Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Frame összepakolása

Recommended Posts

Posted

Nagy segítségre lenne szükségem.

Szeretnék egy oldalt összedobni úgy, hogy fel van osztva két frame-re. A felsõ fix magasságú lenne. Ide a menü, a logó kerülne, míg az alsóba lenne a tartalom, végtelen magassággal. És úgy kellene a gördítõsáv, hogy az egészet vigye, ne csak az alsó frame-hez tartozzon. És a menüben lévõ linkek az alsó frame-be töltsék be az oldalt.

Posted

Ha lemondasz a frame-rõl, és div-eket használsz helyette, valamint valamennyi alap PHP-t tudsz feltenni az oldalra (ennek a kódját szívesen megírom, mert rövid -- az oldalak betöltéséhez kell), akkor tudok segíteni, mert ezt úgy könnyû megoldani. Frame-mel nem tudom elképzelni, iframe-et talán egyszer ha használtam. (Egyszer tanultam róla, de már elfelejtettem, lehet, hogy ezért.)

Csak rajzold le, mi mekkora legyen, és hol helyeznéd el. ;)

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Nemrég kezdtem el html webszerkesztéssel foglalkozni így nem tudom, hogyan oldahtnám meg a következõket. Táblázatba szeretnék framet beszúrni de nem tudom hogyan. Az jelenleg készülõben lévõ oldalam úg yvan megcsinálva, hogy középen vagy egy táblázat ez a táblázat fel van ösztva egy bannerre egy menüre és középen egy részre ahová lehet írni mondhatjuk úgy is, hogy az a fõoldal. És ezt a részt középen szeretném framebe rakni, hogy ha oldalt rákapcsolok a menüben egy linkre akkor itt középen jelenjen meg a html oldal és ne nyisson új lapot. Mert szerencsére a framenek megvan az a sajátossága, hogy egyidejûleg meg tudunk nyitni több html-t is egy honlapon. Nem tudom, hogy mennyire sikerült elmagyaráznom mit szeretnék de légyszi aki tud próbáljon meg segíteni.

Elõre is köszönöm!

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

Mivel a php-hoz nem igen értek, a blogomat rábíztam inkább a freeblogra. Ezt persze gyönyörűen beágyaztam <iframe>-mel az oldalamba. Ellenben akadt egy kis probléma, amire senki sem tudott választ adni nekem, akit kérdeztem: Azt szeretném, hogy az iframe magassága ne egy fix érték legyen, hanem optimálisan alkalmazkodjon a benne megjelenő tartalomhoz. Na igen ám, de a <iframe height="100%"> hatására nem hogy alkalmazkodna a tartalom nagyságához, hanem a %-ot figyelembe sem véve "100px" értéket vesz fel.

Próbáltam style elemeként is megadni pl. height:auto; de szintén ugyan ez... Esetleg nektek ötletetek?

erről az oldalról van szó: http://toustain.atw.hu/blog.html

(azért akarom ezt csinálni, hogy scroll="no" vagy "position:absolute;" tagek egyikét alkalmazhassam, nem akarok ugyanis két scrollt...)

Posted
Próbáltam style elemeként is megadni pl. height:auto; de szintén ugyan ez...

Az iframe height attribútumjának nincs "auto" értéke. :lol: (Ilyesmivel én is próbálkoztam, mikor még nagyon kezdõ voltam. :D) Szerintem olvasd el ezt a cikket. ;)

Posted

Az iframe height attribútumjának nincs "auto" értéke. :lol: (Ilyesmivel én is próbálkoztam, mikor még nagyon kezdõ voltam. :D) Szerintem olvasd el ezt a cikket. ;)

Dreamweaverben írtam a head részben a css-t, ott írta be nekem, hogy

iframe {
              height: auto;
}

választhattam volna még inhreit-et de azt nem tudom, mit jelent.

Posted

Ez érdekes. Mindenesetre ilyen nem létezik. ;)

Az inherit érték beállításával azt éred el, hogy az elem az adott tulajdonságát (jelen esetben a magasságot) a szülő elemtől "örökli". Nem hiszem, hogy ennek van jelentősége iframe esetén. :hááát: