Jump to content
GSForum - Segélyvonal

no data back !


biro tamas

Recommended Posts

biro tamas

Sziasztok !

 

Én egy olyan kis segédprogramot keresek, ami úgy törli pl. a HDD partícióját, mappát/fájlt, hogy azt a késõbbiekben pl. egy "data back" programmal ne lehessen visszaállítani.

 

// Úgy rémlik mintha az újságban régebben lett volna ilyen kis program ajánlva, de nem tudtam elõhalászni hogy melyik is ez valójában ...

 

Köszönöm szépen mindenkinek,

Sziasztok BT.

Link to comment
Share on other sites

Adani

A Partition Magic tud ilyet, egyszerûen úgy törli a partíciót, hogy utána 0-val írja felül a tartalmát. Secure Erase menüpont, mintha azt is meg lehetne adni hányszor írja felül. Házi megoldás ha sajátkezûleg írod felül az adataidat törlés után. Egyszerûen letörölsz a partícióról vagy wincsirõl mindent majd másik gépbe másodlagos winyóként betéve teleámolod valami haszontalan dologgal, pl. tunerkártyával elkezded a hangyák háborúját digizni tömörítetlen AVI-ban, vagy akár milliós példányban másolsz rá egy semmitmondó képet.

 

Az a lényeg, hogy amit már felülírtál azt nem lehet helyreállítani. Ill. pontosabban helyre lehet részben, de nem házilag. Én is csak nemrégóta tudom, hogy az adathordozó rétegeibõl HDD-nél vissza lehet, de csak laborban, gyakorlatilag csak Kürt képes rá, és õk sem 100%-os eredménnyel, és ugye õk fizikailag képtelenek 6 számjegynél kisebb számlát írni nem valószínû, hogy bárki is megkisérelné visszaállítatni velük.

Link to comment
Share on other sites

biro tamas

 

Köszi szépen a tippet.

Ez valóban erre van kitalálva a Partition Magic szerint is.

Remélem mûködik is ...

 

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Hogy a KÜRT se boldoguljon vel, 7-9 felülírást használnak a profi programok és olyan algoritmus szerint, hogy minden bit változzon. A jobb programok is képesek 2 felülírás után értelmes adatokat visszahozni. Bár átlag felhasználónak a 2-3 felülírás már maximális biztonságot nyújt. Az ár-érték arány fontos szempont. Ismerek olyan német tulajdonú céget, ahol a hibás vinyókat megfurják és sósav fürdőbe mártják, öblítik és úgy megy a hulladékba.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...