Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenki!

Egy kérdésem lenne. Az normális, hogy egy új, kb. 2 hónapos Sony VAIO VGN-A417M laptopom van és az akksija egy hét állás után kb 3%-ra merül? Ugyanis pont egy hete hagytam teljesen feltöltött állapotba és mikor visszajöttem a nyaralásból, egybõl szembesültem azzal, hogy csak töltõvel tudom elindítani. A laptop fogyasztotta le valahogy az akksit, vagy alapból az akku a rossz?

Posted

Nem hagytad készenléti állapotban? Olyankor a memóri(ák) áram alatt maradnak. És fel tudod már tölteni?

Posted

Fel tudtam tölteni. Amúgy a gép "okos", mert ha merülõben van az akksi, akkor kilép a készenlétbõl és lehibernálja magát, utána elvileg nem lenne szabad neki fogyasztani.

De mikor itthon hagytam, akkor ki volt kapcsolva, szóval elviekben nem fogyasztott semmit sem.

Posted

Én is megszívtam ugyanígy. A Vistára fogtam. Ugyanis a Sony betett egy olyan leállítási funkciót, hogy energiatakarékos üzemmód. Ez minden irányból teljesen kikapcsoltnak látszatja a gépet, de mégsem. Viszont így is merül, majd 5%-nál a gép leállítja magát teljesen. Figyeld csak meg megint.

Ciao.

Posted

Viszont nekem sima XP van fent, rendesen, "szakszerûen" állítottam le. Szóval nemhinném, hogy a windows csinálja.

Posted

Nos valakinek van valami ötlete?