Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Flash menü készítése

Recommended Posts

Posted

Flash menüt szeretnék csinálni! Egy hasonlót: Klikk. Azt tudom, hogy a menü nagyon egyszerű. de hogy lehet megcsinálni hogy a menüm kinyíljon egy animációként?

Kérlek segítsetek! :Sír:

Posted

Hát ha tudod, hogy nagyon egyszerû akkor? :) Amúgy szerintem motion tween-nel próbáld, amikor az egér menü fölött van a 2. menü mc-t kitolod majd széthúzod aztán a buttonoknak _visible = true;

Vagy valami ilyesmi :)

Posted

Az a lényeg, hogy maga a gomb (button) mindig átlátszó marad (csak hit felület) és a movie clip feletti rétegbe rajzold. A MC az, amit vezérelni kell az adott gombbal. Instance name-et kell adni minden MC-nek. Ha jól emlékszem a tellTarget (Deprecated -> Actions ) volt az, amivel az animációt vezéreltük. :hááát:

Posted

Kösz de én nagyon nem tudtam értelmezni a dolgokkat de inkább kicsit :pislog: magas számomra!

h.arpad: AZ Mc-t tudom mire való csak azt nem értem melyik button-nal kell rá hivatkozni, a tellTarget-tel mit kezdek vele ? :S

Tasi: addig értem hogy szét kell húznom de én a _visible = true;-t nem tudom hogy melyik buttonra kell Írni és csak így simán magában?Én azzal próbálkoztam hogy az over-ben csináltam 1 movie clip-et és kitolom és a végére 1 stop-ot rakok! De ahogy rá akarnák menni ugye eltűnik!

Posted

Akkor szerintem swf.hu, aztán majd pár hét múlva ugorj neki újból. Akkorra már tisztában leszel egy-két dologgal :)

Posted

Belinkelek egy fla-t, hátha ez segít: >>jobb klikk<< (mentés más néven.)

Posted

Thank you!

Még egy kevés segítséget kérhetnék? Úgy nem lehet megcsinálni hogy amikor rá megyek akkor gördüljön ki?Ezzel a taktikával nem lehet úgy megcsinálni!

Megvan ezzel is te segítettél a kis csík on (rollOver) Ezt a kódott kerestem!

Thank you!