Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Inkonzisztenciahiba jelzés töredezésmentesítéskor


rule05

Recommended Posts

rule05

Sziasztok!

 

Töredezésmentesítésnél inkonzisztencia hibát jelzett. Mit jelent ez? Egyébként formázás után a 80 gigás vinyón csak 67 gigát ismer fel :( Lehet, hogy itt a gond?

Link to comment
Share on other sites

kori

Valamilyen szektorhiba lehet, mert kb 76Gbnak kell, hogy lássa a rendszer. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Pocak

Az inkonzisztencia valóban szektorhiba, de nem a merevlemez fizikai hibája, hanem inkább szoftveres hiba. Meg kellene próbálni leformázni mégegyszer, de nem gyorsformázással. Vannak lemezkezelõ programok, amik megmondják a lemez valóban hibás-e. Pld: PartitionMagic 8.0. Ezek megmutatják a fizikai hibát és ki is lehet velük zárni a hibás clustereket (részeket). Persze ha fizikailag hibás a lemez, akkor célszerû nem használni tovább, adatvesztés miatt.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
warynski

Próbálgatom a Diskeeper 2007 defrag programot és azt tapasztaltam, hogy bár az Automatic Defregmentation ki van kapcsolva, a program maga nem fut, a futó folyamatok között mégis ott van a Dkservice.exe és éppen zabálja a memóriát, mintegy 20 MB-ot.

Ez miért van? Ha kézzel leállítom a folyamatot, akkor nem lehet elindítani a programot. Nektek is így mûködik a Diskeeper?

Link to comment
Share on other sites

tibcsihead

Nos azt hiszem, hogy sok program, amelyik hasonló funkciót lát el, a memóriában hagy egy rezidens alkalmazást, arra az esetre, ha használni akarnánk. Ez biztosítja azt a lehetőséget, hogy bármikor automatikussá tehessük a programot. Ezt persze megakadályozhatjuk az automatikusan induló programok listájában, a nevezett program letiltásával, vagy a telepítéskor letilthatjuk annak a rendszerrel való indulását. Én is próbálkoztam ezzel a programmal, és azt tapasztaltam, hogy csak rezidensként használható. Csak sok memóriával rendelkezőknek ajánlott! Mindenképpen tudni kell, hogy a merevlemezt folyamatosan használja, ezért rendszerigényes. Ez személyes tapasztalat.

Link to comment
Share on other sites

warynski

Akkor sem világos, hogy miért kell egy rezidens alkalmazás arra az esetre, ha automatikusra akarnám állítnai a defregmentációt. Miért nem én dönthetem el, hogy manuális, vagy automatikus töredezettség- mentesítést akarok futtatni? Ez nagy kitolás a felhasználóval.

Ráadásul az msconfig-ban nyoma sincs semmilyen fájlnak, ami a Diskeeper-hez kapcsolódna. Így nem tudom kivenni az automatikusan induló programok közül. :(

Kár, mert amúgy nagyon jó a program...

 

-----------------------------------

 

Áthidaltam a problémát. Az Autoruns program szerint valóban indul a rendszerrel a dkservice.exe. Persze az msconfig-ban nyoma sincs. A Felügyeleti eszközök > Szolgáltatások alatt kézzel indíhatóra állítottam. Ha kell a Diskeeper program, akkor kézzel elindítom a dkservice.exe-t és ha megcsinálta a töredezettségmentesítést, akkor leállítom, szóval nem fog nekem ott csücsülni a memóriában. Kicsit fapados megoldás, de ez van.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Az O & O Defrag is ezt csinálja, szolgáltatásként fut egy rezidens része.

Arra nem emlékszem, hágy mega memóriát foglal, de az általad említett 20 MB-ot kicsit gavallérosnak tartom a cégtõl.

Egyébként a megoldásod és az AutoRuns remek. 8)

Link to comment
Share on other sites

tibcsihead

warynski! :oké:

Az autoruns program olyan, mint a gyógyszer egy másik gyógyszer mellékhatása ellen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...