Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem tudok bejelentkezni vírusirtás után


atzs

Recommended Posts

atzs

Sziasztok!

 

NT 4-es szerver fertõzött volt Funlove vírussal. Vírusirtási kísérlet után a következõ jelenséggel szembesültem:

A gép feláll látszólag normálisan. A hálózati szolgáltatásai mennek. SQL szerver, DNS szerver fut, a megosztott lemezeket el lehet érni. A komplett C lemez meg van osztva, azt a saját gépemrõl látom.

 

A szerver a saját monitorán feladja a bejelentkezõ képernyõt. Név, jelszó beírása után jön a szokásos "logon in progress" ablak, majd a szép zöld háttér. Itt aztán megáll. Se tálca, se ikonok. Üres minden. Jobb egérgombra sem történik semmi. (VNC-vel is be tudok jelentkezni, ott is ugyanez a helyzet.)

 

Alt-Ctrl-Del-re feladja a szokásos ablakot, le tudom állítani szabályosan a gépet, de a Task Manager pl. nem indul el.

 

Telepítõ CD-rõl próbáltam javító telepítést, de "nem találja" a meglévõ NT telepítést, így ezzel nem tudok mit kezdeni. Recovery floppy az nincs...

 

Lehet ezzel kezdeni valamit? Tudtok esetleg olyan fórumot, ahol erre a kérdésre tudnak válaszolni?

Link to comment
Share on other sites

Arkangyal1528464506

2 ötlet:

1. sérült fájlok (sfc?)

2. a virtuális memória beállítása rossz (távoli registry buherálás?)

Link to comment
Share on other sites

atzs

A virtuális memória nem hiszem hogy sérülne vírusirtástól. De azért megnézném. Távolról hogyan tudom a registryt buherálni?

A sérült fájlokat hogy tudom felderíteni? Annyi lehetõségem van, hogy látom a c lemezét egy xp-rõl. (Meg most telepítünk egy új szervert, hátha az segít valamit.)

Link to comment
Share on other sites

Arkangyal1528464506

A lapozófájl sérülhetett, erre gondoltam egész konkrétan. A másik géprõl megnyitod a regedit.exe-t és ott kiválasztod a gépet (akár IP-t is beírhatsz): Fájl | Csatlakozás távoli rendszerleíró-adatbázishoz (a másik gépen biztos van már ilyen :)). Ez olyasmi lehet, mint a betûjel elállítódás (support.microsoft.com-nál nézz utána). Rég volt már az nt4, de ott megy, hogy beütemezni - megint távolról az "at" parancssal - egy "scandisk"-et meg "sfc /scannow" -t? (nem is tudom, hogy annál volt-e) Batch fájlt kéne berakni.

 

Még valami eszembe jutott: lehetséges esetleg, hogy csak az egyik szolgáltatás miatt nem jutsz be? Kezelés megy? (sajátgép-en kezelés, jobb-klikk a gépeden és Csatlakozás másik számítógéphez)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...