Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Inkonzisztenciahiba jelzés töredezésmentesítéskor

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Töredezésmentesítésnél inkonzisztencia hibát jelzett. Mit jelent ez? Egyébként formázás után a 80 gigás vinyón csak 67 gigát ismer fel :( Lehet, hogy itt a gond?

Posted

Valamilyen szektorhiba lehet, mert kb 76Gbnak kell, hogy lássa a rendszer. :hááát:

Posted

Az inkonzisztencia valóban szektorhiba, de nem a merevlemez fizikai hibája, hanem inkább szoftveres hiba. Meg kellene próbálni leformázni mégegyszer, de nem gyorsformázással. Vannak lemezkezelõ programok, amik megmondják a lemez valóban hibás-e. Pld: PartitionMagic 8.0. Ezek megmutatják a fizikai hibát és ki is lehet velük zárni a hibás clustereket (részeket). Persze ha fizikailag hibás a lemez, akkor célszerû nem használni tovább, adatvesztés miatt.

• 4 weeks later...
Posted

Próbálgatom a Diskeeper 2007 defrag programot és azt tapasztaltam, hogy bár az Automatic Defregmentation ki van kapcsolva, a program maga nem fut, a futó folyamatok között mégis ott van a Dkservice.exe és éppen zabálja a memóriát, mintegy 20 MB-ot.

Ez miért van? Ha kézzel leállítom a folyamatot, akkor nem lehet elindítani a programot. Nektek is így mûködik a Diskeeper?

Posted

Nos azt hiszem, hogy sok program, amelyik hasonló funkciót lát el, a memóriában hagy egy rezidens alkalmazást, arra az esetre, ha használni akarnánk. Ez biztosítja azt a lehetőséget, hogy bármikor automatikussá tehessük a programot. Ezt persze megakadályozhatjuk az automatikusan induló programok listájában, a nevezett program letiltásával, vagy a telepítéskor letilthatjuk annak a rendszerrel való indulását. Én is próbálkoztam ezzel a programmal, és azt tapasztaltam, hogy csak rezidensként használható. Csak sok memóriával rendelkezőknek ajánlott! Mindenképpen tudni kell, hogy a merevlemezt folyamatosan használja, ezért rendszerigényes. Ez személyes tapasztalat.

Posted

Akkor sem világos, hogy miért kell egy rezidens alkalmazás arra az esetre, ha automatikusra akarnám állítnai a defregmentációt. Miért nem én dönthetem el, hogy manuális, vagy automatikus töredezettség- mentesítést akarok futtatni? Ez nagy kitolás a felhasználóval.

Ráadásul az msconfig-ban nyoma sincs semmilyen fájlnak, ami a Diskeeper-hez kapcsolódna. Így nem tudom kivenni az automatikusan induló programok közül. :(

Kár, mert amúgy nagyon jó a program...

-----------------------------------

Áthidaltam a problémát. Az Autoruns program szerint valóban indul a rendszerrel a dkservice.exe. Persze az msconfig-ban nyoma sincs. A Felügyeleti eszközök > Szolgáltatások alatt kézzel indíhatóra állítottam. Ha kell a Diskeeper program, akkor kézzel elindítom a dkservice.exe-t és ha megcsinálta a töredezettségmentesítést, akkor leállítom, szóval nem fog nekem ott csücsülni a memóriában. Kicsit fapados megoldás, de ez van.

Posted

Az O & O Defrag is ezt csinálja, szolgáltatásként fut egy rezidens része.

Arra nem emlékszem, hágy mega memóriát foglal, de az általad említett 20 MB-ot kicsit gavallérosnak tartom a cégtõl.

Egyébként a megoldásod és az AutoRuns remek. 8)

Posted

warynski! :oké:

Az autoruns program olyan, mint a gyógyszer egy másik gyógyszer mellékhatása ellen.