Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Elrettentõ példa!

Recommended Posts

Posted

Gondolkodtam, hogy hol lenne jobb helyen, a HTML-ben vagy itt, aztán a CSS mellett döntöttem. Rendkívül tanulságos történet arról, amikor a jószándék és a hülyeség párosul és valami egetverő baromságot alkot.

Nézzétek meg az alábbi képet, amely a PC World Online Shopjának admin felületét ábrázolja. Adatvédelmi okokból eléggé lekicsinyítettem és kihomályosítottam, de azért így is látszik (pirossal kereteztem) a három táblázat, amely közül az első különböző statisztikákat, a második az új vásárlókat, a harmadik az új megrendeléseket listázza ki, 2, illetve 3 oszlopos rendszerben.

IPB kép

A bolt egy nyílt forráskódú, a közösség által fejlesztett boltmotorra épül. Nem tudom, az admin felületet ki írta, de a kód alapján látszik, hogy hallotta vagy olvasott róla, hogy a táblás oldalfelépítésnek vége, div-eket kell használni. Mutatom a kódot, kapaszkodjatok:

<div id="colone">
<div class="reportBox">
<div class="header"><?php echo BOX_TITLE_STATISTICS; ?> </div>
<?php
    echo '<div class="row"><span class="left">' . név . '</span><span class="rigth">' . érték . '</span></div>';
    echo '<div class="row"><span class="left">' . név . '</span><span class="rigth">' . érték . '</span></div>';
.
.
.

Ha nem esik le elsőre, barátunk legyártja divvel, spannal és css-sel a táblázatot leíró HTML tageket:

• div.reportBox =
  • div.header =
  • span.left = első
  • div.row =
  • span.right = második
  • Úgy gondolom, hogy legyen ez intő példa arra, hogy a történet nem arról szól, hogy a táblaleíró tageket örökre száműzni kell a weboldalakból!!! Nagyon is hasznosak, ha arra használjuk őket, amire valók: táblázatok leírásához, mint ahogy ebben az esetben nagyon is kézenfekvő lett volna.
Posted

Akkor minek a HTML? Ezek szerint XML bőven elég annak, aki írta, végülis azzal is pont ugyanennyit szenved. Következésképpen az illető azt (is) olvashatta, hogy a(z) (X)HTML is kiment a divatból. :P