Jump to content
GSForum - Segélyvonal

FTP gondok


Calmarius

Recommended Posts

Calmarius

Friss internet kapcsolatom van. Tegnap kötötték be. Eddig rokonnál töltögettem fel FTP-re dolgokat, most otthon próbálok, és nem akar mûködni.

 

Ingyen webtárhelyre vagyok regisztrálva az ATW-nél, ahová FTP segítségével lehet adatot fellõni. Itt õk diktálják a szabályokat, tehát az FTP szerver beállítására nincs módom. Azon a szerveren van felhasználói fiókom és jelszavam hozzá, amivel talózni, írni és olvasni lehet, legalább is rokonnál lehetett.

 

A probléma a következõ:

 

- Total Commanderben az FTP kapcsolódás segítségével próbáltam felkapcsolni, de a felkapcsolódás utolsó stádiumában leáll a felkapcsolódás: a szerver nem válaszol, és a gépem vár a válaszra. Pár mp után csakugyan megjön a válasz, de amikor egy könyvtárba akarok belépni végképp kifagy, a szerver nem válaszol.

 

- Internet explorerben is nekifutottam: ftp.atw.hu-t beírtam, jelszót és password-öt kért, beírtam, nem fogadta el, pedig jól írtam be.

 

- Mozillában is nekimentem: ftp.atw.hu, név, jelszó be, és az eredmény az, hogy azonnal HTML formátumban megkapom a könyvtárstruktúrát (most nem állt le). Nézegethetem talózgathatom, de módosítani nem tudom, hisz HTML.

 

Mit állítsak be? Hogyan háríthatom el a problémát(kat)?

Link to comment
Share on other sites

settenkedo

Helló!

 

Próbáld meg a géped Windows-os tûzfalában a 21-es (FTP) portot megnyitni! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Azt semmiképp! A 21-es portot az FTP-kiszolgáló használja, nem a kliens! 21-es portot kinyitni olyan, mintha kiraknál táblát, hogy ide lőjjetek, még ha nincs is mögötte szerver, amire be tudnának törni.

Link to comment
Share on other sites

Calmarius

Közben más forrásból megkaptam a segítséget: egyszerûen be kellett kapcsolnom a passzív FTP-t, így már mûködik Total Commander-bõl.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
TomAttorney

Nah, hát nekem nagyon hasonló problémám van.

 

Szintén ATW-re töltöttem fel a dolgokat, de nem otthon, és eddig rendesen mûködött. Most már otthonról próbálnám feltölteni Total Commanderrel, de gondok vannak. Most lett bekötve az intenet (8Mbps letöltési és 512Kbps feltöltési sebesség). T-Online ADSL Maximum bár ez nem olyan fontos.

 

A probléma az, hogy a feltöltésnél (fõleg ha nagyobb méretû fájlokat akarnék feltölteni), vagy nagyon-nagyon lassú (biztosan sokkal gyorsabbnak kellene lennie), vagy megakad mondjuk 47%-nál, aztán nem is megy tovább, vagy csak sokára.

 

Már valamikor sikerült egy nagyobb fájlt feltöltenem, akkor rendesen ment, de azóta nem nagyon megy már 3 kép se, talán csak egyenként. Más FTP klienssel is kipróbáltam már, de ugyanaz volt a helyzet.

 

Nem hiszem hogy a tûzfallal lenne valami, ráadásul bizonyos oldalakat (fõleg a saját ATW-s honlapomat) viszonylag lassan hozza be a böngészõ (IE, Firefox), néha újra kell töltenem, hogy egyáltalán behozza.

 

Na, ennyi. Köszönöm a segítséget elõre is!

 

[KÉSÕBB]

 

Egyébként az is hozzátarzotik a dologhoz, hogy pl. ezt az oldalt zsírul behozza, de az ATW-seket nem nagyon, aztán valamit igen, valamit nem.

 

De máshonnan pl. az is bejön ami innen nem.

 

[sZERKESZTVE]

 

Közben a probléma megoldódott. (Format C: :D ) Persze biztos lett volna rá más megoldás is, de ez már amúgy is idõszerû volt... (Megint dupla post, elnézést)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
z0tya

Hi!

 

Nekem nem az ftp szerverre kapcsolódással lenne gondom, hanem azzal, hogy nem tudok rá feltölteni.

Vagyis nem mindig! Ha például fel akarok tölteni mondjuk 10 képet, akkor van hogy felmegy az összes, van hogy csak 4-5, de van olyan is hogy egyse. Eljut kb. feléig (ez változó), aztán újrakezdi és ekkor már addig se jut el, mint az elõbb. Majd egy "kapcsolódási hiba, folytatja?" ablakot dob ki. Tök mindegy mire kattintok, mert az így feltöltött fájl mérete 0 bájt és használhatatlan.

Ha mondjuk hosszabb ideig nem használom a netet, akkor néha mûködik tökéletesen max 30 percig kb.

 

FTP kliensnek általában a Total Commandert vagy a SmartFTP-t használom (passzív mód be van kapcsolva), de kipróbáltam más programokat + webftp-t is, de mind ezt csinálja.

 

A tárhelyem pedig a gigacities.net-en van. Próbáltam magyar tárhelyen is. Ez volt a cjb.hu. Egy darabig itt is jó volt a feltöltés, de néha itt is "rosszalkodott". Aztán váltanom kellett, mert Valami nem stimmelt a cjb mysql szerverével (legalábbis szerintem. Ha valaki tud errõl valamit, írjon már néhány infót).

 

Ja, és kábelnetem van. (Lehet ez probléma? Régi modemes kapcsolatomnál nem csinálta ezt :upsz: )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
z0tya

Még mindig nem tudok feltölteni se cjb-re, se gigacities-re! Egyre bosszantóbb. Ráadásul könyvtárat sem tudok létrehozni. Azt írja ki a TC, hogy "Könyvtár készítési hiba". :mérges:

 

Ráadásul a letöltés is nagyon lassú az ftp-ről. 1 KB/sec !!!!!!!!!! Szerintem ez borzasztó. 2 Mbit-es netem van, tehát többel kellene jönnie. De ezt csak ftp-nél csinálja. A böngészésnél normálisan jön minden.

 

Gondoltam arra is, hogy egy vírus, vagy kémprogram lenne az oka ennek az egésznek, mivel böngészés közben bizonyos képek és reklámok helyén fura hirdetések jelennek meg, amiről tudom, hogy tuti átverés. De nem tudom leirtani, mert mindig visszakúszik valahogy. Mindegy. De nem valószínű, hogy ez lesz a hiba.

 

Üdv Mindenkinek!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
mrmatyi

Üdv!

Olyan problémám lenne, hogy a PC WORLD 2008 Augusztusi számában, a 107. oldalon van egy olyan, hogy fórummotort másoljunk FTP-vel Total Commander segítségével az extra.hu kiszolgálón a wwwroot mappába!

A probléma ezzel, hogy kb 1 óráig (!!) tartott a 8MB nagyságú fórummotort átmásolni (feltenni),úgy hogy majdnem mindig megált ennél: "PASV"

Miért??

Köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
mrmatyi

Idén még kaphatok választ? :pislog:

Link to comment
Share on other sites

ezermester
PC WORLD 2008 Augusztusi számában, a 107. oldalon

Idén még kaphatok választ?

 

Kapitány! Kapitány! Valami zavar támadt az idõben! :alien:

Link to comment
Share on other sites

mrmatyi

nem viccnek szántam hozzászólásom!

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Csak hogy a PCW 2008 augusztusi száma akkor még meg sem jelent.

 

A hozzászólásod 2008. július 22. 18:41 ekkor készült!

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Köszönöm KeLa!

 

Hát igen. Még mindig nem jelent meg az említett magazin példányszáma. Én sem viccnek szántam.

Remélem az idén még megjelenik, hogy elolvashassuk miről is szól. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
joco72

Sziasztok

 

B.Ú.É.K. mindenkinek

 

Egy FTP feltöltési gondom akadt egy ideje nem tudok feltölteni a fizetős tárhelyemre a total commanderrel. Eddig gond nélkül töbször is töltöttem fel, de most a csatlakozás után nem ír ki semmi hibát a commander. Kinyillik az üres oldal és nincs ott semmi. Fent a kapcsolatnál még annyi infó van ,,várakozás a szerverre és

226 szerver complete''. Ehhez a meglévő weboldalhoz én hozzátettem ezt azt idővel. A weblap most is kifogástalanul működik, feltöltések alkalmával én nem készítettem login filéket és ez a dolog nem tudom mennyire befolyásolhatja az ftp-és feltöltésemet és a kapcsolatot. Pontosan azt sem tudom, a login file mire való és fontos-e a használata.

 

Segítségeteket előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Ezt a login fájlos dolgot nem értem.

Ha eddig mûködött, akkor a szolgáltatódnál utána kéne járni, hogy jó helyre mutat-e a gyökérkönyvtárad.

Link to comment
Share on other sites

joco72

Köszönöm arpsoft, ezt fogom tenni a szolgáltatómnál utánaérdeklődök.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Opee

Sziasztok, lenne egy problémám egy FTP programmal, s annak dolgaival.

A FileZilla-t használom, s egy jóadag dolgot szedek le egy szerverrõl. A FileZilla nálam egyszerre kettõ fájlt szed, de jelen esetben nem csatlakozik, hanem közli, már egy kliens hozzávan kapcsolódva a szerverhez, s csak egyet kezd tölteni, mondjuk egy idõ után a másikat is.

Ez mind szép és jó, de sose tölti õket végig. Egy részénél, vagy 100%-nál mind bekerülnek a "sikertelen átvitelekhez" s ugyanaz a hibaüzenet felül az eseményablakban, már egy személy (azaz maximum 1 személy) hozzá van kapcsolódva a szerverhez. S gyakran csomó fájl leszedését el se kezdi a csatlakozás idõtartama miatt.

A távoli szerverrõl, ahol a gyökérkönyvtárak voltak, lekapcsolódtam.

Tud valaki segíteni a probléma elhárításában?

Link to comment
Share on other sites

Alfonz64

Az ftp servereknél be lehet állítani hogy max hány szálon tudjál letölteni, mivel két szálon töltesz ezért megszakítja a hozzáférést, lehet hogy leterhelt az ftp-server, így lehet olcsón megúszni. Próbáld ki hátha 1 szálon stabilabb, (próbáld meg máshonnan letölteni ahol stabilabb) Próbáld meg átállítani a Passzív módra vagy ha be van kapcsolva kapcsold ki. Nézd meg hogy használsz-e titkositást SSL/TLS mert van olyan is ha nem használsz nem enged fel az ftp sever. Vagy ha nem használtál titkosítást akkor adathalászat áldozata is lehetsz és már más is használja a letöltést a te nevedben és lehet azét dob le mert egyszerre ketten vagytok bejelentkezve. Azt is nézd meg hogy az ftp server nem-e társit ip-címet a jelszó és a névhez mert ha változó ip-d van akkor is ledobhat az ft-server.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
duckz0r89

Sziasztok!

 

Olyan kérdéssel és kéréssel fordulok hozzátok, hogy koleszból szeretném elérni az itthoni gépem ftp-n keresztül, de sehogyan se akar menni. Elõször próbáltam a windowsos alapértelmezett programmal, de nem ment. Ma megpróbáltuk a GuildFTPd-t de ez se akar menni. Én be tudok jelentkezni itthon, (saját gépemrõl sajátra, mintha belsõ háló lenne) de ha netrõl próbálkoznak, semmi... Engedélyzetem a GFTPd-t a windows tûzfalban, engedélyeztem a portszámot amit megadtam, kikapcsoltam 1 az 1-ben a nodot és még mindig semmi.

Szóval, ha tudtok megoldást, vagy másik programot, ami nem bonyolult és hülyéknek is mûködik, írjátok meg kérlek.

Ahonnan lestem a trükköket:

http://winportal.net/?id=154

http://www.jox.hu/cikkek/159/8

Link to comment
Share on other sites

Alfonz64

Ip cím olyan mint a írányitó szám.

A router olyan mintha ország lenne ő is bocsáthat ki ip-címet az eszközöknek.

A szolgáltató is Rotert használ ez már olyan mintha egy kontinens lenne az az nagyobb egység mint az ország.

 

Nos kettő hiba lehet, ha router alól megy a géped(osztozol másik géppel) futtatod akkor a net szolgáltató kioszt egy ip címet és ha routeről nettezel akkor az is kioszt egy belső ip címet ezzel különbözteti meg az eszközöket a router. Ha a belső ip-t használod akkor a belső routerre kötött gépek számára kapot ip-cím alapjám tudnak a gépek egymással kapcsolatba lépni. Nos ha az internetről akarod elérni a géped akkor a szolgáltató által adott ip-cím alapján tudod elérni a belső routerre kötött gépeket mert a router az olyat csinál hogy elosztja a netet de a szolgáltató úgy látja mintha csak egy gép lenne. Nos a routerek tudnak olyat hogy nyithatsz és csukhatsz portokat, mind a szolgáltató mind a belső routeren, sőt ezeket még tűzfalal is letilthatod(van olyan tűzfal ami a portok engedélyezése után újra kell indítani) Nos tehát a szolgáltató tiltja a portokat, akkor kedvesen kérni kell egyet hogy engedélyeznek.

 

Quick 'n Easy FTP Server, vagy a kedvencem a : MiniFTPS

 

http://www.szoftverteszt.hu/linux-rovat/index.php

 

ftp://nev:jelszo@ftp_server_dns:portszám

 

Ip címed a külvilág számára: http://www.ip-adress.com/

 

szabad port teszt: http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/port_teszt.shtml

nekem pl a 21+esre azt írta ki hogy "a port nem válaszol (láthatalan)" de ez nyitva van a roouterben. De ha elinditom a MiniFTPS a start-ot akkor azt írja hogy nyitva van és válaszol. Nos a többihez azt írta hogy zárva van és valóban.

 

PL:

Port:21

User:start

Jelszó:start

 

Letesztelheted böngészőben.

pl:ftp://start:start@92.249.141.243:21

 

vannak olyan portok amit egy bizonyos adatfolyamra használunk általában de bármit is lehet velük küldeni.

21 FTP szerver

110 POP3 (levelező kliens)

stb.....

 

Próbáld meg úgy tesztelni hogy a tűzfalat kikapcsolod vagy a feladatkezelőben a folyamatok közül is kilövöd. Ha már sikerült a kapcsolat utána már visszateheted a tűzfalat. Ja és azt is elfelejtettem hogy mindegyik gépnél szabadnak kell lenie a portnak hogy tudják fogadni az információt. Szolgáltató tűzfalán is engedélyezve legyen + ha elvan osztva a net akkor a routeren is be kell állítani hogy szabad legyen. Talán utánna tudsz olvasni a neten port scanner néven, amivel megtudod nézni melyik portod szabad. Találtam is egyet: http://www.radmin.com/products/utilities/portscanner.php

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
eremit

A Total Commanderrel 2 napja nem tudok fellépni a tárhelyemre:

 

atw_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

De nem lép be, "nem sikerül a kapcsolódás" (vagy ilyesmi) hibaüzenettel.

 

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

payskin

Kipróbáltam név nélkül, rögtön dobja a bejelentkezést. Tűzfal, internet security?

Link to comment
Share on other sites

eremit

Kikapcsoltam a MS Security Essentialst, de úgy sem lép fel az atw-re.

Egyébként a hiba egyik napról a másikra jelentkezett, vagy 3 napja még működött.

Most megnézem a tűzfalat.

 

----

 

Kikapcsoltam a tűzfalat is (jó mérges lett a Windows), de úgy sem csatlakozott fel. :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...