Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Érdemes IMac-re váltani?


pluto777

Recommended Posts

pluto777

Sziasztok!

 

Nem vagyok PC zseni, ezért fordulok most hozzátok!

Mostanság szeretnék vásárolni egy új gépet, s szóba jött egy IMac 20" asztali gépezet is.

Szeretném megtudni, hogy IMac esetén tudok vagy sem Word és Exel programokat használni? - az utóbbinál bonyolultabb függvényeket is alkalmazni szoktam. Tudok -e AutoCad-del dolgozni, illetve más tervezõprogramokkal dolgozni.

Hát, Igen fõként munkagépnek használnám otthon, de szeretném ha a munkahelyemrõl hazahozott dokumentumokat, anyagokat minden nehézség nélkül meg lehetne nyitni, s abban zökkenõmentesen tovább dolgozni!

A meglévõ nyomtatómat vele is tudom használni?

 

Szóval mindazt amit egy ASUS laptopon eddig tudtam használni, az tudom-e egy Macintosh gépen is nehézségek nélkül mûködtetni?

 

Válaszotokat, Segítõkészségeteket elõre is köszönöm!

 

Pluto777

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Calyd

Remélem még nem túl kései a válasz. Röviden és egyszerûen annyi volna, hogy elvileg igen. Kicsit hosszabban kifejtve azt mondanám, hogy némi próblémát okozhat a Windowsos alkalmazások Maces megfelelõje. Ha némi pénzt szánsz rá, akkor viszont tudsz vásárolni emulátorprogramot, aminek segítségével egy olyan virtuális gépet tudsz létrehozni az OS-X-en belül, amire Windowst tudsz telepíteni elhárítva ezzel minden akadályt. Ilyen például a Parallels Desktop. Az emulált operációs rendszert azért javaslom, mert egy iMacnek meg se kottyan, és így megmarad az OS-X stabilitása és egy csomó más elõnye is van egy emulált rendszernek.

Egy másik lehetõség, ha az Apple által kifejlesztett Boot Camp szoftvert használod. Ez képes leválasztani egy partíciót a merevlemezrõl, és egy Windowshoz használható driver CD-t is készít. A leválasztott részre egy teljesértékû Windows telepíthetõ.

Azért hangsúlyoztam a Windows használatának két lehetõségét, mert úgy tûnt számomra, hogy fõleg Windows-specifikus programokkal dolgoznál. De nyugodtan vegyél iMacet nem fogsz benne csalódni, sõt!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...