Jump to content
GSForum - Segélyvonal

BenQ Joybook A52E

Recommended Posts

Posted

Specifikáció:

Intel Celeron M 440 @ 1866Mhz 1Mb L2

512 Mb DDR2 533Mhz RAM

80Gb SATA 5400RPM

Ati Xpress 200M chipset és osztott memóriás VGA

15,4” Fényes felületû kijelzõ UltraVivid technológiával és 16Ms válaszidõvel (1280x800)

Felépítés:

A gép szerintem elég masszív, a teteje nem horpad, a csuklótámasz nem hajlik, a zsanérok feszesen a helyén tartják a kijelzõt. Mivel ez egy olcsó gép, csak 3 USB portot, egy PCMCIA portot, és egy monitor kimenetet találunk rajta. A tapipad alatt található a ledsor, ami nekem nagyon tetszik mert jelek világítanak nem csak a ledek. A billenytyûzet nem hullámzik, bár nem a leghalkabb. Hûtése tökéletes, csak baloldalt van egy szellõzõ és ott tolja ki a levegõt, tehát ölbe véve sem sül meg.

Akkumulátor:

Ez egy gyenge pontja a gépnek. 2000MAh-s 4 cellás akkut kapott ami maximális fényerõn Wi-fi-vel úgy 1,5 óráig bírja, cserébe viszont a töltési idõ sem sokkal több.

Wi-fi:

A gép rendelkezik egy beépített adapterrel aminek a típusa Atheros AR50006EG. A gép elején a mikrofon és füles csatlakozók mellett van a WLAN kapcsolója ami mellett egy kis jelzõfény jelzi az aktivitást. Az eszköz stabilan felépíti a kapcsolatot, idáig egyszer sem szakadt meg a Linksys B-s routerrel. A WLAn driver telepítésével viszont meggyûlt a bajom ugyanis a gép a Vistára van tervezve és csak Vista driverek voltak a CD-n. A gyártó oldalán XP-hez 2 féle driver is van.

Adattárolás:

A merevlemez szerepét egy 5400-at forduló Satás modell tölti be, sebességben elegendõ. Az optikai meghajtó egy Optiarc Dual DVD-RW. A lemez pörgetését kicsit hangosan végzi de nem vészes, gyorsan ráharap a behelyezett médiára.

Extra szolgáltatások:

Ebbõl nem sok van, ez egy alsókategóriás gép. Bluetooth nincs benne, nekem nincs is rá szükségem, bármikor jól jöhetne. Infra sincs benne de az már kezd elavulni. A tapipad drivere nagyon összetett, ott lehet beállítani a függõleges, és vízszintes görgetõsávokat is.

Teljesítmény:

Nem gondoltam volna, de a kis Celeron szépen végzi a dolgát. Nem játszom vele az Xp futtatására meg tökéletes. Ha játszani szeretnénk rajta a régebi játékok mennek. Fut pl a Flatout 2 is, igaz nem nagy részletességgel.

Audio:

Nekem tetszik a 2 beépített hangszóró hangzása elég hangosan szólnak. Ha egy jack dugót csatlakoztatok azt a driver érzékeli és feldob egy ablakot hogy fülest, hangszórót csatlakoztattunk, vagy ne törödjön vele és legyen sima vonalszintû kimenet. Ügyes.

Szoftverkörítés:

A Benq 3 CD-t tett a csomagba. Egy driveres cd-t amin a Vistás driverek vannak, és pár program mint PowerDVD 7, Nero 7 Essentials. A 2. cd egy Teljes PC Cillin 2007 szoftver, a 3. pedig valamien Linux fajta, azt nem néztem.

Végítélet:

A 130ezer ft-os kategóriában csak ennél láttam 2év garanciát és ilyen paramétereket. Nekem idáig tetszik a gép, majd meglátjuk mi lesz vele 1 hónap után.

Megvétel elõtt rosszabbra számítottam, de kellemesen csalódtam a BenQ-ban.

Végül pár kép:

Kinyitva

Oldalról

Becsukva

Alulról

Hátulról

Bal oldalt

Jobb oldalt

Elölrõl

Tapipad

Optikai meghajtó

Power button