Jump to content
GSForum - Segélyvonal

no data back !

Recommended Posts

Posted

Sziasztok !

Én egy olyan kis segédprogramot keresek, ami úgy törli pl. a HDD partícióját, mappát/fájlt, hogy azt a késõbbiekben pl. egy "data back" programmal ne lehessen visszaállítani.

// Úgy rémlik mintha az újságban régebben lett volna ilyen kis program ajánlva, de nem tudtam elõhalászni hogy melyik is ez valójában ...

Köszönöm szépen mindenkinek,

Sziasztok BT.

Posted

A Partition Magic tud ilyet, egyszerûen úgy törli a partíciót, hogy utána 0-val írja felül a tartalmát. Secure Erase menüpont, mintha azt is meg lehetne adni hányszor írja felül. Házi megoldás ha sajátkezûleg írod felül az adataidat törlés után. Egyszerûen letörölsz a partícióról vagy wincsirõl mindent majd másik gépbe másodlagos winyóként betéve teleámolod valami haszontalan dologgal, pl. tunerkártyával elkezded a hangyák háborúját digizni tömörítetlen AVI-ban, vagy akár milliós példányban másolsz rá egy semmitmondó képet.

Az a lényeg, hogy amit már felülírtál azt nem lehet helyreállítani. Ill. pontosabban helyre lehet részben, de nem házilag. Én is csak nemrégóta tudom, hogy az adathordozó rétegeibõl HDD-nél vissza lehet, de csak laborban, gyakorlatilag csak Kürt képes rá, és õk sem 100%-os eredménnyel, és ugye õk fizikailag képtelenek 6 számjegynél kisebb számlát írni nem valószínû, hogy bárki is megkisérelné visszaállítatni velük.

Posted

Köszi szépen a tippet.

Ez valóban erre van kitalálva a Partition Magic szerint is.

Remélem mûködik is ...

Posted

Hogy a KÜRT se boldoguljon vel, 7-9 felülírást használnak a profi programok és olyan algoritmus szerint, hogy minden bit változzon. A jobb programok is képesek 2 felülírás után értelmes adatokat visszahozni. Bár átlag felhasználónak a 2-3 felülírás már maximális biztonságot nyújt. Az ár-érték arány fontos szempont. Ismerek olyan német tulajdonú céget, ahol a hibás vinyókat megfurják és sósav fürdőbe mártják, öblítik és úgy megy a hulladékba.