Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Érdemes IMac-re váltani?

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Nem vagyok PC zseni, ezért fordulok most hozzátok!

Mostanság szeretnék vásárolni egy új gépet, s szóba jött egy IMac 20" asztali gépezet is.

Szeretném megtudni, hogy IMac esetén tudok vagy sem Word és Exel programokat használni? - az utóbbinál bonyolultabb függvényeket is alkalmazni szoktam. Tudok -e AutoCad-del dolgozni, illetve más tervezõprogramokkal dolgozni.

Hát, Igen fõként munkagépnek használnám otthon, de szeretném ha a munkahelyemrõl hazahozott dokumentumokat, anyagokat minden nehézség nélkül meg lehetne nyitni, s abban zökkenõmentesen tovább dolgozni!

A meglévõ nyomtatómat vele is tudom használni?

Szóval mindazt amit egy ASUS laptopon eddig tudtam használni, az tudom-e egy Macintosh gépen is nehézségek nélkül mûködtetni?

Válaszotokat, Segítõkészségeteket elõre is köszönöm!

Pluto777

• 4 weeks later...
Posted

Remélem még nem túl kései a válasz. Röviden és egyszerûen annyi volna, hogy elvileg igen. Kicsit hosszabban kifejtve azt mondanám, hogy némi próblémát okozhat a Windowsos alkalmazások Maces megfelelõje. Ha némi pénzt szánsz rá, akkor viszont tudsz vásárolni emulátorprogramot, aminek segítségével egy olyan virtuális gépet tudsz létrehozni az OS-X-en belül, amire Windowst tudsz telepíteni elhárítva ezzel minden akadályt. Ilyen például a Parallels Desktop. Az emulált operációs rendszert azért javaslom, mert egy iMacnek meg se kottyan, és így megmarad az OS-X stabilitása és egy csomó más elõnye is van egy emulált rendszernek.

Egy másik lehetõség, ha az Apple által kifejlesztett Boot Camp szoftvert használod. Ez képes leválasztani egy partíciót a merevlemezrõl, és egy Windowshoz használható driver CD-t is készít. A leválasztott részre egy teljesértékû Windows telepíthetõ.

Azért hangsúlyoztam a Windows használatának két lehetõségét, mert úgy tûnt számomra, hogy fõleg Windows-specifikus programokkal dolgoznál. De nyugodtan vegyél iMacet nem fogsz benne csalódni, sõt!