vmiki Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Nagy segítségre lenne szükségem. Szeretnék egy oldalt összedobni úgy, hogy fel van osztva két frame-re. A felsõ fix magasságú lenne. Ide a menü, a logó kerülne, míg az alsóba lenne a tartalom, végtelen magassággal. És úgy kellene a gördítõsáv, hogy az egészet vigye, ne csak az alsó frame-hez tartozzon. És a menüben lévõ linkek az alsó frame-be töltsék be az oldalt.
h.arpad Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ha lemondasz a frame-rõl, és div-eket használsz helyette, valamint valamennyi alap PHP-t tudsz feltenni az oldalra (ennek a kódját szívesen megírom, mert rövid -- az oldalak betöltéséhez kell), akkor tudok segíteni, mert ezt úgy könnyû megoldani. Frame-mel nem tudom elképzelni, iframe-et talán egyszer ha használtam. (Egyszer tanultam róla, de már elfelejtettem, lehet, hogy ezért.) Csak rajzold le, mi mekkora legyen, és hol helyeznéd el.
Ayumi1 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nemrég kezdtem el html webszerkesztéssel foglalkozni így nem tudom, hogyan oldahtnám meg a következõket. Táblázatba szeretnék framet beszúrni de nem tudom hogyan. Az jelenleg készülõben lévõ oldalam úg yvan megcsinálva, hogy középen vagy egy táblázat ez a táblázat fel van ösztva egy bannerre egy menüre és középen egy részre ahová lehet írni mondhatjuk úgy is, hogy az a fõoldal. És ezt a részt középen szeretném framebe rakni, hogy ha oldalt rákapcsolok a menüben egy linkre akkor itt középen jelenjen meg a html oldal és ne nyisson új lapot. Mert szerencsére a framenek megvan az a sajátossága, hogy egyidejûleg meg tudunk nyitni több html-t is egy honlapon. Nem tudom, hogy mennyire sikerült elmagyaráznom mit szeretnék de légyszi aki tud próbáljon meg segíteni. Elõre is köszönöm!
mkm Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Sziasztok! Mivel a php-hoz nem igen értek, a blogomat rábíztam inkább a freeblogra. Ezt persze gyönyörűen beágyaztam <iframe>-mel az oldalamba. Ellenben akadt egy kis probléma, amire senki sem tudott választ adni nekem, akit kérdeztem: Azt szeretném, hogy az iframe magassága ne egy fix érték legyen, hanem optimálisan alkalmazkodjon a benne megjelenő tartalomhoz. Na igen ám, de a <iframe height="100%"> hatására nem hogy alkalmazkodna a tartalom nagyságához, hanem a %-ot figyelembe sem véve "100px" értéket vesz fel. Próbáltam style elemeként is megadni pl. height:auto; de szintén ugyan ez... Esetleg nektek ötletetek? erről az oldalról van szó: http://toustain.atw.hu/blog.html (azért akarom ezt csinálni, hogy scroll="no" vagy "position:absolute;" tagek egyikét alkalmazhassam, nem akarok ugyanis két scrollt...)
Fujitsu Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Próbáltam style elemeként is megadni pl. height:auto; de szintén ugyan ez... Az iframe height attribútumjának nincs "auto" értéke. (Ilyesmivel én is próbálkoztam, mikor még nagyon kezdõ voltam. ) Szerintem olvasd el ezt a cikket.
mkm Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Az iframe height attribútumjának nincs "auto" értéke. (Ilyesmivel én is próbálkoztam, mikor még nagyon kezdõ voltam. ) Szerintem olvasd el ezt a cikket. Dreamweaverben írtam a head részben a css-t, ott írta be nekem, hogy iframe { height: auto; } választhattam volna még inhreit-et de azt nem tudom, mit jelent.
Fujitsu Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ez érdekes. Mindenesetre ilyen nem létezik. Az inherit érték beállításával azt éred el, hogy az elem az adott tulajdonságát (jelen esetben a magasságot) a szülő elemtől "örökli". Nem hiszem, hogy ennek van jelentősége iframe esetén.
Recommended Posts