Jump to content
GSForum - Segélyvonal

World eszköztár testreszabási nehézség


Laikus Géza

Recommended Posts

Laikus Géza

Az a gondom, hogy feltettem a Vistát és újatelepítettem az Office 2003-t. A Word-ban gyakorta dolgozom, ezért az eszköztárat testreszabom egyéni eszköztár hozzáadásával.

 

Normal.dot sablonnal érvényesítem, hogy minden dukumentumban aktivizálódjanak a beállítások, de valahányszor kilépek egy dokumentumból, a Word elfelejti a módosításokat! Minden változtatás csak adig él, amíg be nem zárom az adott doc-ot! Hasonlóan járok az automatikus javításokkal, a szövegtár beírásaival is. Hiába pipálom ki Eszközök/Beállítások/Mentés panelen a "felajánlja a normál sablon mentését" jelölést, minden hiába.

 

Segítsetek jóemberek!

 

Laikus Géza

Link to comment
Share on other sites

payskin

Valószínû, hogy a normal.dot olyan helyen van, ahova a Wordnek nincs írási joga Vista alatt. Pakold át máshova (másik partícióra), és a beállításoknál, ahol a könyvtárakat lehet megadni, mutasd meg neki, hogy hol van.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird
Pakold át máshova (másik partícióra)

:hmm: Ajjaj, talán kekeckedek kissé, de ha van amit a Vista kevésbé szeret jogosultság szempontjából, az egy másik partíció. Egyébként elvileg igaz lehetne a megoldás, meg az, hogy jogosultsági kérdés.

A Normal.dot és hasonlók helyét (Application Data alatt) meg alapból le is tiltja még a rendszergazdáknak is a fájlkezelőkben, hacsak nem töröljük ki az Everyone usert, vagy esetleg módosítjuk a jogosultságait.

Ha meg hozzáférünk a megfelelő mappához, egy régi, megfelelően módosított Normal.dottal direktben is felülírható a Sablonok mappában. Így nem kell mindent újra beállítgatni.

Link to comment
Share on other sites

Laikus Géza

Aha. SkyBird álláspontja számomra szimpatikusabbnak (bár itt érzelemnek nincs helye), tehát logikusabbnak is tűnik. Mindenesetre minkettőtöknek hála, köszönet, hát akkor próbálkozzunk...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Laikus Géza

:upsz: Félmegoldás: egy új word dokumentumot testre kell szabni tetszés szerint, majd .dot kiterjesztéssel elmentve rendelkezésre áll egy normal.dot-ot helyettesítõ beállítás, ha ezzel nyitunk új dokumentumot. A régebbieket mind át kell pakolni ebbe a házilag készített "alap" dot-ba.

 

De további nagy gond, hogy továbbra sincs megoldás a szövegtárba és az automaikus javításba beírt változtatások mentésére, mert ezek minden kilépéskor elvesznek.

Nyavajás Vista! Talán az 1. szervízcsomag hoz megváltást...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...