pluto777 0 Share Posted July 21, 2007 Sziasztok! Nem vagyok PC zseni, ezért fordulok most hozzátok! Mostanság szeretnék vásárolni egy új gépet, s szóba jött egy IMac 20" asztali gépezet is. Szeretném megtudni, hogy IMac esetén tudok vagy sem Word és Exel programokat használni? - az utóbbinál bonyolultabb függvényeket is alkalmazni szoktam. Tudok -e AutoCad-del dolgozni, illetve más tervezõprogramokkal dolgozni. Hát, Igen fõként munkagépnek használnám otthon, de szeretném ha a munkahelyemrõl hazahozott dokumentumokat, anyagokat minden nehézség nélkül meg lehetne nyitni, s abban zökkenõmentesen tovább dolgozni! A meglévõ nyomtatómat vele is tudom használni? Szóval mindazt amit egy ASUS laptopon eddig tudtam használni, az tudom-e egy Macintosh gépen is nehézségek nélkül mûködtetni? Válaszotokat, Segítõkészségeteket elõre is köszönöm! Pluto777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted August 16, 2007 Remélem még nem túl kései a válasz. Röviden és egyszerûen annyi volna, hogy elvileg igen. Kicsit hosszabban kifejtve azt mondanám, hogy némi próblémát okozhat a Windowsos alkalmazások Maces megfelelõje. Ha némi pénzt szánsz rá, akkor viszont tudsz vásárolni emulátorprogramot, aminek segítségével egy olyan virtuális gépet tudsz létrehozni az OS-X-en belül, amire Windowst tudsz telepíteni elhárítva ezzel minden akadályt. Ilyen például a Parallels Desktop. Az emulált operációs rendszert azért javaslom, mert egy iMacnek meg se kottyan, és így megmarad az OS-X stabilitása és egy csomó más elõnye is van egy emulált rendszernek. Egy másik lehetõség, ha az Apple által kifejlesztett Boot Camp szoftvert használod. Ez képes leválasztani egy partíciót a merevlemezrõl, és egy Windowshoz használható driver CD-t is készít. A leválasztott részre egy teljesértékû Windows telepíthetõ. Azért hangsúlyoztam a Windows használatának két lehetõségét, mert úgy tûnt számomra, hogy fõleg Windows-specifikus programokkal dolgoznál. De nyugodtan vegyél iMacet nem fogsz benne csalódni, sõt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts