Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Diavetítés

Recommended Posts

Szerdahelyi Gergely
Posted

Hétvégére szervezünk egy fesztivált. A kiírt fotópályázatból valamennyi képet ki kell vetítenem egy laptopról projektorral. Ez de 9-től úgy este 7-ig menne. Egy olyan programot keresek, ami mindenképp stabil, nem fog lefagyni nekem, mert én csak elindítani tudom, esetleg 5-6 óra múlva ránézni. (A másik helyszínen idegenvezetek)

Ami rendelkezésre áll:

- összesen 37 kép, 1024x768-ra lerongálva

- egy projektor 1024x768 felbontással

- AMD MobilAthlon 2400+, 480MB RAM, 32MB VRAM

Szoftver oldalról a laptopon stalbil (és legális, nem valami hekkelt, tehát ilyen szempontból okés) WinXP Home van.

A képekhez van egy Photoshop Elements, Picasa2, IrfanView, Windows képnézegető :)

- A Picasa jó volt lekicsinyíteni a képeket. Van benne diavetítés, de egész nap elmegy az? Nehogy nekem az 50. kör után megunja..

- Az Iview rá tudja tenni feliratnak a fájlnevet a képre. Ez tök jó, mert nem kell egyenként ráírnom kézzel, de többször elszállt. Amikor exe-be kiexportáltam, hibaüzenetet adott (hibakód:1). Az egyik nevező pelepiszkált az EXIF-infókba, szerintem azért.

- A PSE tud videóba exportálni, de félek a gép ezt nem bírja majd...

- A Win beépített diavetítője hány kör után unja el?

Mit használjak?

• 3 weeks later...
Posted

Ezt!

Nem fagy le, sõt lehet, hogy úgy 70- 80 fokra is felmelegszik.

5-6 óra mulva ránézhetsz, de ajánlom elõbb, mert addigra leég a ház.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

IPB kép

Posted
A képekhez van egy Photoshop Elements, Picasa2, IrfanView, Windows képnézegető :) Mit használjak?

Az egyszerűbb képnézegetők többsége tud diavetítést akár reggeltől estig is. Ilyen az IrfanView is. Sokat tudó program és ingyenes. ;)