settenkedo Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Sziasztok! A elsõ kérdésem a következõ: Hogyan tudom a gépemen lejátszott videót, ppt-t hanggal, stb. egyszerre 5db TV-re kiküldeni, hogy szinkronban nézhessék, amit én is??? Igazából a legegyszerûbb megoldás érdekelne, de bármilyen ötletet szívesen olvasok! Második: Ha esetleg sikerül az 5 TV-hez csatlakozni, akkor hogyan lehet ugyanezt megoldani, úgy hogy a TV-k esetleg 100-200m-es távolságra vannak tõlem, vagy esetleg bonyolult lenne kábelt kihúzni közöttük? Köszi a válaszokat! Arra gondolok, hogy milyen kábelekre, csatlakozókra, eszközökre, esetleg szoftverekre lenne szükségem...
Halasi Miklós Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Elõször is kell egy videokimenetes kártya, ami vagy VGA vagy speciális, majd egy videoelosztó, ami szétrakja a jelet többfelé, valamint egy SVideo vagy RCA kábel az összekötésekhez, valamint a hangkártyából külön hangkimenet.
settenkedo Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Szia Miklós! Elõször is köszönöm hogy válaszoltál! A helyzet a következõ: Mióta felírtam a kérdésemet, picit változtak a tervek. A koax-os ötletet elvetettük, mert nagyon rossz minõségû képeket kaptunk, ezért azt találtuk ki hogy a csarnok közepéig optikai kábelen vinnénk a jelet, és onnan meg egy ethernet switch segítségével RJ-45-el tovább. Ebben az esetben az a probléma merült fel, hogy találtam egy jó kis eszközt, () ami szépen egyesíti a video+hang jelet és viszi tovább optikai kábelen (TOSlink), csak éppen amiket találtam switcheket, azokhoz csak ST optikaival lehet csatlakozni. Sajnos sem ilyen átalakítót, sem másfajta eszközöket nem találtam. Kérném a hozzáértõk véleményét, tanácsát, hogy mit kéne tenni. Ja igen és egy kis érdekesség hogy kötném a tv-ket a switchre: köszi
Recommended Posts