system54 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Flash menüt szeretnék csinálni! Egy hasonlót: Klikk. Azt tudom, hogy a menü nagyon egyszerű. de hogy lehet megcsinálni hogy a menüm kinyíljon egy animációként? Kérlek segítsetek! ír:
Tasi Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Hát ha tudod, hogy nagyon egyszerû akkor? Amúgy szerintem motion tween-nel próbáld, amikor az egér menü fölött van a 2. menü mc-t kitolod majd széthúzod aztán a buttonoknak _visible = true; Vagy valami ilyesmi
h.arpad Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Az a lényeg, hogy maga a gomb (button) mindig átlátszó marad (csak hit felület) és a movie clip feletti rétegbe rajzold. A MC az, amit vezérelni kell az adott gombbal. Instance name-et kell adni minden MC-nek. Ha jól emlékszem a tellTarget (Deprecated -> Actions ) volt az, amivel az animációt vezéreltük.
system54 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Kösz de én nagyon nem tudtam értelmezni a dolgokkat de inkább kicsit magas számomra! h.arpad: AZ Mc-t tudom mire való csak azt nem értem melyik button-nal kell rá hivatkozni, a tellTarget-tel mit kezdek vele ? Tasi: addig értem hogy szét kell húznom de én a _visible = true;-t nem tudom hogy melyik buttonra kell Írni és csak így simán magában?Én azzal próbálkoztam hogy az over-ben csináltam 1 movie clip-et és kitolom és a végére 1 stop-ot rakok! De ahogy rá akarnák menni ugye eltűnik!
Tasi Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Akkor szerintem swf.hu, aztán majd pár hét múlva ugorj neki újból. Akkorra már tisztában leszel egy-két dologgal
h.arpad Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Belinkelek egy fla-t, hátha ez segít: >>jobb klikk<< (mentés más néven.)
system54 Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Thank you! Még egy kevés segítséget kérhetnék? Úgy nem lehet megcsinálni hogy amikor rá megyek akkor gördüljön ki?Ezzel a taktikával nem lehet úgy megcsinálni! Megvan ezzel is te segítettél a kis csík on (rollOver) Ezt a kódott kerestem! Thank you!
Recommended Posts