Molt@m Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Imént szerettem volna elindítani a Flatout 2 játékot amivel eddig, közl 2 év alatt semmi probléma nem volt. A DVD behelyezése után a checking disc procedúra után indult is. De ma mondta hogy telepítsem a védelmi drivereket, és ő újraindítja a gépet. Gondoltam megsérült valami ezért újrateszi. Indulás után ugyanez az üzenet. Most szétnéztem a neten és letöltöttem a starforce driver frissítőt lefuttatva ez is kérte az újraindítést amit meg is tettem, de a Windowsom innentől totál káosz. Az értesítési területen nem jelent meg semmi, a Windows pedig teljesen megfagyott. Kényszerített leállítással sikerült újraindítanom, így megy, de nagyon lassan. Természetesen a játék még mindig drivert akar telepíteni. Mit tegyek hogy ne tartson tovább a játék indítása magánál a játéknál? A Windowst sem szeretném újrarakni az eredeti sebesség visszanyeréséhez. Nem tudom mi értelme van ennek a védelemnek, mikor ezt is ugyanúgy feltörték mint a többit? Sőt olyat is hallottam hogy túlzotan igénybeveszi a meghajtót és tönkre is teheti azt.
fapuma Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Most lehet hogy haragudni fognak ezért rám, de ha nincs más, tölts le hozzá egy cracket. Amíg megvan az eredeti lemez, és nem másolod le, addig ez jogilag viszonylag korrekt. Nem csak Nálad okoz gondot a Starforce, és van, akinél tényleg csak a crack segített. Ez van.
Molt@m Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 Kösz a tippet, sikerült, bár hozzá sem nyúltam.
Omega32 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Ez a Starforce védelme nagyon rossz tényleg. Még a GTR nevû játékon volt, 5-bõl kétszer tuti lefagyasztotta a Windows-t. Röhej, hogy a legális felhasználónak kell "törnie" a saját legális lemezét . GTR2-n már nem is volt ilyen védelem, áttértek egy másikra.
payskin Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Én elég komolyan azt gyanítom, hogy a Spliter Cell 3 CD-n levő StarForce tette tönkre a Plextor PX-716-os drive-omat anno, legalábbis nagyon egybeesik a játék telepítése és a DVD elhalálozása ahhoz, hogy véletlen legyen. Gigantikus foschtalichka, valóban.
gergely86 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Ez nagyon, nagyon fura. Nekem meg pontosan egy évvel ezelőtt ment tönkre az LG DVD olvasóm, bár akkor nem foglakoztam vele, gondoltam öregsége miatt elromlott és kész. Addig minden lemezt belovasott, gondom nem volt vele. Egy éve vettem meg (akkor) új videókártyámat, vele együtt kaptam a TOCA Race Driver 3-at, ha jól tudom az is Starforce-os. Hetekig amíg játszottam vele, a DVD benne volt a meghajtóban. Viszont amikor megvolt az uninstall és másik lemezt kapott a meghajtó, nem volt hajlandó szinte semmi mást beolvasni. Pár hét múlva viszont teljesen elromlott. Akkor gondoltam magamban, ez csakis véletlen lehetett, de Balázs írása miatt most megindult a fantáziám ezzel kapcsolatban. Mindenesetre rendkívül fura. Akkor lenne egy kérdésem. Ezután fel se merjem rakni a játékot?
fapuma Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Szerintem egy fél órás dolgoztatás még biztosan nem nyírja ki a meghajtót, de a telepítés után a komolyabb károk/kényelmetlenségek elkerülése miatt még mindig úgy gondolom, hogy a legegyszerűbb (és legbiztonságosabb?! ) valamilyen módon (akár töréssel) kiiktatni a másolásvédelmet, és visszarakni a lemezt a polcra, ott legalább nem okozhat bajt.
gergely86 Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 A telepítése volt vagy fél óra, egyébként volt, mikor órákig játszottam vele. Valahogy nincs kedvem kísérletegetni vele, lehet hogy mûködne a dolog és nem tenné tönkre a meghajtót de lehet hogy megint gubancot okozna. Egyébként meg a hivatalos patchet sem bírtam rárakni a gépre, mindig valamilyen hibát írt ki a játék telepítés után, 3-szor kellett újratelepíteni miatta.
payskin Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Rettentõen sajnálom, mert imádom a Splinter Cell sorozatot, de nincs az a pénz, amiért én hajlandó vagyok azt a telepítõ CD-t még egyszer bármilyen meghajtóba berakni. Ha valaki akarja, viheti.
nortol Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Ezeket a hozzászólásokat elolvasva, az embernek egyből az jut eszébe, hogy ha megveszi a legális játékot, tönkre vágja a gépét vele, így miért is ne szerezze be a játékokat inkább kevésbé legális helyekről? Azon játékokból eleve inaktiválva vannak ezek a káros dolgok...
Greene Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Vegye meg, aztán töltse le a jó változatot. Így szerintem korrektül jár el a gamer.
Digital Silence Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 @nortol Meg kapsz hozzá egy kosár malware-t, trójait, és egyéb szemetet, azután vakargathatod le!
nascar Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Kicsit OFF! Ha már töltesz, akkor megbízható forrásból kell töltened, és nincs spyware, malware meg egyéb disznóságok! Nekem olyan problémám volt már, amikor egy játék érzékelte, hogy van a gépemen CloneCD, és nem volt hajlandó indulni. A játék legálisan megvásárolt, dobozos termék volt, hát persze, hogy törni kellett! Ez tényleg vicc!
fapuma Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 @nortol Meg kapsz hozzá egy kosár malware-t, trójait, és egyéb szemetet, azután vakargathatod le! Ahogy Nascar is írta, ésszel kell letölteni. Ha normális, ellenõrzött helyrõl szeded, nem kell emiatt aggódni.
Botond Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Én azt utalom, amikor egy játek állandóan azt a rohadt CD-t kéri indulashoz . Sok idegességet lehet megspórolni, ha feltörjük a játékot, viszont akkor ugye a patcheléssel gondok lehetnek, meg ugye jogilag se túl tiszta . Légy szíves használj ékezeteket! Üdv.:Gereby
kori Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Megoldás lehet a No CD-DVD exe. A lányaim kedvenc Sims2 sorozata feltelepítése után (legális lemezek) én is ehhez folyamodtam.
Watto Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ez a jogi dolog nem sok mindenkit érdekel szerintem. Hogy ne kérje a CD / DVD-t, használj CD képet! .iso .cue .bin
Recommended Posts