jaloro 0 Share Posted July 22, 2007 Hello, Kb. 1 hete vásároltam egy Plextor PX-810SA típusú DVD írót, ami SATA felülettel rendelkezik. A problémám a következõ: (ASUS P5B Deluxe alaplapom van es Vista HU 32-bit-et használok) SATA kábel a SATA3 csatlakozóba van bedugva az alaplapon, illetve van még egy SATA HDD-m, ami a SATA1-es csatlakozóba van bedugva. Ha belépek a BIOS-ba, akkor az felismeri és ki is listázza a DVD meghajtót. De a bootolás során (még mielõtt a Vista betöltõdne) a következõ üzenet jelenik meg: "detect drive done, no any drive found". Miután a Vista betöltõdött automatikusan telepíteni akarja a DVD íróhoz szükséges meghajtót, de ez a következõ hiba üzenetet adja: "eszközillesztõ szoftver telepítése sikertelen volt". Ha belépek az eszközkezelõbe, akkor ott egy kis sárga felkiáltó jelet látok a meghajtó melett. Valamint az eszközállapotról azt írja, hogy "Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik (kód: 39)" DVD írót bettették egy másik gépbe, ahol az tökéletesen mûködött, tehát nem ezzel van a probléma. Betettem a gépembe egy másik DVD írót (az enyém helyére) és ezzel is ugyan a probléma jelentkezett, mint az enyémmel korábban. Van valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet a gond és hogyan lehetne megoldani? Köszönöm Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted July 22, 2007 Az alaplap gyártója adott ki chipset drivert Vista 32-höz, és telepítve van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaloro 0 Author Share Posted July 22, 2007 tudnal egy kicsit konkretabb lenni? Koszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted July 22, 2007 Ennél konkrétabb már nem tud lenni! Fennt vannak a megfelelő, alaplapot vezérlő driverek? A legújabbak letöltése az lapodhoz: >>INNEN<<, "Drivers" fül :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaloro 0 Author Share Posted July 22, 2007 Koszi a linket, erre gondoltam en is. (Elnezest a korabbi helytelen fogalmazasert.) Termeszetesen ezek kozul mindegyik fel van telepitve, kiveve a jul. 13.-i BIOS frissites, bar ezek is csak beta verziok. Szoval a problemam tovabbra is fennall. Lehetseges az, hogy valamilyen alaplapi hardver hibam van? Vagy ez elsosorban szoftveres hibanak tunik.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaloro 0 Author Share Posted July 31, 2007 Hello, Talaltam egy megoldast. Ujratelepitettem a Vista-t es ez megoldotta a problemat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attila1981 0 Share Posted December 15, 2008 Sziasztok! Eddig a filmjeimrõl a másolatot a PCben lévõ LG GSA-H42N DVD íróval végeztem, eddig mindig sikeresen. A mílt héten vettem egy PLEXTOR PX-820SA DVD írót. Amit ezzel a DVD íróval (Plextor) égettem, nem játsza le a DVD rekorderem (SAMSUNG VR320). A lemez olvashatatlan ezzel a hibával kidobja a rekorder. Verbatim 16x lemezeket használok, 8x írási sebességgel! Mitõl lehet ez a gondom? Köszi a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted December 15, 2008 Esetleg próbáld meg gyorsabban írni. Ugyanis a nagyobb sebességû lemezeknek a lassabb írás sem mindig feltétlenül jó. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attila1981 0 Share Posted December 17, 2008 Megpróbáltam 12x megírni a lemezeket de sajnos ez sem hozott változást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attila1981 0 Share Posted December 24, 2008 Rájöttem a gondra, hogy miért írt az LG DVDíróm a Samsung rekorderem számára olvashatatlan lemezt (érdekes viszont hogy egy másik nevenincs asztali DVD lejátszóban SENCOR viszont mentek a lemezek, de a Samsungnak Valami gondja volt vele mégis, pedig azelõtt minden ment míg meg nem vettem a Plextort), de számomra ez a jelenség felfoghatatlan! Addig nem volt gond míg 1 égetõm volt (LG - ATA), beszereltem a Plextort (SATA-s) azóta jöttek a gondok. Nagyon sok mindent kipróbáltam hogy rájöjjek a hiba okára. Ha lehúztam a Plextor SATA kábelét az alaplapról akkor sikerült megírni az LG-vel +RW lemezt, de -R lemezt nem (érdekes). Végsõ elkeseredésemben lehúztam a Plextor SATA kábeljét újra, és a tápkábeljét, és újra megpróbáltam az LG égetõvel égetni filmet, láss csodát minden visszaállt mint régen, beolvasta a Samsungom! Mi lehet a gond? 335Wos a tápegységem, okozhat ilyen gondot ha kicsi a tápegység? Tápegységen nincs SATA tápkábel, átalakítóval sikerült csatlakoztatnom a tápkábelt a Plextorhoz! Okozhatnak ezek ilyen problémát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted December 24, 2008 Ha éppen nincs használatban az optikai meghajtó (Plextor), akkor nem jelent nagy fogyasztást. Akkor jelentene nagy fogyasztást, ha írna, olyankor 12V-on 2 A-t röhögve kivesz a tápból. Talán érdemes lenne megnézni másik táppal. Ami most van neked, az milyen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attila1981 0 Share Posted December 24, 2008 335W van ráírva maximálisan. De viszont nincs rendszerösszeomlás, ami tápegység túlterhelésnél gyakori tünet! Majd még kísérletezgetek vele, megpróbálom majd fordítva is, csak a Plextor lesz rákötve, az LG nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts