ToM2oo4 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Üdv mindenki! Egy kérdésem lenne. Az normális, hogy egy új, kb. 2 hónapos Sony VAIO VGN-A417M laptopom van és az akksija egy hét állás után kb 3%-ra merül? Ugyanis pont egy hete hagytam teljesen feltöltött állapotba és mikor visszajöttem a nyaralásból, egybõl szembesültem azzal, hogy csak töltõvel tudom elindítani. A laptop fogyasztotta le valahogy az akksit, vagy alapból az akku a rossz?
Molt@m Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Nem hagytad készenléti állapotban? Olyankor a memóri(ák) áram alatt maradnak. És fel tudod már tölteni?
ToM2oo4 Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Fel tudtam tölteni. Amúgy a gép "okos", mert ha merülõben van az akksi, akkor kilép a készenlétbõl és lehibernálja magát, utána elvileg nem lenne szabad neki fogyasztani. De mikor itthon hagytam, akkor ki volt kapcsolva, szóval elviekben nem fogyasztott semmit sem.
ProFiler Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Én is megszívtam ugyanígy. A Vistára fogtam. Ugyanis a Sony betett egy olyan leállítási funkciót, hogy energiatakarékos üzemmód. Ez minden irányból teljesen kikapcsoltnak látszatja a gépet, de mégsem. Viszont így is merül, majd 5%-nál a gép leállítja magát teljesen. Figyeld csak meg megint. Ciao.
ToM2oo4 Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Viszont nekem sima XP van fent, rendesen, "szakszerûen" állítottam le. Szóval nemhinném, hogy a windows csinálja.
Recommended Posts