Jump to content
GSForum - Segélyvonal

VHS -> PC

Recommended Posts

Posted

Azt hogy tudom megoldani hogy egy vhs-t felrakjam gépre?

Posted

Nem értem a kérdést. Másodszor is elolvasva az az egyértelmû válaszom, hogy megfogod és ráteszed. Persze csak ha az asztalon van a gép. :huh:

Jobban belegondolva, nem a film anyagát akarnád digitalizálni? Csak mert ahhoz kell egynéhány dolog, mint pl. videobemenet, netán digitalizálókártya, vagy PVR-es TV tuner, stb.

Ciao.

Posted

akkor egy firewire kártya megfelel a célnak. És milyen progival tudom a videót DIGITALIZÁLNI ?

Posted

Egy Firewire még kevés, mivel a VHS analóg valamilyen analóg digizõkártya kell, pl. egy jobb Tv tuner kártya, vagy valami speckós digizõ. Ha régi VHS jó ha van TBC is benne ( ne a tüdõbajra gondolj, hanem a Time Base Corectorra :) ), ha nincs akkor könnyen elcsúszhat a kép a hangtól. Esetleg jó lehet egy Firewire kártya és egy digitális kamera, amin van analóg bemenet.

Posted
És milyen progival tudom a videót DIGITALIZÁLNI ?

Külön nem ajánlok, mert úgysem akarnál venni, a kártyákhoz pedig úgyis adnak, amivel lehet.

Ciao.

Posted

Ha nem akar venni, akkor ott az ingyenes VirtualDub. Esetleg ha van Nero-d akkor Nero Vision Express.

Posted

köszi a segítséget akkor úgy meg lehet oldani hogy videókamerát rá firewirére kamerára rá vhs? VAgy valamit félreértettem? :S