC Manuals HU

tüsike

Köszi KeLa!

Mindenképpen kipróbálom amit tanácsoltál, és visszaszólok.

A magyar nyelvű leírást már én is letöltöttem, és megnézem a linkeket.

Köszi

udv: tüsike

ui: próbáltam a beállítást (szerintem elütöttem valamit, mert leállt minden), még ilyen mélyen nem mentem bele, de próbálkozom!

azaki1528464469

Akkor most nézzünk még egy pár beállítást: mappákhoz fájlokhoz szöveget írhatsz ami fontos információ lehet az odalátogatóknak 12.kép .

Fontos hogy ne lássanak bizonyos fájlokat de mégis ott legyen a szerveren (pl: egy weblap képei) 13kép.

A böngészõkben az általunk adott név jelenjen meg azt itt kell megváltoztatni 14.kép.

A hátteret is meg lehet változtatni ehhez rejtett képet is használhatunk, (vagy feltöltjük valahova) 15.kép.

De az átlátszóságot is be lehet állítani a szöveg és keret szineket is 16.kép

Esetleg helyezünk be egy kis köszöntõ szöveget, képet azt így készítettem 17.kép.

És a szerver most így néz ki Link( persze aki jobban ért az ilyesmihez biztos szebb külsõt varázsol szívesen megnéznék egy párat!!)

tüsike

Helló KeLa!

Amit tanácsoltál a portokat visszaállítottam.

Fél siker van csak, mert, ha kézzel befrissítem az ip-t, akkor elérhető vagyok.

valószínü én vagyok ügyetlen, de nem tudtam beállítani, pedig sokat átolvastam ebből a témából.

a myip.hu-n beregisztráltam. van egy domain név = felh név, és egy jelszó.

Ha HFS-nél belépek a menü > dyn.dns update.. >> din.dns wizard menübe, kéri a domain-t, az oké

kéri jelszót az is oké, és kéregy HOST nevet, ami nem már oké, ( ezt honnam vegyem? ) mit takar ebben az esetben??

megköszönném az ötletet, és a segítséget.

üdv : tüsike

KeLa

Ha regisztráltál domaint a dyndns.org-on a router tudása miatt nincs szükséged az update programra. A befrissítést a router maga csinálja meg, ezért jobb a többitõl a dyndns mert a routerek kezelik. A router beálításánal a hostname=xxx.dyndns.org, user name= regisztrációnál megadott nick név, password= a regisztrációnál beállított jelszó kell. Az xxx helyére természetesen a regisztrációnál megadott domain név kerül.

tüsike

Helló KeLa!!

Nagyon köszönöm!!!

Remélem sikerül.

azaki1528464469

Akkor most nézzük meg hogy különbözõ típusú oldalak hogyan jelennek meg.

Egy flash animációt tartalmazó oldal link1

Egy java scriptet tartalmazó oldal link2.

Egy filmet tartalmazó oldal link3.

Egy zene lejátszási lista fájl link4.

Ezek az oldalak és fájlok természetesen a saját HFS szerveremen vannak

Ha nem mûködik valami megfelelõen kérek visszajelzést!

tüsike

Helló KeLa!

Ahogy írtad, beregisztráltam a dindns.org-ra. Kért egy user nevet, e-mailt, egy pass-t.

A leírásodban " A router beálításánal a hostname=xxx.dyndns.org " honnan kapom? A hostnév a gépen neve, vagy a bejelentkezett usernév? Kerestem a routeren a beállítást ahová azokat kell beírni, ami adatokat leírtál. A ddns-t kitöltöttem, de utána elszállt minden, pppoe-t nem tudtam visszaállítani, teljes reset, az sem segített. Egy kis idő után ki tudtam tölteni a pppoe adatait, és úgy indult a netem.

Valamit elszúrtam, de azt nagyon.

Légyszi segíts!

üdv:tüsike

Ugye a nagy igyekezetben nem feledkezünk meg az anyanyelvünkről sem? Mondatok nagy kezdőbetű, kérdőjelből elég egy is a kérdőmondatok végén ilyesmi!