ZsoltiD Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem. Azt hogy, vagy egyáltalán meg lehet-e oldani, hogy pl az egyik weboldalamra csinálnék egy olyan töltõ scriptféleséget úgy, hogy lenne egy beviteli mezõ. És abba a beviteli mezõ beírnék egy linket (olyan lenne mint egy tallózó), de nem a saját gépemrõl, hanem a webrõl tallóznék oda egy cuccot, pl www.apacukafundaluka.hu/iso.rar és ezt a rar-t áttöltené, átmásolná az én tárhelyemre is (tehát nem a gépemre töltené le hanem egybõl a tárhelyemre). Ez azért lenne jó, mert ha pl van egy progi amit a tárhelyemre szeretnék feltölteni, akkor nem muszáj elõször az eredeti oldalról azt letölteni és a gépemrõl feltölteni, hanem maga a szerver sávszélességét kihasználva úgymond "áthúznám" a saját szerveremre. Így sokkal de sokkal gyorsabban feltölteném a saját helyemre, és nem használnám közben a saját itthoni sávszélességemet sem. Valaki tud ebben segíteni? Zsolti
Ducktor Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Azt hiszem tudom mire gondolsz. A tallózó megoldhatatlan, talán ActiveX vezérlõvel, és akkor is csak FTP helyeket tudnál tallózni. Az áttöltés viszont valahogy úgy nézne ki, hogy: xHTML: <form action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELD" ]; ?>" method="get"> <input name="feltURL" type="text"> <input value="Áttölt" type="submit"> </form> PHP <?php set_time_limit(0); // ezzel kikapcsoljuk a php scriptek futási idejének szabályozását, mert nem tudjuk mennyi idõ letöltenie a fájlt. $url = $_GET["feltURL"]; $nev = substr($url,strrpos($url,"/")+1); // Kicsomagolja az utolsó "/" után a fájlnevet. $hFajl = fopen($nev,"w"); // Megnyitom írásra a szerveren a fájl (ha nincs létrehozza) fwrite($hFajl,file_get_contents($url)); // beleírja a fájlba az url tartalmát. fclose($hFajl); // bezárja a fájlt. ?> Remélem semmit nem szúrtam el, igaz, nagyon siettem vele... Talán az argumentumok vannak egy-két helyen felcserélve, sajnálom, de nem volt idõm kipróbálni. Írd meg sikerült-e, és ha nem akkor megoldom.
ZsoltiD Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Hi! Elõször is köszönöm, hogy megírtad. Lehet hogy elbénáztam valamit, de nekem nem mûködik. ugye a php-t és az xhtml-t azt akármelyiket lehet használni külön? Mindegy mert külön, egybe is kipróbáltam, az xhmtl-nél felhoz egy feltöltés rublikát, de nem csinál semmit, a phpnél meg hibákat ír ki. Hol tudom megadni a feltöltés helyét (mappáját)? Azt meg tudnád még csinálni, hogy kipróbálod nálad, mert szerintem ez lesz a leggyorsabb megoldás? Elõre is nagyon köszi! Zsolti
Ducktor Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Nos, az a helyzet, megcsináltam, a localhostos szerveremen működik, de az atw-s tárhelyemen nem. Bizonyos funkciók le vannak tiltva az ingyenes tárhelyeken, és sejtettem is, hogy amit használok, a set_time_limit le lesz tiltva, plusz a fájlok URL-ből való olvasása is tiltva van, sőt, minden ami más kiszolgálóval kommunikál. Mindenesetre adok egy linket, ahol megtalálod a forrást, és a kész munkát is (ami mivel atw-s tárhelyen van, nem fog működni), hátha a Te tárhelyeden lehet ezeket használni. Áttöltés DEMO Nem tudom mennyire értesz a PHP-hoz, ezért valamennyire alaposan magyaráztam.
ZsoltiD Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 köszi! Sajnos extra.hu tárhelyen is tiltva van. Azért köszi mégegyszer, lehet hogy egyszer majd rendes tárhelyen kirptosztálom. Zsolti ???
Recommended Posts