ati90210 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Üdv! Nem sokkal ezelõtt vásároltam egy mikrofont, amelyet csatlakoztattam a géphez (jól), és próbáltam vele hangot felvenni, nem sikerült. Nem a mikrofonnal van a baj, mert más gépen is próbáltam, és nagyon jól mûködik. Nem rendes asztali mikrofontról van szó, hanem studiómikrofonról. Sis 7018 illesztõprogramom van, a hangkártyám integrált. Nem tudom mit tegyek, már mindent próbáltam. Típusát nem tudom, ebben azért annyira nem vagyok jártas. Nincs valakinek ötlete? Vezérlõpultot is próbáltam! Aki tud valamit, írjon!
kori Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Nincs véletlenül letiltva a mikrofon bemenet a gépeden? A hangok és audióeszközök beállításainál megnézheted.
casanova Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Helosztok! Én is ugyan így jártam, mint ati90210! Éppen ma vettem egy fejhallgatót, amihez még egy mikrofon is járult. Rácsatlakoztattam a gépre, ugye 2 bemenettel kellett. Elõször a hangot ellenõríztem, de az tökéletesnek bizonyult. Utána pedig jött egy kis mikrofonteszt és hoppá... Nem jó! Gondoltam magamban, de hát hogy nem lehet jó, amikor a Cora-ban vettem meg? ) És miért pont a hibás terméket kellett kiválasztanom a sok közül. Búsultam szívemben, hogy miért nem lehet jó, kipróbáltam már minden lehetséges megoldást. Elõször ellenõríztem a hardver csatlakozásokat, de azzal nem volt probléma Másodszor a Startlap - Minden program - Kellékek - Hangerõszabályzó menüpontot választottam. Észrevettem, hogy a mikrofon menüpont alatt, amit így kell elõhozni: (Beállítások - Tulajdonságok - Felvételhez gomb alatt a mikrofont bejelölni és utána ki is teszi a legfontosabbak közé) , hogy be van jelölve az Elnémítás gomb, mondom, ó, hát tényleg, ez a baja neki! De még így sem mûködött. Aztán letöltöttem a webrõl a mikrofonhoz egy felvevõ programot, hátha azzal hallok is valamit. Jól van, letöltöttem, installáltam, elindítottam, hogy felvétel, mondtam a számokat egy kettõ egy kettõ: de semmi. Mondom ez nem igaz, MOST MÁR BIZTOSAN HIBÁS A TERMÉK. De azért még kipróbálok egy új Windows Xp telepítést, hogy nehogy a sok program közül valamelyik bekavar ebben az ügyben. (Amúgy ez nem vicc, én már hallottam olyat, hogy egy program miatt nem indult a video, vagy a hang, mert az letiltotta) Az utolsó próbálkozásom bizonyult sikeresnek, aminek nagyon megörültem. Leírom, hogy ez hogyan történt meg. Kellékek - Szórakozás - Hangerõszabályzó. A mikrofon profil alatt volt egy olyan, hogy Speciális. Rákattintottam, és kiadott egy menüt. Az egyéb szabályzóknál CSAK az " 1 20dB-es erõsítést" pipáltam ki, az "2 AGC"-t nem! És voalá, jó lett )
Kazi3 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Sziasztok! Még Casanova írta augusztusban a következõt: Kellékek - Szórakozás - Hangerõszabályzó. A mikrofon profil alatt volt egy olyan, hogy Speciális. Rákattintottam, és kiadott egy menüt. Az egyéb szabályzóknál CSAK az " 1 20dB-es erõsítést" pipáltam ki, az "2 AGC"-t nem! És voalá, jó lett ) Ugyanez a problémám (azaz a fülhallgató mikrofonját nem tudom aktíválni), azzal a különbséggel, hogy a gépen csak Mic2 Select ill. Mic Boost lehetõségeket tudok pipálni, és egyik sem jó... Vélemény? Elõre is köszi!
Recommended Posts