Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Áttöltés

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Lenne egy nagyon fontos kérdésem.

Azt hogy, vagy egyáltalán meg lehet-e oldani, hogy pl az egyik weboldalamra csinálnék egy olyan töltõ scriptféleséget úgy, hogy lenne egy beviteli mezõ. És abba a beviteli mezõ beírnék egy linket (olyan lenne mint egy tallózó), de nem a saját gépemrõl, hanem a webrõl tallóznék oda egy cuccot, pl www.apacukafundaluka.hu/iso.rar és ezt a rar-t áttöltené, átmásolná az én tárhelyemre is (tehát nem a gépemre töltené le hanem egybõl a tárhelyemre). Ez azért lenne jó, mert ha pl van egy progi amit a tárhelyemre szeretnék feltölteni, akkor nem muszáj elõször az eredeti oldalról azt letölteni és a gépemrõl feltölteni, hanem maga a szerver sávszélességét kihasználva úgymond "áthúznám" a saját szerveremre. Így sokkal de sokkal gyorsabban feltölteném a saját helyemre, és nem használnám közben a saját itthoni sávszélességemet sem.

Valaki tud ebben segíteni?

Zsolti

Posted

Azt hiszem tudom mire gondolsz. A tallózó megoldhatatlan, talán ActiveX vezérlõvel, és akkor is csak FTP helyeket tudnál tallózni.

Az áttöltés viszont valahogy úgy nézne ki, hogy:

xHTML:

<form action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELD" ]; ?>" method="get">
<input name="feltURL" type="text"> <input value="Áttölt" type="submit">
</form>

PHP

<?php
set_time_limit(0); // ezzel kikapcsoljuk a php scriptek futási idejének szabályozását, mert nem tudjuk mennyi idõ letöltenie a fájlt.
$url = $_GET["feltURL"];
$nev = substr($url,strrpos($url,"/")+1); // Kicsomagolja az utolsó "/" után a fájlnevet.
$hFajl = fopen($nev,"w"); // Megnyitom írásra a szerveren a fájl (ha nincs létrehozza)
fwrite($hFajl,file_get_contents($url)); // beleírja a fájlba az url tartalmát.
fclose($hFajl); // bezárja a fájlt.
?>

Remélem semmit nem szúrtam el, igaz, nagyon siettem vele...

Talán az argumentumok vannak egy-két helyen felcserélve, sajnálom, de nem volt idõm kipróbálni.

Írd meg sikerült-e, és ha nem akkor megoldom. :)

Posted

Hi!

Elõször is köszönöm, hogy megírtad.

Lehet hogy elbénáztam valamit, de nekem nem mûködik. ugye a php-t és az xhtml-t azt akármelyiket lehet használni külön? Mindegy mert külön, egybe is kipróbáltam, az xhmtl-nél felhoz egy feltöltés rublikát, de nem csinál semmit, a phpnél meg hibákat ír ki.

Hol tudom megadni a feltöltés helyét (mappáját)?

Azt meg tudnád még csinálni, hogy kipróbálod nálad, mert szerintem ez lesz a leggyorsabb megoldás?

Elõre is nagyon köszi!

Zsolti

Posted

Nos, az a helyzet, megcsináltam, a localhostos szerveremen működik, de az atw-s tárhelyemen nem. :(

Bizonyos funkciók le vannak tiltva az ingyenes tárhelyeken, és sejtettem is, hogy amit használok, a set_time_limit le lesz tiltva, plusz a fájlok URL-ből való olvasása is tiltva van, sőt, minden ami más kiszolgálóval kommunikál. Mindenesetre adok egy linket, ahol megtalálod a forrást, és a kész munkát is (ami mivel atw-s tárhelyen van, nem fog működni), hátha a Te tárhelyeden lehet ezeket használni.

Áttöltés DEMO

Nem tudom mennyire értesz a PHP-hoz, ezért valamennyire alaposan magyaráztam.

Posted

köszi!

Sajnos extra.hu tárhelyen is tiltva van.

Azért köszi mégegyszer, lehet hogy egyszer majd rendes tárhelyen kirptosztálom.

Zsolti

??? :o